Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele rasttea k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

Idol mého mládí Matthew Modine .... ahhhwwwww, jak jsem toho jeho záporáka nesnášela :-D Jinak určitě kultovní seriál současné mladé generace. Dětští herci mají skvělé herecké výkony (není se co divit, dva z nich mají už základ z prken na Broadwayi). U Millie jsem hodně zvědavá, kam to dotáhne a mám takové tušení, že není otázka zda někdy sošku dostane, ale kdy. Čeká ji hlavní role sestry Sherlocka Holmese, tak jsem hodně zvědavá, jak se s pozicí "lead" popere, ale nemám o ni strach. U takto mladých herců jde s každou další řadou vidět, jak rostou a vyvíjí se a mění se. Jinak jsem ráda opět viděla na obrazovce Winonu. Nemohla jsem se na to dívat večer a v noci, protože ty dvě protínající se roviny snadno lezou na mozek. Možná jen info pro epileptiky - v posledních dílech to hodně bliká. Začala jsem se na to dívat se skepsí jako vždy když kolem něčeho lítá až moc "kultovního", ale byla jsem mile překvapena. Na další série se těším. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Dávám pět hvězdiček, čtyři jsem dala jen S01e01 pro rozjezd. Je to neskutečně zábavné, dialogy vtipné, herci sehraní, postavy se série od série (ale co to povídám, díl od dílu) krásně mění a vyvíjí. Je úžasné, jak scénář nechal všechny postavy vyniknout, nikdo se mi nezdál, že by zapadal, nebo snad byl nevýrazný. Je skvělé, že to při tak variabilním výběru herců vyšlo. Neskutečně výborně vybraná hudba, úžasné lokace a kostyméři si myslím taky vyhráli :) Jen nechápu, jak to někdo může "bingewatchovat". Já vždycky dala maximálně 3 díly. My čarodějnice pak musíme čistit čakry. Jak se říká - I have been there, done that..... asi speciálně znova bych ty série nedala, blikací světýlka už i mě začaly iritovat hlavně teda v S03e05. Další věc: metamorfní hmota už tu byla v Terminátorovi a propálená podlaží ve Vetřelci, z tohodle pohledu tedy nic nového. Přes všechno tohle se na další novou sérii se těším. Ale spíš mě zajímá, jak se budou vyvíjet herci ve svých kariérách dál. ()

Kapitola první: Klub Hellfire (2022) (S04E01) 

Je to opět dobrý mindfuck, jen s tím rozdílem, že u prvních tří sérií jsem si musela čistit čakry po třech po sobě sjetých dílech (na jeden zátah jsem nebyla schopná víc dát). Po prvním díle nové série to vypadá, že si čakry budu čistit po každém díle :-)  Od poslední vyšlé série uběhla strašně dlouhá doba, herci mezitím vyrostli. Konexe a dějové linky se mi postupně vybavují. Těším se na Toma Wlaschihu - ten je vždy potěšením na obrazovce, i na place, a i na Dacre Montgomeryho,  i když jeho intenzivní postavu skvěle vynahrazuje od prvního dílu Joseph Quinn. No.... jsem zvědavá, ale nejspíš se na to budu dívat jako na herecký studijní materiál. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama