Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele PKD k tomuto seriálu (2)

Kapitola osmá: Vzhůru nohama (2016) (S01E08) 

Takže,shrnu to. Skvělá série (ne seriál),které chybí do geniality,ta pátá hvězdička (jedna blýskavá) s neskutečně DOKONALOU hudbou!!! Kdo,žere Carpenterovskou music,tak z ost,které má dohromady 2h26min.! tak bude z tohoto ost,odvařen,jako já. Pokaždé,když naskočila znělka,okamžitě mi vstaly všechny chlupy,co jich jen mám:) Nejgeniálnější hudební tv s.znělka všech dob. Hned po Twin Peaks. P.s.ale HODNĚ mě vytočilo to,že zabili El (11tku). To tedy nemuseli,parchanti:) Moc jsem si ji oblíbil. A zvěsti nelhaly. Opravdu jsem v monstru viděl Carpenterovskou The Věc. Pro mě je tato série obzvláště schizofrení,páč v supr TO 2017 a zde hraje ten samý dětský herec. Však víte:) a já jsem na TO šel do kina v době,kdy jsem byl v pol.této 1.s. Kdo viděl obě tyto Věci:),tak jsou mu paralely jasné. A to nemyslím jen koncept,party dětí proti zlu. P.s.ost dávám 300% a začínám být silně přesvědčen,že hudba tvoří až 50% zážitku. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Tak,můžeme bilancovat. Začnu tím,čím vším,tato 2.s.není-není slabší,není horší a není ztrátou času. 2.s.je JINÁ. Velikou otázkou,kterou si ovšem musí zodpovědně zodpovědět každý z vás je,chtěl to někdo? Stál o to někdo? Já tedy (se přiznám ne),ale díky opět bezchybným hereckým výkonům a i navzdory, mnohem silnějšímu příklonu k postavám,než k hororově/thrilerové lince,kterážto jest v 1.s.,jsem v podstatě spokojen. Vyřešilo se zde několik nedořešených linek z 1 a to je moc dobře. Na druhou str.,má velmi oblíbená (ale trávit dovolenou bych tam tedy nechtěl,říkám díky),jak ji já nazývám,Dark Mirror dimenze,zde ztratila hodně ze své děsivosti. S čímž jsem ale už dopředu počítal,protože bylo po skončení 1.s. jasné,že se autoři v pokr.více rozjedou a přestanou uplatňovat zásadu,kterou vždy razil velký mistr Hitchcock-´čím méně toho ukážete,tím víc vyděsíte a napnete´. Jsem si ale jist,že pokud tvůrci ve 3.s. spojí propracovanost postav a jejich vzájemné vztahy ze 2.s. s klaustrofobicko/mrazivou atmosférou hustou tak,že by se dala krájet,z 1.s.,bude 3.s. (jestliže bude poslední),absolutní top, the best, etc.:-) Dodatek : a ještě tolik-ve scénách z Chicága to vypadá,jako by divák omylem přepnul na Heroes či nějaký X-men seriál. Ne,že by mi to vadilo,ale přišlo mi to trochu srandovní. A na závěr mohu prohlásit,že po husté 1.s.,jsem neviděl pohodovější mix Everwoodu s Báječnými Léty:-) Ale Sama Křepelku zabíjet nemuseli,parchanti. Též potěšil (tentokrát v kladné roli),hajzl Carter J.Burke z Aliens. A Winona je zase sama. Pokud ji autoři hodlají ve 3.s.opět dát partnera,tak doufám,že se k němu zachovají o moc lépe,než v této. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama