Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Recenze (888)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Začalo to dobře, prostřední část (osmdesát procent stopáže) trošku stereotip, který občas narušily zajímavější pasáže, a závěr, který mne docela zklamal. Představoval jsem si a očekával jsem propracovanější a hlavně nápaditější finále. 65%. ()

flo777 

všechny recenze uživatele

Jako psychologicky horor to funguje skvěle, takže 3/4 filmu na 5 hvězd. Bohužel zbyla 1/4 je fakt úplně mimo. To k sobě zkratka nejde. Proto dávám 3* ()

chozze008 

všechny recenze uživatele

Zajimave celkove hodnoceni. Vetsina hororu ma kolem 60  todle temer nic ma 70. Nechtel jsem nic psat abych vas nepripravil o prekvapeni (nastesti jsem nizko, tak by to stejne vetsina nevideli) ale koukam ze uz se o to postara šlechta (nebo zřejmě už na věky všech věků impotence csfd ve neschopnosti implementovat zacernovani spoileru). Jedine plus je pro me tzv double trouble. Logiku v tom nehledejte neb jinak by jste dosli k zaveru ze 2 + 2 = 6 (nebo 5, nebo cokoli co se hodi do scenare). Úchylovi realna situace primo nahrava aby je tam drzel do konce svého zivota, ale ne, ono nam to mluvi v hadankach. Skoda chvilemi jsem si vzpomel na (asi) Lake (jak jsou tam ty hodni vrazdici sousede, skvele zahrane, taky je to nadprumer od nekoho kdo normalne horory netoci) - tady si moh taky dlouho krasne hrat na hodneho mnohem chytreji a ne se chovat od zacatku podezrele ba primo dementne. Normalne davam hororum vic, tady bych sel jeste vic dolu, vytah to az konec aka double trouble. Ale ta stupidita (ktera tak nejak proste k vetsine hororu patri aby to pasovalo) je tady moc, mozna tech 70 procent je za to :-) ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Dost oceňuji, že ten film sice zezačátku notně připomíná Sběratele od Johna Fowlesse, vzápětí se z toho ale vymaní, ale zase tak průhledně, že to začne připomínat Válku světů od H.G. Wellse, takže v tom divák začíná silně (a poměrně oprávněně) čout téměř až rafinovaný úmysl, ale konec bohužel všechno zhroutí a jediným ospravedlněním pro tvůrce je, že s tím asi opravdu nic jiného udělat nešlo. Už geniální Stephen Leacock kdysi dávno (před sto lety) napsal, že tvůrci by zcela logicky nejraději ze všeho zůstali stát před záhadou plni whisky se sodou a ohlásili, že pro dnešek padla. To ale nejde, takže se tam nakonec nějaký ten konec připlácnout prostě musí (v tomto případě spíš odstřelit). ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Čtu v komentářích, že to má na něco navazovat a já to vůbec nevím, pustila jsem si film s tím, že by to mohlo být něco jako rozpolcený. Nejsem s tím tedy spokojená, byť herecky je to povedené. Konec mě neskutečně šokoval, ale absolutně neuspokojil, tohle vůbec není styl filmů, jaký by mě bavil. Věřím, že si to svou cílovku ovšem najde a hodnocení vypovídá o tom, že i našlo. Tak já jdu zase o film dál, tohle není hold pro mě. ()

Gluminator 

všechny recenze uživatele

Mělo to mnohem větší potenciál, nudný začátek, půlka filmu celkem už dobrá, konec naprosto o ničem. Chtělo to více akce a méně nesmylsných scén bez nápadu. Scéna s kyselinou asi nejlepší, nicméně prostě nevim pořád co si o tomto filmu tak myslet... ma to hodně much, asi jako kupa hnoje. No nevím, balancuji mezi 2 a 3 hvězdama, iikdyž tady nehrála ani jedna. ()

Marlo 

všechny recenze uživatele

Nečekané! Po nevýrazném úvodu jsem opravdu nečekal tak kvalitní drámo! Film o dvou lidech zavřených s jedním psychopatem v bunkru, který je má chránit před válkou s mimozemšťany je zpracován lahůdkově. Mnohé nečekané zvraty, pevná režie, skvělé herecké výkony sv čele s Johnem Goodmanem, který si každou scénu krade svým " děsivým " hraním pro sebe. No prostě bájo. Ale i Mary E. Winstead, která si střihla modní návrhářku s talentem který by pochválil i MacGiver a John Gallagher, jehož nesmělý vidlák byl též dobře uchopen si zaslouží pochválit. K tomu velice vyvedený hudební doprovod. Tak proč jen čtyři hvězdy. Nu, protože na konci na Vás bafne desetiminutová scéna jak z jiného filmu. Konec filmu jako by sám křičel, že byl dotočen jen aby se svezl po úspěchu jiného filmu, i když moc nerozumím jaká spojitost tam je ( předpokládám že se to dovíme v dalším filmu s přívlastkem Cloverfield) s monstrem z původního filmu. Neříkám že by to bylo špatné. To ne je to efektní a hezky udělané, jen tak nějak mi to tam nesedělo. Každopádně těším se až se znovu podívám. Už jen kvůli super psychopatovi Goodmanovi. 80% ()

Pajas92 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Parádní a napínavý příběh, ten bych hodnotil i 70%, ale co s tím provedli na konci filmu? Slabých 50%. Jednou stačilo a znovu už nepotřebuji. Obrovská škoda, že Cooper pouze namluvil úvodní scénu (telefonát Bena), kdyby nahradil Gallaghera Jr. a dali mu víc prostoru, tak věřím že z toho filmu dokáží vytěžit mnohem více. Goodman to, ale sehrál na výbornou i tak za měsíc nebudu vědět, že jsem tento film viděl. Což je škoda, Cloverfield mám rád a to spojení s ním je opravu zcela mimo, jelikož závěreční mimozemšťané se k původnímu filmu opravdu nehodí. ()

Pecos 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrá podívaná. Člověk do poslední chvíle netuší, jestli uvěřit podivínovi Howardovi a jeho zvláštní teorii, nebo jestli tam jde o něco zcela jiného. Nebýt závěru, který byl pro mě velikým zklamáním udělila bych tomuto filmu plný počet hvězdiček. ()

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Jako majitele iphonu me zaujal fakt, ze ve filmu se vyskytuje exemplar, kterej je stale nabitej i po dni bez zapojeni do zasuvky. V tu chvili jsem pochopil, ze se jedna o sci-fi! Jinak solidni slatanina, ktera moc nepotesi, ale dokaze vas spolehlive uspat. ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, bohužel jsem čekal něco trochu jiného a to byl u mě kámen úrazu. Pro mě osobně film zachraňuje konec, který dává naději akčnějšího pokračování, ve které doufám a které se snad již více přiblíží Cloverfield z roku 2008. Takže ještě jednou, špatné to opravdu nebylo, ale bylo to jiné. ()

johnny_vasku 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel další zklamání, nedávný Hidden, od něhož jsem navíc nic nečekal, byl prakticky o jednu hvězdu výš. Největší problém mám s hlavní hrdinkou, která je s odpuštěním blbá jak kredenc a zažijete s ní spoustu krásných wtf momentů. Druhý problém směřuje k záporákovi, skvělému Johnu Goodmanovi, který je z trojice uvězněné v bunkru nejsympatičtější, a vy mu celou dobu fandíte, aby už konečně poslal ty dva darmožrouty zaslouženě ven se nakazit a rozložit. Jinak se jedná o vcelku dobře provedenou post-apo úkryťárnu, bohužel absence logiky a castingový fail, jaký už jsem dlouho neviděl, kazí celkový dojem skoro o polovinu ─ slabší tři. 55 %. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

J.Goodman to táhne sám, stále v divákovi hlodá, zda je to psychopat nebo jen sociopat. M.E.Winstead jsem to vcelku věřil, až na finální scény kdy se chovala jako Lara Croft. J.Gallagher jr. v roli nuzáka ze střední třídy mi seděl více, než jako ukecaný šprt v Newsroomu. B Cooper tady hraje co? Logika sem tam vypadne, ale jako celek mi přijde snímek podařený...IF AND ONLY IF by režisér udělal alternativní konec jako v Payback ;-) buhožel kvůli překvapení není film vhodný vidět dvakrát ()

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama