Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 1973, Alabama. Nadaný stredoškolský futbalista Tony Nathan (Caleb Castille) a ďalší afroamerickí študenti sa po vládou nariadenom zrušení rasovej segregácie začlenia do prevažne bieleho futbalového tímu Woodlawn High School v Birminghame. V tomto čase, kedy v meste vypuknú veľké nepokoje, sa futbalový tréner Tandy Gerelds (Nic Bishop) snaží zmierniť rasové napätie medzi hráčmi. Umožní preto kaplánovi Hankovi Erwinovi (Sean Astin) prihovoriť sa tímu ako "motivačný rečník". Vtedy nastáva skutočná zmena. Hank, ktorý bol radikálne ovplyvnený kresťanským stretnutím, ktorého sa nedávno zúčastnil, povie hráčom, ako sa vysporiadať s problémami pomocou náboženstva. Viac ako 40 hráčov, takmer celý tím, čierni aj bieli, zasvätia svoj život Ježišovi Kristovi a ich spoločná duchovná zmena má hlboký vplyv na trénera, školu, ale aj celú okolitú komunitu... (TV Markíza)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (16)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Víra skutečně má smysl. Bratři Erwinové se začínají jevit jako slibná revoluce křesťanského filmového průmyslu. Příběhy umějí s lehkostí a citem servírovat divákovi, spolu se zachováním kvalitní produkce hodné Hollywoodskému hereckému obsazení. Woodlawn tomu není výjimkou. Kvalitní zpracování reálné události s týmovým duchem a Boží oddaností. Skvělá atmosféra s velice překvapivým Nicem Bishopem! Jen tak dál. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z tých motivačných filmov, ktorým verím. Možno nie za všetko môže Boh, ale keď v niečo veríte časom sa to určite stane a podarí sa to aj vám. Tony bol jasným príkladom ako vďaka viere dosiahnuť úspech po ktorom tak túžil. Dej filmu hodnotím veľmi vysoko, škoda nejakej zápletky, no osobne mi to nevadilo,. Herecké obsadenie bolo dosť dobré. Práca s kamerou na ihrisku bola extratrieda (bolo potešujúce, že sme nevideli niektorý záber viacej krát). /90% ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve Světlech páteční noci a Vzepřít se obrům, se i v tomhle filmu silně buší na nebeskou bránu. Bohužel jak už jsem dokázal ve zmíněných snímcích svůj ateismus potlačovat a vnímat jen tu sportovní stránku, tak tady už to prostě nešlo. Není šance se všudypřítomným panbíčkářským plkům vyhnout byť jen na 10 minut a to je na můj vkus spíše výplach mozku, než filmová podívaná. Příběh se totiž divákovi snaží vnutit fakt, že tak jak láska hory přenáší, tak i boží pomoc zvyšuje sportovní výkony a eliminuje rasizmus. V zemi kde ještě dnes úřaduje ku klux klan a v kostelech probíhají pravidelně černé gospelové diskotéky, by tomu člověk asi jen stěží věřil. Jedině, že by se tamní afroameričani modlili k úplně jinému bohu. Film doporučuji sledovat maximálně jako náhradu za nedělní mši. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Človek by se skoro po tomto filmu dal na modlení. Nemám rád vnucování víry, ať si každý vybere sám. Je to každého věc. Tohle mi přišlo ale párkrát už moc nátlakové a hrané. Celkově jde o skvělý dojemný příběh, klobouk dolů před všemi zúčastněnými. Mám rád filmy se sportovní tématikou, ale tento mi přišel až moc filmově zrealizován. Zápas vždy trval jen chvíli a točil se jen kolem čísla 22. A v neposlední řadě vše bylo tak nějak hodně předvídatelné - až na poslední zápas, kde jsem myslel že Woodlawn vyhraje. Asi i proto tam bylo zařazeno utkání Alabami, aby byl kýžené happy end. Příbeh super, film průměr. 65% - tři hvězdy. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční sportovní film. A je to o to podivuhodnější, že je dle skutečné události! Ač je to film o americkém fotbalu, tak tam o něj ve skutečnosti až tak nejde. Celý tým totiž uvěřil - Bohu! A šířil toto poselství všude kam přišel. Je to o to silnější, že to bylo v době, kdy byli černoši spíše za psy. A tým vyhrával především díky věřícímu černochovi! Určitě doporučuji. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Fotbalové scény byly natočeny na fotbalovém hřiště v Hueytownu. (BloodMax)
  • Legendární hlas fotbalového hlasatele Eli Golda posloužil k vytvoření některých zvuků hlasatelů pro školské zápasy ve filmu. (orkadimenza)
  • Otec Caleba Castilla Jeremiah Castille hrál 6 sezón profesionálního cornerbacka v NFL za Denver Broncos. Sám také hrál za univerzitu v Alabamě. (orkadimenza)

Reklama

Reklama