Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pachatel se vrací na místo činu a s Michaelem Myersem se sérii zase vrací šťáva. Po neúspěchu předchozího dílu oživili tvůrci opět legendárního vraha a i když Halloween 4 neděsí tolik, jako první dva díly, může se hrdě tvářit jako jejich regulérní nástupce. Líbilo se mi, že se tvůrci neuchýlili pouze k teenagerovské vyvražďovačce a snažili se vymyslet docela zajímavý příběh, i když několik scén z jedničky okopčili. Film má spád a napětí a nechybí ani docela temná atmosféra, u které se občas nějaká ta husí kůže objeví. No a ten konec, ten mě totálně dostal. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nám konečně vrátili Myerse a z jeho předchozí absence se pokusili vytřískat maximum. Michael tady tak připomíná nezastavitelný vraždící stroj, než jenom psychopata. Zabíjí téměř na potkání, jeho samotného ale zabít nejde. Zamorduje asi 17 lidí + 2 psy, čímž drží rekord v počtu mrtvých z celé série. Neuvěřitelně rychle se přemisťuje z jednoho fleku na druhý, a svou oběť vždycky vypátrá, ať se schová kdekoliv. A jak je vůbec možný, že má zase kukadla, když mu je Dr. Loomis vystřelil? Ale musim přestat se vrtat v detailech, jelikož jsem s Návratem Míšy Myerse opravdu spokojen. Vždyť jsem jeden z postižených, co nejdříve viděli čtyřku a pětku, a potom teprve jedničku a dvojku, proto mám k tomuhle dílu tak vřelý vztah. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak na moje prekvapenie sa prvý, z mnohých, návratov Michaela Myersa celkom vydaril. Ide o klasický osem-desiatkový slasher ktorý sa nehrá na nič iné. Presne podľa šablóny to, čo mám na tomto starom žánri rád. Síce nič na viac, no po minulej časti je to ozaj zmŕtvychvstanie. Michael Myers sa po desiatich rokoch dostáva z liečebne a v momente si to namieri do Haddonfieldu. Rozhodne sa zabiť dcéru svojej nenávidenej sestry (z prvej a druhej časti), no tá sa tu neobjavila. Nečudujem sa, že Jamie Lee Curtis si tu nezahrala, toto už nie je Carpenter na vrchole. No pri tejto časti som sa aj tak náramne bavil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čtyřku mám ze všech dalších pokračování nejradši. I když už se tu co do počtu vražd jedná spíš o pořádnou vyvražďovačku, tak provedení a způsob jakým je film udělaný hodně odkazuje na první díl. Atmosféra pořád vynikající. Myers se zlověstně objevuje na scéně a hned mizí. Půlka vražd není vůbec vidět, ale to nevadí. Je to specifický slasher trochu zvláštní, ale mě hodně sednul. Není to pořád takovej ten typicky debilní film ve stylu zabijme je všechny a to se mi líbí. Ten skvělý Myersovský styl to pořád utáhne.75% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Supr!!! Po 1+2, jednoznačně nejlepší zářez do této právem slavné série. Parádní úvodní titulky a hudba od, po jistou dobu, častého spolupracovníka Johna Carpentera, která zde rozhodně nedělá této frančíze ostudu a nekopíruje jen otrocky staré známé Carpenterovy motivy ale přidává i něco svého. Palec nahoru pane Howarthe. Absolutní záhul jest ovšem závěr, který pak 5, totálně pohřbila.:-/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • George P. Wilbur hrajúci Michaela Myersa nosí pod kombinézou počas celého filmu hokejovú výstroj, aby pôsobil strašidelnejšie a mohutnejšie. Má to však na svedomí krkolomné pohyby, ktoré miestami hraničia až s paródiou. (tXtX)
  • Původní scénář počítal s úvodní scénou vysvětlující přežití doktora Loomise (Donald Pleasence). Později však bylo rozhodnuto, že film nebude mít žádnou spojitost s předchozím dílem, takže záměr nebyl realizován. (HellFire)

Reklama

Reklama