Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele BranuliQ k tomuto seriálu (2)

Mr. Robot (2015) 

Seriál, ktorý mi opäť raz dokázal, že súčasná televízna tvorba je už dávnejšie na úrovni tej filmovej. Toto je majstrovské dielo s veľkým "M". Sam Esmail je neuveriteľný vizionár, určite porovnateľný s velikánmi ako Nolan, či Villenevue, a za tým si stojím. Jeho genialita sa naplno prejavuje v scenári, ktorý je jedným slovom dychberúci. Toľko zvratov, toľko napätia a tak perfektný vývoj jednotlivých postáv v súčasnosti neponúka zrejme žiadny seriál. (Áno, ani moje milované Game of Thrones). Veď už len piata a šiesta epizóda tretej série boli napínavejšie a scenáristicky dokonalejšie ako všetko, čo som tohto roku videl. Čo sa týka hereckého osadenstva, Rami Malek a Christian Slater ťažko vládnu, no zahanbiť sa určite nenechajú ani Carly Chaikin, Portia Doubleday či Martin Wallström. Mac Quayle svojou hudbou-nehudbou taktiež čaruje a kamera je nefalšované zlato. Mr. Robot skrátka musí byť v mojej TOPke a neostáva mi nič iné ako čakať na pokračovanie. To čakanie ale bude nekonečné, vzhľadom na geniálny záver série tretej. 1. SÉRIA: 85%, 2. SÉRIA: 95%, 3. SÉRIA: 100%, 4. SÉRIA: 100% ()

Série 4 (2019) (S04) 

Na úvod musím povedať, že nie je u mňa žiadnym zvykom písať samostatne recenzie k sériám jednotlivých seriálov. Už to, že som ju predsa len napísal značí, že sa jedná o niečo výnimočné. A je tomu naozaj tak. Od skončenia môjho obľúbeného Breaking Bad ubehol už naozaj dlhý čas a ja som stále čakal na to, že sa mi aspoň ešte raz naskytne podobne dokonalé zavŕšenie, a je jedno, ktorého televízneho seriálu. Po sklamaní z finálovej série Hier o tróny som už ale prestal dúfať, keďže sa mi práve tam ten epický finiš núkal najviac. No a potom, ako z jasného neba, príde Esmail, ktorý už minulou sériou svoj "opus magnum" vystrelil na popredné priečky mojej TOP10tky a nielenže sa vyrovnal excelentnej tretej sérii, on 4. sériou prebil všetko, čo som doteraz vo svojom živote v televízii videl (a koľko som tých seriálov už za svoj život zhliadol, ani radšej nevravím). Nádherné, dojemné, dychvyrážajúce, napínavé až do morku kostí a hlavne šokujúce zavŕšenie, ktoré mnou hlboko otriaslo a navždy ma ovplyvnilo. Breaking Bad tak po rokoch stráca v mojich očiach prvenstvo a prenecháva pomyselnú štafetu Esmailovmu majstrovskému dielu, ktoré bolo tak dokonalým scenáristickým orgazmom, až mám pocit, že toto už naozaj nikto neprebije. Už prešlo niekoľko dní a ja som stále v neuveriteľnej eufórii a ten blažený pocit vo mne neutíchajúco rezonuje stále s rovnakou intenzitou. To postupné odhaľovanie príbehu Elliota Aldersona sa za tie roky stalo jednou z najlepšie napísaných mozáik v histórii televíznej tvorby. No a posledný dvojdiel je niečo tak nádherné, až sa to nedá vyjadriť bežnými slovami. Sam Esmail, si neuveriteľný génius a zmôžem sa len na prosté "ďakujem"! A to, že si mal tento koniec premyslený už od samého začiatku a poukazoval si na záver seriálu prakticky od prvej scény len podtrhuje tvoju genialitu. Ešte raz, ĎAKUJEM! ()

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama