Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Mrkvič k tomuto seriálu (2)

Stranger Things (2016) 

1. série hodnotím s odstupem. Byla skvělá a tak jsem rovnou spadl do druhé řady, ve které jsem ale po třech dílech na pár let ustrnul (vlastně skoro stejně jako po prvním dílu první série). Dětští hrdinové, dětský svět a do toho tajemný obrácený temný vesmír s děsivou potvorou. 2. série slabší rozjezd trval dýl, protože tajemno bylo už vystříleno. Když opomenu díl se sestřičkou, který byl (zatím) zbytečný, tak druhá řada oplývala akcí a soudržností postav. Sice jsem na třetí řadu zvědavý, ale nezlobil bych se, kdyby druhou sérií seriál skončil na hodně vysoké úrovni a s příjemnou sladkou tečkou ve formě školního plesu. 3. série se opět rozjíždí pomalu a tentokrát je ještě plnější různých vztahů. Ani ruská invaze s nesmyslným vypouštěním tajemného kódu nebyla dvakrát moc zajímavá a tajemná. Na druhou stranu nové postavy a nové vztahy do sebe něco měly. Za to taková upištěná Winona mohla na konci v klidu umřít a aspoň v další řadě by od ní byl klid. Snad už další řada bude poslední. Už třetí je natahování o ničem. 4. série je boží! Natažení některých dílů hodně přes hodinu vůbec nebylo na škodu. Hodně postav a hodně prostředí také vlastně ani ne. Skvělé jsou i akční pasáže s armádou a nebo v laboratoři. Hororová atmosféra se ale bohužel vytrácí, aby byla totálně zazděna v posledním díle, kde už stopáž 150 minut je hodně přestřelená. No a právě poslední díl sráží, i kvůli své délce, hodnocení celé řady. Hrozně uměle působí, jak jsou nejdříve všichni  v pohodě, potom totálně v háji a potom zase najednou všichni v pohodě. Skoro všichni. Najednou se divák začíná ptát, proč tohle se nyní řeší a dřív se neřešilo, proč to a ono nyní nefunguje, ale fungovalo. prostě otázky, které jsem neřešil, když díly parádně šlapaly. ()

Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (S01E02) 

Tak druhý díl konečně přinesl ten pocit, že bych si potřeboval honem pustit další díl. A to jsem ten první dával nadvakrát kvůli usnutí s rozmezím několika měsíců. Postavy jsou fajn. S některými už se dá dýchat. A jedna z duchařských scén? Boží! ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama