Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Grondal k tomuto seriálu (1)

Kapitola devátá: Brána (2017) (S02E09) 

Nehodnotím jednotlivé sezóny seriálov, nehodnotím ich epizódy a už duplom by som k nim nepísal komentáre, lebo podľa mňa má zmysel hodnotiť seriál ako celok. V tomto prípade však musím urobiť výnimku, pretože toto je prípad, kedy jedna epizóda spravila z výborného seriálu nezabudnuteľnú záležitosť. Dopredu hovorím, že epizóda ako taká nie je bez chýb, uvedomujem si, že tu došlo k nejakým logickým nezrovnalostiam ale kašlem na to. Totiž táto záverečná epizóda dokonale využila to hlavné, čo seriál budoval dve sezóny, teda vzťahy a charaktery jednotlivých hrdinov (a tým nemyslím iba hlavných "detských" hrdinov). Priateľstvo štyroch kamarátov, súrodenecké vzťahy, rodičovské vzťahy, mladé detské lásky aj lásky teenegerské, všetko prešlo počas týchto dvoch sezón skúškami, ktoré sa na hrdinoch podpísali a umožnili mi postavy spoznať, obľúbiť si, fandiť im a vnímať ich ako skutočné osoby aby ma potom záver tejto epizódy mohol dokonale zdrviť. Najlepšie ukončenie seriálu aké som zažil. Všetko do seba zapadlo (nie, stále nehovorím o deji :-)) a na záverečnú 15 minútovku budem spomínať ako na absolútne blaho, kedy som sa mohol tešiť a smútiť s hrdinami súčasne. Myslel som, že niečo takéto už nikdy od seriálu/filmu nedostanem, že som otupel, ale som šťastný, že som našiel niečo, čo mi ukázalo, že to tak nie je. Z tohto pohľadu vo mne preto aj plánovaná 3. sezóna zanecháva horkosladké pocity, keďže seriál som si zamiloval, ale toto bol ten "Záver", ktorý si zaslúžil a obávam sa, že nič čo príde ho už nebude môcť prekonať. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama