Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Garch k tomuto seriálu (4)

Labyrint (2015) 

První série koukatelná, Druhá herecky i ostahím slabší. Často moc popisnosti. Třetí řada koukatelná. ()

Série 1 (2015) (S01) 

(1) Dost nadsazeno nad českou realitu (smíchán Temný případ, severské krimi, Šifra...), které se spíše blíží ti dva příslušníci místního oddělení, kteří moc nepátrají po zmizelé, protože to je standardní postup. (2-3) Pokud nelpím na realitě, tak: zahrané slušně a Jiří Langmajer i Zuzana Kanócz výborní, hooodně rozvětvená zápletka, kamera je výborná. Zvuk a hudba vynikající /mimo klišé: Carmina Burana.../. (4-5) Chvílemi docela temné a napínavé jako kšandy. Každým dílem zamotanější, ale stále drží směr - velké překvapení u české série! (6) Slabší úkrok stranou, s brutálním zakončením. (7) retrospektivní začátek, jako skvělá přesmyčka k vyvrcholení série. Klobouk dolů, pane Strachu. PS. konec mírně rozplizlý. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Povětšinou herci z nekonečných seriálů, až na výjimky, evokují svými výkony telenovelu. To pak ani Langmajer a spol. holt nevytrhnou. Scénář by v jiném zpracování mohl být zajímavý. Kamera, dialogy i režie Strachových seriálů zde slabší, než umí. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Lepší než II. série. ()

Reklama

Reklama