Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Diskuze

Uživatel Dacsus smazal svůj příspěvek.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Dacsus

Ano pochopil jsi. Nejedná se o pokrytectví. Ale dvojí metr. Osobní rovina je osobní. Jak by se ti líbilo, kdyby ti šéf vmetl do ksichtu, že jsi lempl? Proto ti řekne, že "tvé výkony neodpovídají tvému potenciálu", ale když o tobě bude mluvit se svým šéfem, řekne jen prostě, že jsi lempl. Je to to samé, ale podání rozlišuje rovinu osobní a obecnou.

na příspěvěk reagoval Dacsus

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

cernakus

Jenoducho, o inych mozem povedat co sa mi zachce, ale mna sa na cosi take nemozu ani opytat, ze co som v porovnani s tym, co o inych hovorim. Pretoze - bacha - to je uz osobna rovina.

Takze pokrytec.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Dacsus

Jop přesně tak. Přešel jsi do osobní roviny. Gunnovi bych taky osobně neřekl, že je přehypované hovno, i když si to myslím. Ne že bych se ho bál, ale prostě v 2 osobě se volí jemnější přístup. Takže když to víš, tak to nemusíš dále rozmazávat. 

na příspěvěk reagoval Dacsus

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

cernakus

OK, a ta agresia sa z mojej strany prejavila presne kde? Tym ze som sa opytal ze co si ty, ak je Gunn prehypovane hovno?

Sorry, ale to bola relevantna otazka.

na příspěvěk reagoval cernakus

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

cernakus

A ako si prisiel na to, ze mam Gunna za za PI Boha? Nenajdes ho ani v mojich top.

Len som povedal co je fakt - ze naj marvelacke filmy vyliezli od neho. To nie je jeho vina, za vacsina dnesnej produkcie su nepozeratelne sracky, skor je to jeho zasluha ze je este stale jeden z tych, co si ide svojou cestou.

na příspěvěk reagoval cernakus

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

cernakus

Ehm, ty tu pouzivas vyrazy ako prehypovane hovno, a ja som ten co reaguje agresivne? Kde presne reagujem agresivne?

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Dacsus

Právě proto, jak agresivně reaguješ. Někdo se tvého přehypovaného hovna dotknul. Vtipnost Gunnových komedií je na úrovni klasických amerických tekutinových komedií pro týnejdžry. V podstatě jediné, co pořádně vydělalo jsou Strážci a tam to stojí a padá na fenomenálních výkonech herců, což jde vidět na výnosech ostatních gunnových počinů. Však co film to propadák. A to včetně přehypovaného The Suicide squad.

Gunn je prostě jen hvězda skupiny mužů se socializačními problémy, dementně nazvané woke dementy incelové, protože se profiluje jako PI (protiklad PC) lídr, i když je to jen lehce natvrdlej pozér, který si sakra dává pozor, aby jeho PI "humor" nenasral mocné v Hollywoodu (kdyby byl opravdu PI, tak si troufne třebas i na židy, ale těch se ani netkne). I ty jeho "slavné" černohumorné vtípky byly dementní a to černý humor miluji, ale holt to musí být hlavně humor, Gunn má humor typu "hle 10ti letá holka, střelím ji do hlavy" ... to je celá pointa jeho humoru. 

Navíc Peacemaker ukázal, že ten tajtrlík nedokáže udržet tah na branku déle, než hodinu dvě a jde to vidět i na strážcích, kdy dvojka už byla trochu repetitivní, jejich segment v IW nepatřičný a speciál už vyloženě nablblý. Očekávám, že trojka strážců bude už hodně špatná a nudná a pokud na sebe vydělá, nebude to zdaleka tolik, jako první dva díly.

Takže proto je to přehypované hovno. Přehypované kvůli ubožákům, co ho mají za PI Boha, a hovno proto, že jeho historie výnosů je po odečtení značky, která si na sebe vydělá sama, má negativní bilanci.

A tohle hovno de facto rozhoduje o DCEU? Chacha. To to dopadne.

na příspěvěk reagoval Dacsus, Dacsus, peetrejr

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

cernakus

Gunn je prehypované hovno?

A čo si potom ty?

Som len zvedavý, pretože to je človek, čo točí v poslednej dekáde najzábavnejšie comics filmy. A keď ty tvrdíš že je on prehypované hovno, najskôr budeš mať dosť zjavný dôvod prečo to tvrdíš, a vzhľaom k tomu že všeobecne nie je žiaden známy, asi budeš tým dôvodom práve ty, a tvoja tvorba.

Podel sa s nami, veď nebuď tak skúpy.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jedna je náhoda, dvě jsou už vzorec.

Jinak zapomeň na to, že by přehypované hovno jako je Gunn, měl šanci zaříznout Supermana sám o sobě. Mnohem pravděpodobnější je, pokud tedy superman spolu s netopýrem budou eliminováni, že to bylo rozhodnuto už dříve a na vyšších pozicích. V tom případě to ale vrhá ještě lepší světlo na Cavilla, protože praštil s dojebaným zaklínačem i když neměl ekvivalentní finanční náhradu jistou (a to jsem už poukazoval, že Cavill by za další řadu zaklínače dostal i více, nežli za Supermana, netflix se přeplácet své hvězdy nezdráhá).

Ještě k tomu Gunnovi a DCEU obecně. Já doufám a zatím mi výsledky MCU dávají za pravdu, že jsme na soumraku superhdinovek. Prostě kombinace přejezení se a překomplikovanosti těch vesmírů vede k čím dál nižším ziskům (obraty klesají, náklady rostou) a při troše štěstí tahle éra bude to samé, co zlatá éra westernů v 50tých letech minulého století, takže do roku 2025 to obě universa zabalí a budou živořit na okraji zájmu. A DCEU bude imho první. Já osobně říkám, že včera už bylo pozdě. MCU to mělo zabalit s Thanosem, kdy se jim mělo sice podařit zvrátit luskanec, ale mělo u toho zhebnout co nejvíce starých hrdinů, aby to mělo ten správný patos. A DCEU mělo po Snyder cut dotočit JL2, zabít Darkseida a taky to zabalit, protože to nemá už vůbec co říci.

Samozřejmě, manažerští dementi u Warnerů a Disneyů pochopí, že to měli utnout, až když jim exekutoři zaklepou na dveře.

A možná se to vyřeší třetí světovou. Když budou amíci řešit co po hříbcích, tak si bude Hollywood trochu pečlivěji vybírat, jakou slátaninu za přemrštěné peníze, co by nakrmily milión sirotků, zase natočí :-D

na příspěvěk reagoval Dacsus

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pohádka o tom, jak Henry Cavill po jedné "nezdařené sezoně" sekl se Zaklínačem, místo toho aby společně s diváky vyvinuli tlak na producenty/studio a pokusili se to napravit. A místo toho raději šel k DC dělat Supermana, ale tam zjistil že DC nechce Supermana, 

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Dokonce to vypadá tak, že DC si hodlá ponechat jen Momoa a hodlá si ho hýčkat. Gal Gadot má budoucnost, snad se uchytí někde jinde a z dlouhodobého hlediska ať se jí daří........Marvel by pro ni mohl najít nějakou fajn postavu, nějaké nápady ? Black Cat by ji celkem slušelo. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Počkat, počkat, takže abych si to ujasnil Cavill od Zaklínače odešel ze dvou důvodů, protože se mu nelíbilo jak se s jeho postavou zacházelo, dobrý to beru. A pak že mu Gunn a Safran, mu dali nabídku která se neodmítá, něco ve stylu víc Supermana a  Cavilla, v DC. Dobrý, i to sem bral a chápal, ale Gunn a Safran Supermana zařízli a to dokonce i ve Flashovi, filmu který trpí díky Ezrovi. Takže Cavill spálil most u Netflixu, protože DC mu nabídlo práci snů a ona práce snů měla zahrnovat Supermana, ale to se nekoná, protože v tom DC teď nevidí budoucnost. No tak doufám, že je  Cavill se svoji strategii spokojený. Já bych nebyl. 

na příspěvěk reagoval Blackhand47

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

MoziMedve

To se upřímně ale dá říct o většině adaptací. Nejhlavnější samozřejmě je, aby zůstal zachovaný duch knihy a její myšlenky, což se seriálu nepovedlo, protože vzali jen holou kostru bez duše.

Pán Prstenů se taky předlohy přímo nedrží, ale všichni jsme s trilogií víceméně spokojení. Co dělalo dílo dílem zůstalo zachováno. Ready Player One vzalo pomalu jen myšlenku díla, protože kniha jako taková není úplně snadno zfilmovatelná a také to dopadlo skvěle.

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Blackhand47

To je docela slabí argument, protože já jsem knihy taky četl až po hrách a polský seriál mě v mládí taky minul. Viděl jsem ho až před rokem. Přesto s Netflix seriálem mám potíže, a to jsem ho fakt chtěl mít rád a mhouřil jsem oči. 

Obecně se změnami v Adaptaci nemám problém, když to vede k lepšímu dílu nebo když je náhrada minimálně srovnatelně dobrá. U Netflixu to tak není. První díl a výcvik Ciri ušli, to jest díly co se více méně drželi knih. Pak ale šli vlastní cestou a zcela to zničilo charakter Yennefer která řešila nesmyslnou strátu sil a nějakou babu jagu. Dále elfský holokaust je tam zobrazen hrozně naivně a narychlo stylem "mají špičáté uši, zabít" zatím co v knihách je to docela komplexní záležitost kde není jasný zlosyn ani oběť, mnohdy jak v reálném životě. Jsou tam jenom protichodné zájmy. Obecně je to prostě špatně napsaná snaha která bolí o to víc, že jim sakra stačilo vzít to co jim Sapkowski naservíroval a byli by se zavděčili aspoň těm fandům kteří to dílo měli rádi už dřív. Proč adaptovat existující dílo kdýž ho pak chtějí přepisovat? to fakt nechápu

na příspěvěk reagoval Blackhand47

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama