Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 250)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni po prvni serii. Po uvodnim nadseni prislo krapet vystrizliveni. Serial mi prisel jako mix Mlhy a Akt X, riznutej To s ohnilym svetem a priserou ve stylu Silent Hill, to vse s atmosferou Stand By Me. A kdyz se nad tim clovek tak zamysli, vlastne se nejedna o nic originalniho, kolikrat uz podobny tema bylo k videni ve filmech i serialech. Nicmene serial nastesti dokaze od prvni do posledni epizody napinat, takze se clovek vzdy tesi na dalsi dil. Bohuzel zaver me krapet zklamal. Co se tyce hercu, Harbour je dokonalej, Winona uz to krapet prehani a co se tyce detsky particky, o kterou tu jde predevsim, ja nevim, jako jasne, hrajou dobre a skvele se sem hodi, jenze me byly proste nesympaticky, presne takovy drzky, ktery by i v realu okamzite vsichni sikanovali. No a jinak neni moc co dodat, zkratka skvela atmosfera, slusny triky i hudba, az na nekolik vyjimek v pohode herci, ale ze bych si z toho sed vylozene na prdel, to fakt ne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Po ročním odkladu možná nebylo nejchytřejší dívat na to hned po Twin Peaks, ale upřímně, moc mě to nebavilo a ani nechápu ten ultra humbuk kolem. Herci vesměs otravní, 8 dílů by se v klidu dějově vešlo do čtyř, bez nápadů, nudil jsem se víc a víc a víc a vyšla mi jen pěkně sterilní retro slátanina. Pro milý hororový spirit si radši zopáknu KRAMPUSe, dětský spirit GOONIES, pro slizácký sci-fi šmejdy zase letošní THE VOID, přeju vám všem to nadšení a druhou sezonu, já jsem z toho nevrhlej a mrzout. 55% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEHO CHOVÁNÍ JE PŘEDVÍDATELNÉ. JAKO VŠECHNA ZVÍŘATA TO ŽERE. UNESE TO VÍC SYNŮ. VÍC DCER...“ /// Laborka na malým městečku něco ukrejvá. Ovšem blbě. A tak je v prdeli jakejsi vědec a jelikož to NĚCO zdrhlo, tak i malej kluk… Dětští hrdinové a psycho hororový kreace Winony Ryder. Absenci krve má zaplnit tajemno, a jelikož se tajemství odhalují postupně, dá se na to koukat. Ovšem ta přítomnost dětí může srážet celkovej dojem. Sám s tím bojuju! Nakonec daj hlavy a síly dohromady malý, střední i velcí a máme tady mírnou dávku přístupnýho hnusu v mládeži přístupný hororový atmosféře. Takovej dlouhej příběh z Akt X pro ty mladší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Plivu slimáky. 2.) Jsem častej návštěvník údolí stínů. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

lesumir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Will je celkem chudák, na kterýho si ve dvou sezonách smlsne nějaká odporná příšera. On sám vypadá trošku jako vyschlá ukňouraná příšera s kastrolem na kebuli. A ve třetí série je otravnej jak hovno, chce hrát dračák, když ostatní mají vztahy a přemýšlí nad tím, že bude brzo sex. Willa mrdečky je mi trochu líto. Asi špatná karma nebo co. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgic Things... Echt(ovně) osmdesátková kingovsky (dětská rovina) carpenterovská (horrorová rovina) spielbergovina (dospělácká rovina) par excellence aneb Super 8 done absolutely right. Více retro už to nejde; poznáte v tom (krom veletuctu jiných) například Stůj při mně, E.T.ho, Poltergeista, Blízká setkání třetího druhu, Zámotek, Noční můru z Elm Street, Buráky, Záhrobní komando (prostě tehdejší produkce Amblinu) a... A světe div se, byť je v tom vše (jakože opravdu naprosto vše; maloměsto, nevěřící samorostlý šerif, střední škola atd.) ryze zámořsky osmdesátkového, tak ani na chvíli to nepůsobí jako nostalgický pastiš, parodie sebe sama či jakkoli přeplácaně (a to na minutu stopáže připadnou tak dvě aluze); ba naopak plně to stojí na vlastních nohách. Jinými slovy, tohle si nehraje na osmdesátky, tohle JSOU osmdesátky; vizuálně, carpenterovsko-tangerinedreamovským hudebním podkresem, náladou, no prostě atmosférou. A zdaleka nejlepší na tom je, že vše výše zmíněné je jen podhoubí pro gradovaný, tajuplný, podmanivě znepokojivý a záměrně béčkem i klišé střižený příběh, který navíc pozvedávají herecké výkony; a to včetně těch dětských (ostatně na jejich obsazení poznáte, jak moc je to dobově věrné, ani jedno z děcek není pěkné či roztomilé), na kterých to stojí a padá (co třeba dokáže taková Millie Brownová uhrát očima, to jí můžou léty a oceněními protřelé kolegyně tiše závidět), protože navzdory všemu je to hlavně a především dětská (nikoli však dětinská) šestáková výprava za dobrodružstvím. Pokud vás právě osmdesátky formovaly, tak slovy Charlieho Sheena... What's not to love? | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 5/5 |  ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (283)

  • Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) často odkazuje na filmovou sérii Star Wars. Několikrát říká, že Eleven (Millie Bobby Brown) má schopnosti jako Yoda (Frank Oz). Když zmiňuje zradu někoho, o němž si myslel, že je na jeho straně, tak opakovaně říká "Lando", čímž naráží na postavu Landa Calrissiana (Billy Dee Williams). Grafické ztvárnění plakátu seriálu pak odkazuje na podobný styl plakátů Star Wars s rozdělením na modrou a červenou stranu s hlavními hrdiny uprostřed. (jerry12)
  • Svet "Upside Down", v ktorom žije monštrum, je inšpirovaný prostredím z hry "Silent Hill" (1999). Môžeme vidieť podobnosť v tom, že "Upside Down" svet vyzerá ako náš, len chátra, je tam hmla a popol vo vzduchu. (wockoooo)
  • Herec Charlie Heaton (Jonathan Byers) sa nezúčastnil premiéry 2. série, na ktorú oficiálne do USA mal prísť. Dôvodom bolo, že mu na letisku v batožine objavili stopy kokaínu, a preto bol poslaný späť do Londýna, kde žije. Herec sa priznal, že kokaín naozaj bral. (Marceloo)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama