Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Recenze (201)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Já jsem na tomto filmu vyrůstal a to co mně kdysi připadalo nudné, nebo přímo trapné... mě dneska dojímá. Bezpochyby jeden z nejlepších animáků od Disney všech dob! ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Jako dítě mě to minulo a tak k snímku nemám žádné nostalgické sympatie. No a z dnešního pohledu v tom nevidím nic speciálního. S vědomím toho, že film za sebou zanechal v historii svou stopu, hodnotím jako průměr. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tarzana som si užil a rovnako aj syn (4y) ho zvládol dať na jeden záťah. Príbeh je jasný a priamočiary a sprostredkováva legendárnu látku najmladšiemu publiku. Možno by som ocenil trochu viac humoru, ale inak prevláda spokojnosť. 80% Disney plus ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Atlantida - Tajemná říše je mou nejoblíbenější Disneyovkou: akční, drastická, temná... A bez písniček... Tarzan je dalším, temně-smutným příběhem, v němž si i dětský divák uvědomí, že smrt je skutečná... Něco neskutečného a i ty songy mají něco do sebe :) ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Při mé osobní kompletaci shlédnutí disneyovských animáků došla řada i na Tarzana. A byl jsem po všech stránkách spokojený ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tarzan je takový mírně nadprůměrný animák z Disneyho tvorby. Je na něm vidět vysoký rozpočet, akce je dynamická a vypadá velmi dobře. Odchýlení se od předlohy je očekávané, ale obzvlášť na konci už docela přehnané. Když to srovnám s Pocahontas, tak samotná animace se mi líbí o něco méně, ale příběh je svižnější a nenudí ani chvilku. Hudbu Phila Collinse moc nemusím, ale tady docela seděla. Lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A máme tady za sebou dalšího animáka z pera Disneyova, a zase u toho byla nemocná dceruška :o). Po skončení se hrozně vyptávala kdo zabil ty rodiče a jak zabili tu malou opičku, tak sem se to snažil krapet okecávat, ale myslím, že už mi to uplně nežere, tak říkám rači skoropravdu :o). Tarzana sem nikdy v týdle podobě neviděl, takže sem vlastně netušil o čem film bude. Jedinýho, kterýho vlastně znám je s KEvinem Sorbo, taková ta americká slátanina z devadesátek. Tohle si drži kvalitu a napínavost až do konce. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Tarzana... aspoň odvyprávět děj. U tohoto filmu prakticky není moc komentovat. Hned ze začátku velice silná scéna, která nabudí člověka do filmu takovým způsobem, že si člověk řekne: No do hajzlu, na to že je to Disney film, tak se mejkři dost odvážili zahrnout krev do filmu. Písničky, které jsou prostě nezapomenutelné, ať od Phila Collinse, tak i Petra Muka dávají přesně tu duchovní sílu v písních, které tomu prostě dávají šmrnc. I já jsem měl tu šanci vidět v Praze muzikál na Tarzana, kde hrála Ivanka Korolová s Tomášem Traplem, a rozhodně to byl zážitek na celý život! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Disney už přišel s hromadou lepšího "materiálu", než je právě Tarzan. Ale co, chápu to, nemůže se to pokaždé podařit. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě hodně odlišný Tarzan od toho, co vystupuje v úžasných knihách E.R.Burroughse. Tato disneyovka potěší na duši, i když nepatří mezi ty nejlepší. Jane v podání Minnie Driver je prostě kouzelná a říkejte si co chcete, ale sloni jsou nejlepší africká zvířata vůbec :-) Ze Sabora jde opravdu mráz po zádech a vůbec ta akce je na disneyovské poměry na jedničku. Dokonce i Claytonova smrt je docela otřesná. Film samotný bych nejspíš ohodnotila ***, avšak za krásnou hudbu Phila Collinse musím jednu * přidat. Strangers like me má krásný text, Son of man je neskutečně nabité energií a You'll be in my heart pohladí rozechvělou duši. ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu ty, kteří si dovedou u animovanýho filmu pro děti stěžovat na to, že není přesně podle předlohy, že Tarzan nezabíjí černochy a že opice, člověk a slon vyrostou do dospělosti za stejnou dobu... Podle mě je tohle jeden z nejlepších disneyho animáků. Skvělá animace, silně emoční scény, povedená hudba, vtípky a příběh ženoucí se tak akorát, aby malýho diváka nenudil. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Tak jsou to především krásně nazpívané písničky od Petra Muka, které mě potěšily. Písničky nejsou jen vycpávka, ale plní roli časové a dějové zkratky. Gorilky i ostatní zviřátka jsou nesmírně roztomilé a krásné a vizuálně ladí k hlasu Petra Muka. Celkově nemám, co bych příběhu i zpracování vytknul. Klasická disneyovská šaráda, kdy zvířata zahrají písničku, není samoúčelná - gorily totiž demolují tábor. Seznamování Jane (žena) a Tarzana (muž) vtipně servíruje odvěký komunikační problém. To, že zvířata jsou morálně vyzrálejší než lidé, je již všeobecně přijímaný fakt. Tarzana se to naštěstí tolik netýká. (Výborný komentář, který se zamýšlí nad fakty a srovnáním s předlohou, viz monolog.) ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Co na to říct - klasická Disneyovka s krásnou animací, dobrým a vtipným příběhem a hlavně spoustou překrásné hudby a písniček. ()

Reklama

Reklama