Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tenhle ďábelsky satirický Millerův škleb (ve filmu hraje chemika a neskončí zrovna nejlíp) by dnes už v takové podobě neměl šanci projít: čtrnáctiletý vrah a drogový dealer s příšerným vyjadřováním, dětský baseballový tým včetně trenéra coby banda rabovačů, spousta krvavé akce atd. Kershner sice není Verhoeven a Rosenman rozhodně nemá na Poledourise (soundtrack je mdlý a vokály v závěrečných titulcích úděsné), přesto mě film, kterému jsem se vyhýbal, příjemně překvapil. Hodně podceněná záležitost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle patří k devadesátkám stejně jako stará bezdomovkyně, co s nákupním vozíkem plným prázdných plechovek přechází silnicí. Motivy jako hledání Murphyho lidské stránky, nevědomé „programování“ společnosti vnějšími silami, kritika kapitalismu a korporátní moci, šťouchance do liberalismu, to všechno nakonec přelije vlna násilí bez nějakého hlubšího impactu. Koneckonců, jsme tu kvůli roztomilé poťouchlosti (reklamy na MagnaVolt a Sun Block 5000) a Tippettovým trikům (připadal jsem si jak v továrně na konci Cameronova Terminátora, projekce agónie Cainova obličeje zase nápadně připomínala budoucí horké konce T-1000). Za předpověď bankrotu Detroitu dostávají tvůrci Zlatého Nostradama.. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi nikdy nesadla. Klasicka dvojka. Na prvy pohlad je vsetkeho viac, ale vysledok je dost nesurody mismas. Je to nabita rôznymi liniami, ktore po chvili vyustia do stratena. Napriklad linia s Robocopovou rodinou. Stylom to je tiez dost nesudrzne. Su tu primitivne fory jak pre deti, ale aj strasne ironicke a uchylne a zaroven je film nabiti strasne brutalnou akciou, ktora ale uz pôsobi absurdne. Mna nikdy nebavil dej v tomto diely. Vzdy mi pripadal neznesitelne nudny. Rovnako ako postavy. Robocop je tu po kratkom uvode uz len v akcnom mode, Nancy Allen sa tam obcas mihne, zaporaci su natolko uchylni az ma vôbec nebavili. Snad len tie machinacie korporacie OCP na prevzatie mesta su zaujimave. A este zaujimavo pôsobi vykreslenie upadku Detroitu, ktore oproti jednotke pokrocilo. Akcia je ale spickova. Fantasticke kaskaderske kusky, vybuchy, nahanacky a podobne. Len to finale mi pripada jak sucasny nudny digibordel. Len namiesto CGI postaviciek sa mlatia figurky v stop motion mode. Vysledkom je ultrauchylny a brutalny film, ktory ale nie je prilis zabavny. Dodnes mi je zahadou, ze nieco taketo dostalo od producentov zelenu. 5/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak já teda nevím, ale ten velkej rozdíl v hodnocení se mi oproti jedničce nějak nezdá. Dvojka je na opakovaný shlédnutí u mě úplně stejná pecka jako jednička. Jasně změnil se režisér, ale Kerschner určitě nebyl žádný packal. No a Peter Weller i tady dokázal, že on je tím jediným pravým Robocopem. Jinak mi to přišlo stejně šťavnatý, stejně brutální i kapku ujetý jako jednička. Někdo tu kritizuje, že se údajně vytratil humor, ale já se při některých hláškách nachlámal neskutečně. Jediný co má jednička lepší jsou záporáci. Tady holt tak kvalitní nebyli i když to s tím zlým malým parchantem je cool nápad. Za mně 85% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Melódia, ktorú hrá na husliach artista "Spider Baby" Starlirski (Yogi Baird), je z pesničky "Born To Be Wild" od skupiny Steppenwolf. (Lukoh)
  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)

Reklama

Reklama