Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 10

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

Pantata 

všechny recenze uživatele

Takový ten snímek "žij život naplno, dokud můžeš, někdo už tu možnost nemá," který neurazí, spadající do žánru romantický-pohádka. Bylo to ale zoufale neoriginální (kvadruplegickému Intouchables to nesahalo ani po kotníky), a bohužel, Emilia Clarke neumí hrát, nebo aspoň v této roli mi svým přehráváním ale vůbec nesedla... ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

Kniha, která je předlohou filmu, je pro mě tou nejslabší ze všech, které Jojo napsala, takže musím uznat, že jsem byla trošku zklamaná, že se zrovna tenhle titul se zfilmoval. Nakonec mě ale film velmi překvapil. Emilia je skvělá herečka a tahle role jí opravdu sedla. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Tématický přesah od romance k morálním otázkám dnešní společnosti byl nečekaný a chvalitebný, ale jako romance to pro mě prostě nefungovalo. Hlavní hrdina ušel, ale hlavní hrdinka byla těžko stravitelná: Že když nějaká herečka má kariéru postavenou na obnažování a lítání na drakovi, asi nebude úplně na oscara, jsem tušil, ale šíleně přehrávající ochotnice s patalogicky zdivočelým obočím předčila mé "očekávání". A ty (naštěstí nepočetné) komické scény byly ještě o level trapnější, než humor v Bridgit Jonesové! Chápu, že je to pěkně a profesionálně natočený film, ale těch 83% co momentálně má mi přijde silně nadhodnocené. ()

albionlady 

všechny recenze uživatele

Veľké plus dávam Louisinej rozkošnosti a jej pekným módnym výstrelkom. *SPOILER* Veľké mínus zasa "nápadu", že Will jej po smrti nechá riadny balík peňazí. Museli to tam dať? Museli? Teraz to vyznieva tak, že "starajte sa o ľudí s telesným postihnutím - ale len keď majú veľa peňazí." ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nedotknuteľní na romantický spôsob. Keby bola khaleesi vo svojej rozjarenosti prirodzenejšia, tak by som uvažoval aj o najvyššej známke, lebo všetko ostatné funguje perfektne. Oceňujem odvážny koniec, vďaka ktorému na túto emocionálnu horskú dráhu tak skoro nezabudnem. 8-/10 ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a přímočará romantická ždímačka emocí, která tady asi sklidí dost odpadů. Záleží pouze na tom, jestli si to necháte líbit. Já nechal. V každém případě je to velmi dobře natočené a Emilia Clarke to čisté srdce zahrála skvěle. ()

verlit 

všechny recenze uživatele

Takovou sobeckou, nedospělou sisinku, jako je hlavní (spolu)hrdina, aby člověk pohledal. Jak může někdo považovat tenhle film za romantický, to je mi dost záhadou. Pokud chce někdo vidět opravdu dobrý film o umírání, je jich na výběr dost . Tenhle klidně vynechte. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Krásné slzavé údolí, ale nic jiného jsem vlastně ani nečekala. Co oceňuji, tak že se film držel knihy. Samozřejmě něco vypustili, ale to podstatné tam nechali. Tedy abych byla úplně upřímná, tak mi tam chyběl příběh Lou a hradu, který vysvětluje, proč se nikdy nikam nevydala. Výběr hlavních protagonistů se mi taky líbil, Sam Claflin je fešák a Emilia Clarke byla už svým vzhledem tak trochu trhlá a krásně jiná. Btw: Snad až v jeho poslední scéně mi došlo, že představitel Patricka je herec z Harryho Pottera :D a já si furt říkala, že je mi nějak povědomej. ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Vnímám to jako snahu o přiblížení se Nedotknutelným, kdy se setkává svět jaksi konzervativního a liberálně-sarkastického přístupu k světu, přičemž v tomhle případě je to poněkud jiné. Emilia Clarke jako zástupce toho konzervatismu, který se projevuje prostou snahou získat práci a pro spokojenost svého zaměstnavatele ji svědomitě vykonávat, je svou prdlostí vtipná. Ale naráží právě na ten sarkasmus v podání Sama Claflina, který se se svým osudem prostě smířil a rozhodl se... a tak sledujeme rozvíjející se vztah mezi ochrnutým a ošetřovatelkou. Protože je to zaměřené na romantické publikum, je to pochopitelně romantické. Problémem ovšem je, že by se divák, aby to bez výhrad přijal, musel naladit na jejich romantickou vlnu a jejich láskyplný vztah, který (spoiler) skončí tak, že Emilia Clarke svého milého nepřemluví, aby nepáchal sebevraždu, rozuměj eutanazii, protože nedokáže žít se svým handicapem a kupříkladu svou holku sexuálně uspokojovat. Celé je to vlastně tak nějak až moc hezké, přestože mile vtipné. Ale co já si s tím, jako divák, mám počít? ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Úvod je trošku roztěkaný a zpočátku jsem vůbec nevěděl, co od filmu čekat. Až posléze na konci filmu jsem si uvědomil, jak byl tento úvod důležitý. Film má velice silnou atmosféru, kdy ochrnutého člověka litujete. Příběh graduje do poslední minuty filmu. Závěrečných patnáct minut je naprosto strhujících. Svou roli na tom má podíl výborné Emilie Clarke, na kterou jsem si zpočátku těžko zvykal, ale posléze mi už do role sedla. I Sam Clafin sehrál roli ochrnutého milionáře na výbornou. Tento film nelze nesrovnat se snímkem „Nedotknutelní“. Oba filmy jsou prakticky o stejné zápletce, oba filmy hrají na emoce. „Nedotknutelní“ se ale snaží celou situaci zlehčit vtipem, zatímco „Než jsem tě poznala“ hrají na vážnou notu i do závěrečných sekund. A zřejmě i díky tomu mi „Me Before You“ sedlo více. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Ale hej, ujde to. Dá sa tomu príbehu veriť, hlavne vďaka a iba tomu, že záver sa nenesie v duchu: "A žili šťastne až do smrti." ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem měl tenhle film na disku připravený ke shlídnutí a tolikrát jsem ho už skoro pustil a nakonec tak neučinil, až přišel včerejší večer a náhlé rozhodnutí s rychlým tlačítkem play. A takřka od první vteřiny vše perfektně sedlo a původní obavy z některých věcí se ukázaly být planými. Emilia byla skvělá a její spojení s Daenerys Targaryen téměř okamžitě zmizelo, Sam Clafin je sympaťák a britská šlechtická elegance, která se line celým příběhem, tu fungovala skvěle a v mých očích krásně tlumila tu neoddiskutovatelnou idyličnost, která mi tu vůbec nevadila. Byť je to z jedné strany tak trochu příběh o popelce a z druhé se spoustou klišé, vše je naservírováno tak, že filmu nemůžu nic zazlívat a moc jsem si ho užil až do úplného finále. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nedotknutelní zahalený do kabátku červený knihovny. Vztah mezi ústřední dvojicí se na muj vkus vytvořil dost rychle a zaráželo mě nepřirozený chování Louise. Zejména její změna názoru v závěru nebo schopnost zvládnout situace s nadhledem a úsměvem. Jenže ono bylo pro její postavu typický, že když už nevěděla kudykam, vždycky se objevil někdo, kdo jí poradil a ona se najednou bez větších úvah pro navrhovaný řešení nadchla a realizovala ho (tohle asi holt racionální chlap nepochopí:)). Nakonec však vcelku neškodná romantika, která se dá bez větších útrap zkouknout. Třetí slabá hvězda za hodně překvapivej závěr v rámci romcom žánru. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu povedená romanťárna. Rozepisovat se asi nebudu, neboť tento žánr není můj šálek kávy. Bero to tedy hodně pocitově. Prostě se mi líbil více než spoustu jiných romaňtáren… ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

5*! Pane jo. Nejlepší romanťáček co jsem viděl? Dost možná. Má to pro mě všechno. Takže chlapi, jestli chcete svoje drahý polovičky vidět řvát, tohle je ten film si myslim. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně po shlédnutí filmu musím říct, "hustý". Takhle emociálně velký film jsem určitě dlouho neviděl, herecké výkony skvělé a prostě atmosféra celého filmu je úžasná. Bomba. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem si pobrečela, zasmála se a mírně praštěná Emilia Clarke, která mi na začátku vadila, mi ke konci přirostla k srdci. A musím říct, že jsem i ocenila jak to skončilo, sice se zázrak nestal, ale vlastně to dopadlo nejlíp jak mohlo. P.S. taky chci čmeláčí punčocháče:)) ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama