Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vsaďte se, že ve 4.-5. díle Langmajer ojede Kanocz. Hodnotit budu na konci, ale zda se mi, že kvalita se postupně zvedá. Edit po skončení. Tak sex nebyl (nebyl čas :-), ale vydržel jsem až do konce a i když to bylo složité na pochopení, tak to do sebe nakonec docela dobře zapadlo. Jedinou vadou (opravdovou) na kráse byl Donutil, který hrál hrozně, bůhví jestli vůbec hrál. Patří do estrád. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to za náma! Dle mého rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších kousků našeho současného plodného kriminálního pole. Strachův styl vražedných motivů skrze náboženská přesvědčení mě zaujal již v prvních epizodách a celá první série je jedním dokonalým detektivním příběhem, který se nebál obsadit nenasytnou smrtku do hlavních rolí. Až jsem se místy divil, zda není seriál na české poměry morbidní až příliš. Každopádně skvělé obsazení na pozadí drsného, a proto dost poutavého případu. První série - 95%. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(1) Dost nadsazeno nad českou realitu (smíchán Temný případ, severské krimi, Šifra...), které se spíše blíží ti dva příslušníci místního oddělení, kteří moc nepátrají po zmizelé, protože to je standardní postup. (2-3) Pokud nelpím na realitě, tak: zahrané slušně a Jiří Langmajer i Zuzana Kanócz výborní, hooodně rozvětvená zápletka, kamera je výborná. Zvuk a hudba vynikající /mimo klišé: Carmina Burana.../. (4-5) Chvílemi docela temné a napínavé jako kšandy. Každým dílem zamotanější, ale stále drží směr - velké překvapení u české série! (6) Slabší úkrok stranou, s brutálním zakončením. (7) retrospektivní začátek, jako skvělá přesmyčka k vyvrcholení série. Klobouk dolů, pane Strachu. PS. konec mírně rozplizlý. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Námět je super, Boschovy malby by mohly sloužit jako bezedná studnice nápadů pro mysteriózní žánr. V podání pánů Hudského a Stracha se ale tahle premisa mění v noční můru. Scénář je přehnaně komplikovaný a rozbíhá se do zbytečného množství linek, což se pak projevuje v násilném lepení a vsouvání scén do míst, kde naprosto nemají co dělat. I když se všechny nitky nakonec spojují v jednom konci, ta cesta k němu je strašně kostrbatá, nelogická a nevěrohodná. Strach to navíc režijně těžce nezvládá, má nulový smysl pro atmosféru, napětí či jakoukoliv gradaci. To jakým způsobem používá hudbu, kameru nebo vede herce, kteří jsou většinou jinak velmi schopní, je nepochopitelné, a dělá to z Labyrintu téměř nekoukatelnou frašku. První sérii jsem se sebezapřením zvládl, druhou už nedám. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach mě nezklamal, naservíroval mi hutnou, napínavou a poměrně dost drsnou kriminální sérii... Vyšetřování brutálních vražd je zajímavé, poutavé a obětí neustále přibývá.. Herecký ansámbl sympatický, to ústřední herecké trio - Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer - se mi moc líbilo, za zmínku určitě stojí i hudba, Ondřej Brzobohatý je talent po tatínkovi i od Boha či Matky přírody.. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • První série se natáčela v těchto lokalitách: Brno, Praha, hrad Boskovice, Doubravník, léčebný ústav Jevíčko, Zoo Brno, Ochoz u Brna, Lom Seč - Rudlice, Blansko, klášter Rajhrad, nádraží Tišnov, Čebín, Dolní Kounice, Fakultní nemocnice Brno, park Lužánky - Brno, Bratislava, vazební věznice Brno, Omice, dálnice D1, Skalice na Slovensku, klášter Znojmo, železniční tunel Olomoučany, větrný mlýn Petrovice, Brněnská přehrada, zámek Hoštice (okres Kroměříž), Moravské Knínice, Nebovidy, hrad Špilberk, Kuřim. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V epizodě zazní píseň „Shape of My Heart“ od Stinga. (sator)
  • Při rozhovoru s uvězněným biskupem (František Němec) zní skladba „Adagio in G minor“. „Adagio g moll“ pro smyčce a varhany, známé také jako „Adagio in Sol molle per archi e organo su due spunti tematici e su un basso numerato di Tomaso Albinoni“, je neobarokní skladba běžně připisovaná benátskému mistru Tomasu Albinoni, ale ve skutečnosti ji složil muzikolog 20. století Albinoni Remo Giazotto, údajně založený na objevu fragmentu rukopisu Albinoniho. (sator)

Reklama

Reklama