Reklama

Reklama

Tato mrazivá adaptace děsivého románu H. G. Wellse o invazi Marťanů, naplněná oscarovými speciálními efekty, přináší divoké vzrušení, žhavou akci a nepolevující napětí, které vám nedovolí vydechnout. Gene Barry (televizní Bat Masterson) a Ann Robinson (televizní seriál Fury) jsou jedni z lidí, které zaujala havárie objektu, připomínajícího meteor... až na to, že jeho posádka rozhodně nebyla přátelská. Útok na Zemi je v plném proudu a marťanské stroje – vznášející se nástroje destrukce ve tvaru "labutí” –, stejně krásné jako děsivé, si neúprosně klestí svou cestu zkázy. Válka světů, natočená v produkci George Pala (Když se světy srazí) a v režii Byrona Haskina (Ostrov pokladů), je obecně považována za jedno z nejlepších sci-fi všech dob a získala tři nominace na Oscara. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (24)

65 (2023)

  • Výstražný zvuk, ktorý vydal lodný počítač tesne po havárii, bol prvýkrát použitý pred 70 rokmi ako zvukový efekt pre kolonizátorov Marsu v roku 1953 v produkcii Paramountu Vojna svetov. (Arsenal83)

Den, kdy Země vzplanula (1961)

  • Režisér Val Guest ve svém komentáři k vydání DVD Anchor Bay z roku 2001 uvedl, že zvuk kostelních zvonů, který je slyšet na samém konci americké verze, přidal distributor Universal, aby naznačil, že nouzová detonace uspěla a že Země byla zachráněna. Val Guest spekuloval, že motiv zvonů byl inspirován Válkou světů (1953), která končí nouzovým vyzváněním kostelních zvonů po mimořádné události končící jaderným výbuchem. Ale Guest říká, že jeho záměrem bylo vždy mít nejednoznačný konec. (sator)

Badatelé (1985)

  • Když Ben Crandall (Ethan Hawke) na začátku filmu spí v posteli a později, když se probudí a u stolu si na papír dělá náčrtek toho, o čem se mu zdálo, tak v televizi hraje sci-fi film Válka světů (1953). (Dlubal David)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama