Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k druhymu Robocopovi tak kritickej, jako vetsina - porad je to dobre odvedenej starej akcnak, kterej ztratil oproti prvnimu dilu jen malo. Neviditelnej Old Man z prvniho dilu uz viditelne trpi sklerozou a tak se rozhodne Robocopa pochcat a prijit s novou verzi, ke ktery mu pomuze zla psycholozka. Aby toho nebylo malo, dalsi svine jsou fetaci vedeny trojici posahanej mesias - jeho devka - (zdanlive Robocopuv??) 12-letej predrsnelej syn. Mezi temahle frakcema se mihota Robocop a Anna Lewisova (+ nejaka vedatorka, mentalni starosta Detroitu a par dalsich) a vysledkem je hromada akce, par lacinejch dobovejch drsnaren a temer zadny prostor k odpocinku. Vysledek chvilema pusobil kycovite (predevsim diky predrsnelymu smradovi), ale akcni sekvence maji proste spad a neboji se poslat ke dnu i civilisty, novinare a picenta, a to se proste vzdycky ceni. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tenhle ďábelsky satirický Millerův škleb (ve filmu hraje chemika a neskončí zrovna nejlíp) by dnes už v takové podobě neměl šanci projít: čtrnáctiletý vrah a drogový dealer s příšerným vyjadřováním, dětský baseballový tým včetně trenéra coby banda rabovačů, spousta krvavé akce atd. Kershner sice není Verhoeven a Rosenman rozhodně nemá na Poledourise (soundtrack je mdlý a vokály v závěrečných titulcích úděsné), přesto mě film, kterému jsem se vyhýbal, příjemně překvapil. Hodně podceněná záležitost. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po povedené jedničce přišla povedená dvojka, která je myslím v mnoha ohledech ještě o chloupek lepší - košatější a bizarnější scénář (inu Frank Miller), působivější efekty (RoboCopova držka je fakt nářezová!), zajímavější herci, vypečenější žerty, vtipnější reklamy, spousta skvělých hlášek... "Říkal jsi, že ho jenom vyděsíš!" "A nevypadá vyděšeně?" A třešničkou na dortu jsou sprosté, kriminálnické a vraždící dětičky, obzvlášť ten ulízaný malý gangster je roztomilý - když mu došly náboje v samopalu a rozhodl se tedy uškrtit policajtku strunou, chlámal jsem se jako tupé hovado. Blbost, ale zábavná. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Oproti většině zde hodnotících je dvojka pro mne stále dobrý krvavě akční politicky nekorektní film. Máme zde 13-letého fracka, který prodává drogy, mluví sprostě a zabijí lidi a na konci robota, který má místo jedné ruky rotační kulomet (viz. můj avatar) a s ním kosí všechny bez rozdílů: Robocopa, policisty, záchranáře, televizní štáb i nevinné civilisty. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Glam metalová skupina Babylon AD vytvořila ke své skladbě "Kid Goes Wild" videoklip obsahující postavu RoboCopa (Peter Weller). Píseň je také součástí soundtracku k filmu. (Terva)
  • Nový příkaz RoboCopa (Peter Weller) č. 262 zněl: „Vyhnout se setkání s Orionem.“ Orion Pictures byla společnost zajišťující distribuci RoboCopa 2. (HellFire)
  • Speciální efekty byly vytvořeny pomocí počítače Commodore Amiga. (HellFire)

Reklama

Reklama