Reklama

Reklama

V Los Angeles je zemětřesení běžná věc, a proto je zde úřad krizového řízení, jehož vedoucím je Mike Roark. Roark má právě dovolenou a má u sebe na prázdninách dceru Kelly, když přijde další zemětřesení a on musí do práce. Doktorka Amy Barnesová ze seismologického ústavu oznámí, že šlo jen o mírné zemětřesení, ale sleduje Asfaltové jezírko, v němž stoupla teplota, a je tím znepokojená... Záhy nato zemřou kvůli extrémnímu žáru pracovníci v kanálu pod MacArthurovým parkem. Mike Roark vleze do tunelu ještě se svým pomocníkem a nechápe, kde se tam mohl takový žár vzít. Do parku přijede i Amy Barnesová a chce kanál prozkoumat, ale park je hlídán policií a Roark ji nechce do kanálu pustit. Amy mu začne vysvětlovat, že se možná jedná o sopečnou činnost, ale aby mohla varovat obyvatele, musí mít důkaz. A ten může nalézt jen v podzemí. Roark ji tam stejně nepustí, ale Amy s kolegyní Rachel do kanálu vlezou tajně před úsvitem. Jenže v tu chvíli dojde k dalšímu zemětřesení  a Rachel zahyne... Amy měla pravdu o sopečné aktivitě. To uzná i Roark, který se nedostane do úřadu krizového centra, protože z Asfaltového jezírka začala tryskat láva. Roark pošle svou dceru Kelly se zraněnými a lékařkou Jaye Calderovou do nemocnice a zůstává, aby mohl řídit záchranné akce. Amy se k němu připojí... Amy řekne Roarkovi, že je potřeba lidi evakuovat, lávu není možné zastavit, jen zpomalit. A to sopečná činnost ještě neukázala vše. Roark nechá postavit  železobetonové zábrany, o něž se láva na chvíli zastaví a hasiči na ni podle rady Amy stříkají hektolitry vody. Láva vytvoří škraloup, nepřelije se přes zábrany a všichni se radují. Jenže Amy je přesvědčená, že láva teče i pod městem, v tunelu metra. Jeden vlak tam uvízl, takže to chce jít prověřit. Zavolá Roarka, který se sám přesvědčí a zjistí, že láva se řítí na čtvrť, kde je nemocnice, kam Roark všechny posílal do bezpečí – včetně své dcery... (TV Prima)

(více)

Recenze (270)

Terva 

všechny recenze uživatele

Na světě je asi patnáct set činných sopek o kterých víme, a jen jedna, o které nevíme. Scénář : Billy Ray a Jerome Armstrong. Kamera : Theo van de Sande a David Drzewiecki. Hudba : Alan Silvestri - instrumentální - počet skladeb : 8 - čas: 29:17 CHYBA VE FILMU - Když byly v metru, tekla láva pomalu, ale v tunelu, kam spouštěly kameru, se řítila obrovskou rychlostí. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako decko som to videl pár krát v tv a vtedy sa mi to celkom páčilo, ale od vtedy už prešlo véééľa rokov a teraz mi to prišlo, po cca 10 rokoch, tak lacné, hlúpe plus ten dabing a tupé dialógy, že proste ani syndróm nostalgie nedokáže zapracovať a musím sa tomu akurát tak zasmiať. Nič viac mi to tentoraz nedalo. Ale čo už, od televízie, ktoré rada dáva takého tuposti ani nič iné neočakávam. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsou katastrofické filmy stále v oblibě (a filmaři už nevědí, co by....), tak se Mick JACKSON pokusil nafilmovat něco, co by se mohlo stát, kdyby..... Jsem přesvědčena, že tu apokalypsu konzultovali s geofyziky, protože jinak by to byla fantasmagorie "na entou". Nicméně Los Angeles leží v tectonické oblasti a tudíž možná - jednou -kdoví- nic není nemožné. Ale napětí to nepostrádalo a herecké výkony Tommy Lee JONESE a příjemné Anne HECHE si zaslouží lepší známku. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný pohled na boj se sopkou, nad kterým člověk nesmí raději přemýšlet, jelikož některé scény jsou opravdu velmi úsměvné. Jinak je film celkem vydařený, neměl jsem pocit, že by mi na něm něco vyloženě vadilo. Obsazení se určitě povedlo a tak celkově lze říct jen tolik, že jsem se celkem bavil, ale podobně jako u filmu Rozpoutané peklo je i tento nutné brát s velkou nadsázkou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak robia dvaja to isté, nie je to to isté. Keďže sme ale v Hollywoode, je vyššia pravdepodobnosť, že to bude to isté, lenže v negatívnom zmysle slova. Jones na diaľku bojuje s Brosnanom, kde im to bude viac búchať, chrliť a iskriť s ich partnerkami. Zabudli, že bojovali o to, o koľko viac klišé budú musieť zniesť v hereckom prejave. Dopadlo to nerozhodne. Sopka je myslím aspoň o niečo výpravnejšia. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Sopečný prach byl vyroben hlavně z roztrhaných a spálených novin. (Cheeker)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama