Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze uživatele Vabr k tomuto seriálu (3)

Sabrinina děsivá dobrodružství (2018) 

Sabrinina děsivá dobrodružství nejsou zrovna moc z tvorby Roberto Aguirre-Sacasa vydařená :/. Riverdale a Katy Keene jsou bezva, ale tohle je nudné, dlouhé, na to, že tu je čarodějnictví, to není moc zábavné a nevyhovuje mi postava Sabriny. Její partička přátel je dobrá, ale je to dost málo na to, aby mě to udržel při sledování. Jako zvládl bych seriál dosledovat, ale to bych furt dával 2 hvězdy, a to by za to nestálo. Humoru se tolik nechytám a teta Zelda a High Priest jsou strašně o ho*ně. Koho reálně jejich vztah zajímá? Myslel jsem, že se mi to bude hodit k 6. sérii Riverdaleu, ale nakonec jsem se bez toho obešel. Vyhodnocení: Nechápu postavu učitelky co chce ()

Série 1 (2018) (S01) 

Riverdale (💖) mě nalákal na Sabrinu, a tak jsem se do toho hned po 5. sérii Riverdaleu pustil. Vážně mě teda zarazilo jak strašný to ze začátku bylo (tři první díly). Jsem si pak říkal, že, jestli ten 4. nebude lepší, tak už to reálně vypnu. Naštěstí to už bylo trochu lepší a 5. díl byl teda pecka, tak už se to díkybohu našláplo tím správným směrem a začal jsem to konečně vibovat. Docela dlouho mi taky trvalo, než jsem si zvykl na rozostřenou kameru, která se mi nelíbila. Teď už to nevnímám. Sabrinu jsem si vždycky podle fotek/posterů představoval sympatičtější, ale je fajn. Její přátelé nejsou v příběhu tolik důležití (na rozdíl od Riverdaleu), ale jsem rád, že se jim postupem 1. série dostává víc prostoru a mají teda dost zajímavé vlastnosti. Tetičky Sabriny mi taky daly nějakou dobu zabrat, než jsem si na ně zvykl, ale teď už mě ten jejich humor baví. Sabrinina učitelka mi jako postava docela vadí po celou dobu a její účel mi přijde dost bídně napsaný a celkově furt nechápu, na co čeká 🤷‍♂️. Její postup práce je prostě wtf a přijde mi to nějak na hlavu. Už v tom prvním díle to je divně udělaný. Potom se to zlepší, ale stejně to na mě působí trochu zvláštně. Sestry jsou super mrchy a jsou to dobrý postavy. Oceňuju horor, kterej je tak akorát a na poměry hororových seriálů patří využitím mezi nejlepší. Doufám, že to bude v dalších sériích pokračovat. Intro by za mě mohlo mohlo být kratší, ale aspoň to s bráchou využívám jako čas, kdy můžeme ještě spolu vykecávat 😅. Dobrý je, že jako každý díl Riverdaleu, tu je každá epizoda plná originálních a bezva nápadů. Jen teda hodinová stopáž to někdy podkopává, protože u toho pak usínám nebo mě to v určitých částech nebaví. Za mě je osobně Sabrina o dost víc cringe než Riverdale, jak říká spousta lidí. Už tady je ta 1. série poměrně plná cringe, a to se má ve 3. a 4. sérii ještě znásobit. Už tak mi přijde komický, když tu hraje Ross Lynch z Disney seriálu Austin a Ally. Závěr série moc povedenej nebyl. Předposlední díl ano, ale ten poslední díl byl hrozně zbytečnej a nudnej, že jsem u něho málem usnul a brácha usnul skutečně. Normálně bych dal horší 4⭐, i když to tak ze začátku vůbec nevypadalo, ale kvůli špatnýmu závěru dávám lepší 3⭐. Mimochodem, mega moc oceňuju zasazení do Greendaleu v návaznosti s Riverdaleem. Je to super věc a ty odkazy miluju 💗. Vyhodnocení: Zvlášť mě zajímá, proč Sabrina zavítá do Riverdaleu, tak snad tu najdu odpověď 😉 ()

Série 2 (2019) (S02) 

O dost méně záživné a zajímavé než 1. série. Sabrina mi akorát odhalila konečně svou skutečnou tvář - nedokáže být pravou, dobrou, upřímnou a věrnou kamarádkou. Třeba ji bych v životě za kámošku nechtěl. Je moc fake. Bohužel je na partičku přátel zase o něco méně místa, protože Sabrina dala přednost čarodějnické škole. Díly jsou bez nápadu a dost nudné. Stopáž jedné hodiny je prostě moc na tenhle seriál. Hrozně mě taky se*e Sabrina v tom, že randí s Nickem, který je nudný, hodně nesympatický, vůbec nic nepřináší, chemii snad vůbec necítím a akorát nás tenhle vztah ještě víc odprošťuje od Roz, Thea a Harveyho. Nic se v téhle sérii za 5 dílů nestalo, a tak jsem se rozhodl to se seriálem skončit. Tu dobrou část (podle procent) jsem už stejně viděl. Vyhodnocení: To je tady celkově chyba na rozdíl od Riverdaleu, kde to je o partičce přátel a ne o Sabrině a přátelích ()

Reklama

Reklama