Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele mnx k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

No ze začátku jsem si říkal, jestli má na to vůbec cenu koukat, že to je stejně spíš pro děti. Ale protože jsem jako dítě přečetl všechno od Stephena Kinga, co do té doby vyšlo, tak snad mám taky nárok. A jelikož jsem konečně shlédl všechny 4 série, tak můžu hodnotit jako celek. Pokud to nějak nepošlape ta pátá. Ne, není to pro děti, aspoň ty malé. A je tam všechno. Atmosféra Stephena Kinga v tom nejlepším, nejděsivějším podání. Je tam i E.T., který se vysílal snad v celém komunistickém bloku, jsou tam i americké 80ky, které k nám přišly až v 90kách. Je tam i děs z Vetřelce. Taky se více dozvíme o fenoménu Dungeons&Dragons, který se sice pokoušel i u nás, ale zaujalo to jen pár nadšenců. Ačkoliv některé postavy mi vyloženě pijou krev (například bezkostní tlouštík nebo protivná zrzka) a dle ohlasů nejen mně, oceňuji, že je tvůrci i tak nevyměnili, a v rámci autenticity je tam nechávají. Ostatně o osobitosti postav by se dal napsat docela dlouhý článek. V dalších sériích mi taky chybí školní hajzlíci figurující jen v první sérii, a v těch dalších dostanou jen krátké kameo. Ale třeba ještě dostanou prostor. Nejsou tam jen dobré stránky, například z ruské linky čiší určitá naivita, ale chápu - ono zase netřeba, aby sovětské hrůzy přehlušily hlavní téma seriálu. Pokud to shrnu, tak za mě druhý nejlepší seriál všech dob - první je pořád Perníkový táta. Ale znova - třeba to Pátá série změní. ()

Kapitola šestá: Příšera (2016) (S01E06) 

Scéna, kdy Jedenáctka nesmí utéct před bubákem, je podle mě jedna z nejkultovnějších z celého seriálu. Bylo to vážně kulervoucí. ()

Kapitola devátá: Hon na Vecnu (2022) (S04E09) 

Nejdelší a nejkomplexnější díl ze všech sérií, kde vše vyvrcholí. U rusáků je to spíš k pousmání - v pohodě si můžou lítat za hranice sajůzu letadlem a helikoptérou tam a zpět. Ale zbytek je naprostá pecka, jako téměř vždy. A konec přináší snad ještě víc otazníků, než bylo předtím. Vencovi pěkně nakopali zádel, ale.. Překoná pátá série všechny ostatní? ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama