Reklama

Reklama

Zlá krev

(seriál)
  • USA Feud
Trailer 1
USA, (2017–2024), 13 h 25 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Laurence Leamer (kniha)

Hrají:

Jessica Lange, Susan Sarandon, Judy Davis, Alfred Molina, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Kathy Bates, Jackie Hoffman, Alison Wright, Catherine Zeta-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o legendárním soupeření mezi herečkami Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon) v průběhu natáčení jejich jediného společného filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane? Svoji rivalitu přenášely do svých rolí a nepřestávala ani za kamerou. Úspěšný režisér Ryan Murphy v seriálu zachytil, jak se herečky vyrovnávaly se stárnutím a sexismem v Hollywoodu tehdejší doby a jak pro ně bylo čím dál těžší vycházet mezi sebou, i když na jejich spolupráci závisel úspěch v závěru jejich kariér. (Streeper)

(více)

Recenze (40)

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Slova "stará" a "žena" nemůžou až na výjimky ani v dnešním Hollywoodu existovat vedle sebe, tak je fajn, že vznikl tento seriál, který zároveň funguje jako pocta dvěma hollywoodským ikonám a zároveň dává příležitost hned několika dámám staršího ročníku, aby ukázaly, co umí. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Všetky seriály Ryana Murphyho s reálnym základom sú poctivo faktografické, excelentne zahrané a navrch obohatené o tak nezmierne množstvo pochopenia pre postavy, ktoré chtiac-nechtiac divák musí pociťovať aj napriek tomu, že sa jedná o typovo diametrálne odlišných ľudí s mne cudzími problémami. Nevedel som ani, že ma táto tematika môže zaujať a byť to podané rýdzo dokumentárne, tak asi ani nezaujme, ale Murphyho hybridný rozprávací štýl jednoducho má myšlienku, cieľ a plejádu kvalitných hereckých výkonov a mne nedáva priestor vymenovávať akékoľvek negatíva. 7/7 - 90% ()

Patuse 

všechny recenze uživatele

Ryan Murphy ví co na mě platí a když to napíše ještě pro herecký skvost, tak já se na té opojné jízdě svezu ráda. Navíc, kdo by neuznával Bette Davis ♥ ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký koncert dvou velkých hereček o jiných výborných herečkách. Nemůžu opomenout ani perfektní výkon Alfreda Molina v roli režiséra. Prostě lahůdka za plný počet. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Excelentný grandiózny seriálový skvost o dvoch hereckých rivalkách ktoré medzi sebou viedli ostrý konkurenčný a ľudský spor. Človek nevie čo skôr chváliť, herecké výkony ? na jednotku ! úchvatná dobová výprava na ktorej sa nešetrilo ?  bravúrne ! atmosféra tej doby nedýchne na vás pretože ona tam skutočne je ! dialógy ktoré písal niekto kto chodil tisíc rokov po svete ? dialógy v tomto seriály sú priam labužnícka delikatesa ! ani si neviem predstaviť niečo lepšie čo by takto skvele fungovalo. Tento seriál je pre mňa úplným prekvapením a moja polievka na dušu. žiaľ musím sa držať zemi a dávam " len " 100% ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě musím ocenit herecké výkony, scénář, dokonalou výpravu i  atmosféru 60. let atd., ačkoliv zrovna  Jessica Lange nepůsobila věrohodně (patrně díky plastice kolem očí, které tak zůstávají bez výrazu a vyvalené) a je skutečně patrné, že je dávno za zenitem. Celý seriál na mě působil neuceleně, místy až zmatečně. Krom toho, téma mělo daleko větší potenciál, než byl využit. Příběh se nikam nevyvíjí a v podstatě jde jen o slovní přestřelky obou protagonistek bez jakékoliv další návaznosti, které se mi omrzely asi tak u 4. epizody. Asi jsem čekala víc. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Lhaním se přece živíme!" Herecké výkony jsou perfektní, ale ty "nesnesitelné" hrdinky a pro mne už trochu fádní poslední 2-3 díly jsou příčinou mé ne až tak velké zainteresovanosti tímto seriálem. ()

Drtic 

všechny recenze uživatele

V dobe kedy pre mňa Murphyho AHS upadá, sa vynorí projekt ktorý som jednoducho musel vidieť. Mám rád staré filmy pretože sa v nich dá nájsť niečo čo už v dnešných filmoch nie. Väčšinu filmov ktoré v seriáli vystupujú som videl, a tu som dostal niečo výnimočné. Unikátny pohľad do zákulisia kde všetko stojí a padá na vzťahu hercov, herečiek, autorov, ale hlavne na vzťahu Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon). Feud sa dá skutočné vnímať ako nejaký dokument, a tu som Murphymu veril všetko, a hltal každú epizodu čo pri dnešnej záplave seriálov a filmov u mňa nie je žiadne pravidlo. Výkony hercov, a hlavne Jessicy Lange, a Susan Sarandon ani netreba spomínať. Seriál som videl v originále aj s českým dabingom, a keď poviem, že dabing je rovnako dobrý alebo lepší než originál tak som to za celú dobu čo pozerám tieto pohyblivé obrázky povedal asi toľkokrát, že to spočítam na prstoch jednej ruky, a tu keď to poviem tak to platí. Epizody 5, 8 predstavujú absolútny vrchol Murphyho tvorby. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Mohl to být úžasný seriál, především díky Lange, Sarandon a Molinovi, ale kazí to tři věci. Za prvé - neúnosná délka. této látce by mnohem více slušely dvě, tři hodiny, nikoliv šest a půl. Vleče se to občas jako nudle z nosu, místo jedné údené věty se řekne pět mdlých, místo pěti záběrů je jich dlouhých deset. Za druhé - příliš častý, statický a zbytečný motiv "dvojice vypravěček",který se jako berlička používá vždy, když to není scénárista schopen odvyprávět "naživo". Navíc se zde Zeta-Jones překvapivě ukazuje jako hodně špatná herečka. Za třetí - úlitba moderní "korektní" době, kvůli které se do příběhu dostaly nesmyslné emancipační motivy, boj za rovná práva žen ve filmovém průmyslu. Například fiktivní vsuvka "sekretářka chce režírovat, ale nemá šanci, protože je žena" je na hranici trapnosti. A že "starší ženy si už ve filmu ani neškrtnou" je prostě lež - Bette Davis (zde jí bylo 54) hrála pak ještě v 29 filmech, Crawford byla notorička, jen proto už ji nikdo nechtěl a hrála jen v pár příšernostech (snad jen kromě příjemně hysterického výkonu ve Strait-Jacket). Vše ostatní je super, duety JLxSS jsou prostě úžasné. Mít tu možnost dám tři a půl hvězdy, tedy 70 %. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Bylo to skvěle zahrané, ale asi by mi to stačilo jen jako celovečerní film. A kdybych byla na místě toho režiséra, tak ty dvě slepice asi zabiju a ráda si to odsedím. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Působivé, scénáristicky místy až brilantně elegantní, a především je pak FEUD přehlídkou naprosté herecké extratřídy. První epizody víc zábavné, postupem času ale přituhuje a poslední dva díly hodně depresivní a mrazivé. Nečekal bych, že mě tolik odtažité téma tak zaujme, ale kvalita na všech frontách udělala své. 90 %. Jakoukoli formu pokračování tohoto modelu od stejného týmu beru všema deseti. ()

CaptNemo 

všechny recenze uživatele

Po pomalejším startu je to s každým dílem lepší a lepší. Vyzdvihovat výkony obou představitelek není třeba, co je ale třeba zmínit, je český dabing. Troufnu si říct, že Eliška Balzerová a Tatiana Medvecká trumfly originální znění a právě jejich geniální pojetí dělá ze seriálu pětihvězdičkovou záležitost. I ostatní herci jsou dabováni hlasy, které jsou s nimi v našem prostředí spjaty. Skvělá práce všech. Paradoxem je, že seriál se odehrává v době, kdy se velké hvězdy ušklíbají nad účinkováním v televizi. Dnes už je jasné, že produkce stanic jako FX, Netflix či HBO je mnohem zajímavější než 90 % toho, co produkují filmová studia, a hvězdy se ve velkém přesunují na obrazovky. Na závěr mě napadá - na které straně hysterické kampaně #MeToo by dnes stála Joan Crawfordová? :-) ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný seriál. Taky co můžeme čekat od tvůrců AHS. Jessica Lange a Susan Saradon jsou skvělé. Připomíná mi to první řadu AHS Murder House. Dvě soupeřivé herečky stříbrného plátna, které spolu točí horor. Top mezi večerním programem. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Seriál je opravdu kvalitní. Oscarové herečky Jessica Lange a Susan Sarandonová jsou v rolích jiných oscarových legend výborně věrohodné. Tvůrce se rozhodně opět (jako u jeho předchozích seriálů) nemusí stydět. Takové kostýmy, scénografie a výkony se vidí málokdy. :-o (viděno s dabingem) ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Tohle těžce omylem zaparkovalo na prima love, ještě, že jsem se o existenci seriálu dozvěděl z jiných zdrojů, nevím co dělají kašpaři na ČT, když to byl určitě materiál pro čt2 anebo klidně i art, bezva věc ()

Reklama

Reklama