Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě pěkné podvodní záběry starobylého města a žraloků. Dokonce i všechny scénky jsou natočeny poměrně realisticky a napínavé, duo tomandandy tam nastřelilo dobrou hudbu. Co mi kazilo dojem, byly uječené ženské, kdy to místy nešlo fakt vydržet (asi dabingem). Závěrečná scéna s výletní lodi pak byla třešnička na dortu ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"47 Meters Down: Uncaged" je bez debaty jeden z najstupídnejších filmov, čo som videl za celý rok 2019. Toľko absurdných momentiek pokope sa len tak nevidí a dokopy nerozumiem ani titulu. Neviem prečo je to súčasťou "47 Meters Down". Nemá to nič s prvým filmom spoločné. Ani postavy, ani tému a dokonca som si ani neni vedomý, že by naše dievčatá skončili 47 metrov hlboko. Neviem prečo sa to volá Uncaged. V žiadnej klietke nikto nebol. Takže ak mi niečo uniká, prosím vysvetlite mi názov tohto filmu. Nie preklad, ale prečo to dostalo tento názov? Pokiaľ teda náhodou dôvod nebude ten, že prvý film zarobil peniaze, tak sa ideme trošku priživiť a odkusnúť si ešte trošku z koláča. A toto je výsledok. Postavy mi nie sú vôbec symaptické. Dokopy nemajú ani žiadnu osobnosť, ani žiadnu zaujímavú story. Nicole je neskutočne otravná, Mia so Sashou sú stereotypy tohto typu filmov a čo sa týka Alexy, tak voči nej prechovávam asi najviac sympatií. Ako jediná aspoň niečo ukáže. Je relatívne opatrná, snaží sa svojim kamarátkam pomôcť a je racionálna. Takže ak som dúfal, že niekto prežije, tak ona. K Nicole sa ešte vrátim. Myslím si, že jej jednotlivé rozhodnutia dospeli v podstate k situácii, v ktorej sa naše hrdinky ocitli. Prvá do akcie, bez premýšľania. A potom je tu samozrejme scénka s lanom. Nebudem to spoilovať, no myslím si, že to hovorí za všetko. Na jednej strane rozumiem tomu, že ju prepadla panika, na druhej strane to je to najsebeckejšie a najhlúpejšie rozhodnutie, ktoré mohla urobiť. Atmosféra pod vodou teraz moc nepomáha. Vo filme nie je pocit stiesnenosti a izolácie ako naposledy. Okrem toho mám pocit, že v určitých momentoch pľúca našich hrdiniek podali nadvýkony a divil som sa, že sa neutopili. Je tu také množstvo scénok, ktoré by v reálnom živote dopadli úplne inak, že je to na zaplakanie. Koniec je už len čakanie na to, akú ďalšiu stupiditu ešte uvidíme. Nemám viac čo dodať. Tento film je proste úplne odfláknutý film, ktorý nemá nič spoločné (s výnimkou žralokov) s prvým filmom, nemá žiadnu atmosféru a reálne je to klišé horor, ktorý vznikne z nesprávnych rozhodnutí. A vieme dokopy všetko čo sa stane. Neodporúčam to pozerať. Hodnotenie: D- ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které není pokračování. Musím říct, že trailer na mě působil dobře a na film jsem se jednoduše těšil. Zase krásné prostředí a exotika. Navíc tady máme čtyři krásky (Jedna je dokonce dcera Slye), které se jdou potápět do velké průrvy. Film je něco pro mně. Jeskyně, podvodní labyrint, nedostatek kyslíku a velké zubaté potvory. Pro mě jako klaustrofobika se strachem z potápění a o zubatých čelistí nemluvě. Je film vlastně perfektní ukázkou strachu. Navíc prostředí v mayských ruinách je super. Žralok je skvěle odporný a drama je to od začátku do konce. Jo, kdyby raději holky se šli koukat na loď. Nicméně atmosféra a napětí je podle mého soudu naprosto super. Film jsem si užil od začátku do konce. Za mě to překonalo jedničku, která sic originální, tak předvídatelná. Dvojka Uncaged mi přijde originální i skvěle zvládnutá. Po delší době horor s monstrem ze kterého jde strach a film má napětí po celou délku. Finále pak velmi připomíná konec jedničky, naštěstí se vyvaroval stejných chyb. (78 %) ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Zředěnější odvar velmi povedené jedničky. Ta bodovala především tím, jak operovala s klaustrofobickou atmosférou uzavřeného prostoru, blízkosti nebezpečného predátora a docházejícího vzduchu, a v podstatě po celou dobu z této přímočaré cesty neuhla. Ve dvojce se srovnatelně hutné pasáže v podmořském městě, ve kterých se vkusně sází na tmu, neklid a tušenou blízkost žraloka, peklužel překlopí do za vlasy přitažené a béčkově vyznívající survivalové honičky, kterou ani režie, ani herecké výkony protagonistek nemají šanci utáhnout. Celkový dojem pořád spíše dobrý, ale rčení "méně je někdy více" zde platí zcela bez výjimky. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Produkčně atraktivní béčko s hezkými podvodními jeskyněmi a mokrými Tomb Raiderkami v kalhotkách, bez ploutev. I ten dravec vypadá scary a zadělá na jednu slušnou lekačku. Ale jinak se zde dějí věci, jaké nezažil ani žralok ze Zombi 2. Nejde uvěřit, že to tvůrci mohli myslet vážně, a už vůbec ne, že stojí taky za povedenou jedničkou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)

Reklama

Reklama