Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu můžu jen říct, že Hřebejk nemá Strach.....bohužel! Nebudu zasírat hodnocení po šestině, jak to již udělalo 148 inženýrů tady, ale zatím to teda vypadá hodně nevalně. Po druhém dílu je to ještě horší. Vata v podobě dialogů "Byl jsem tam a tam, udělal jsem to a to..." - "A co jsi zjistil?" - "Nic." je skoro nesnesitelná a dojem totálně ztraceného času evkoující. Asi na tom černým něco bude, ale ještě se zatracením počkám. Zatím je těch 27% úplně v rychtyku. Bohužel. Po třetím dílu: Pocit iritace díky trapným rádoby huhuhu vtípkům neúprosně roste spolu s chutí dál nepokračovat, ovšem asi mi to nedá..... Po čtvrtém dílu: Má to nějakou návaznost, nebo jsou to samostatné díly, jejichž cílem poukázat na neschopnost PČR???? Dovoluji si za půlkou nahodnotit jednou hvězdou, kterou budu maximálné o jeden stupeň korigovat po skončení. Po pátém dílu: Ty vole já jsem idiot! To fakt nemá návaznost, nechápu, že mi to trvalo 5 dílů to poznat. Takže čistej TV odpad, kterej není hoden čt1 a role nástupce Strachova Labyrintu. Hnus. Zlatá Kobra 11. ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Milý Jirko Strachu, vím, že jsem Tě často kritizoval za seriálovou produkci. Často jsem Ti vyčítal lacinou televizní béčkovost, nereálné vzahy mezi postavami, dialogy beze smyslu, točení podle debilních scénářů... ba i ten nedostek napětí někdy přišel na přetřas. Věř mi, že jsem to nepsal s nenávistí v srdci, ale proto, že Tě mám vlastně rád a stále věřím v Tvoje režisérské schopnosti. Milý Jirko (a teď se dostáváme k věci), dovol mi, abych se Ti z hloubi duše omluvil. Hřebejkův seriál o kriminálce z Plzně - toť festival nefunkčnosti, bídy a naprosté tvůřčí impotence. S překvapením zjišťuji, že Hřebejk nedokáže natočit akci, aby vypadala akčně. S překvapením zjišťuji, že Hřebejk nedokáže vést herce k lepším než podprůměrným výkonům. S překvapením zjišťuji, že se tu nikdo ani nesnaží o náznak napětí. Je to seriál tak neskutečně lajdácký, mdlý a "nijaký", až jsem překvapen, jak moc mě to vlastně překvapilo. Být to Hřebejkova prvotina, pak by nejspíš záhy skončil režírováním silvestrovských estrád s dechovkou. Scéna s injekcí ve výtahu a následná "honička po střechách" z prvního dílu by se měla promítat na filmařských školách jako odstrašující příklad! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tuten hezoun tady bydlí?" Tak by to mělo vypadat. Plzeň je zkrátka typická svým tuto, japa, copa, depa, pročpa, dypa, kady a tady to zaznělo asi třikrát. Tuto prostě nebyla Plzeň a už vůbec ne povedená kriminálka. Trošku mě zkrátka otravovaly ty mizerné případy, Vikinovo naprosto zbytečné zachraňování matky, neustále se potvrzující debilita kpt. Ondrové a příšerně nevhodná znělka, takže ta druhá hvězda vznikla jen aritmetickým průměrem hodnocení jednotlivých dílů. Můj celkový pocit z "díla" tak dobrý není. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

PAPÍRNA na scéně. :)) Jinak je to zatím a bohužel tužka. Přišlo mi to děsně dětský, umělý, nereálný. Dávam tomu šanci, ne jak místní moulové, kteří už hážou odpady a hvězdy. Dotčení Plzeňáci, znalci této západočeské metropole, povězte mi, kde se kurva odehrávala ta poslední scéna? Protože to vojenská nebyla. :/¨EDIT: Na druhym a třetím dílu byl znát velkej pokrok a je děsná škoda, že ten první úlet se vůbec odvysílal, protože by to jinak mělo úplně jiný hodnocení a sledovanost. ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Co to je za klauni ? Tohle je kriminální seriál nebo krmení pro prasata ? ČT asi neví co s prachama a tak zavedla nový sport, hod koncesinářských poplatků vzduchem, kdo vyhodí víc, vyhrává. Po prvním díle samozřejmě nehodnotím, ale už abych pomalu šel otevřit popelnici ať mám ten odpad kam vysypat. Pomyslný souboj režisérů seriálových kriminálek ČT Strach vs. Hřebejk vyhrává Jirka v prvním kole stylem K.O. . ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Když při vyšetřování sebevraždy doktora Kaliny (Ivan G'Vera) vyšetřovatelé prohlížejí a fotí lékařský pokoj. Na zdi je vedle diplomů též fotografie Ivana G'Very s Danielem Craigem, s nímž Ivan G'Vera doopravdy hrál ve snímku Casino Royale (2006). (kutavi)
  • Ve scéně na začátku rozhovoru na schodišti (cca 41.–42. minuta), jde policista nahoru rychle, při oslovení se zastaví cca 4 schody před mezanínem, po zjištění, že nejde o něj, se opět rychle rozejde, avšak v dalším záběru (cca za 8 sekund) teprve vchází na mezanin. (PMUL)
  • Náměstí, které se objevuje ve znělce každého dílu a poté i v ději většiny epizod, je plzeňské Náměstí republiky s dominantní katedrálovu sv. Bartoloměje. (hendrich6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno