Reklama

Reklama

Babica vs. Sapík

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2015, 40 min

Obsahy(1)

Když dva dělají jedno, není to vždycky totéž. Stejná sada základních surovin a zcela odlišná jídla. Veřejností milovaný kuchař Jirka Babica se vrací, ale nebude to mít vůbec jednoduché, na záda mu bude dýchat uznávaný nestor české gastronomie, kuchař Jaroslav Sapík. (TV Barrandov)

Recenze (80)

tyna97 odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně mi extrémně vadí, jak máchaj ruce v jídle spolu s hodinkama a jak u toho vaření neustále mluví (přímo nad pánví) a tím pádem určitě i prskaj. Těch keců okolo je přebytečně mnoho. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se co se týče Zdeňka Pohlreicha považuji za skalního, nepatřím mezi ty, kteří přejdou na druhou stranu ulice, když v dálce zahlédnou kuchařského eskamotéra Jiřího Babicu. Dokonce zastávám názor, že formát jeho vaření "když nemáte tymián použijte křepelčí vejce" má pro "home kuchaře" jako já své opodstatnění a dost možná je přínosnější, než zmiňovaný "šéf"Pohlreich (mám jednu z jeho kuchařek a u 90% procent receptů nevím, jestli se potřebné ingredience shání v obchodě, na nejbližší policejní stanici nebo se pro ně musí letět do vesmíru), ale tohle prostě nefunguje. Pan Sapík ač možná "kuchař s velkým K" se na televizní obrazovky hodí asi jako já do maďarské reprezentace vodního póla a pro televizní pořad potřebná koexistence mezi ním a Babicou......takovou antichemii jsem naposledy viděl, když u nás byla na návštěvě tchýně. Já vím, jídlo se stalo celosvětovým fenoménem, který na nás valí ze všech stran, ale když už chci se svojí troškou do mlýna vylézt před lidi, tak to musí mít nějakou štábní kulturu a tady je to prostě špatně. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Vy orangutani!! Polrejxcha zboznujete a tyhle dva hlásíte proč? Ve stupni vydlactvi mají všichni zarazenou podobnou rychlost, akorát jeden je snob jak noha a vy burani mu to lizete přímo z pupku!! Chudáci tyhle dva lotri, I když charisma moc nepobrali, všichni ve stejným bahně ale jeden předvádí že to bahno je vlastně výběrové slůně! ()

ludva10 odpad!

všechny recenze uživatele

To je teda sra... Babica šíleně slizkej a ty jeho kecy... A Sapík? Jakoby se ho pořad snad ani netýkal a jak mluví, hrůza. Jakoby snad mu to ani kvůli jeho tloušťce nešlo. Kdyby šli dát 2 odpady, tak tento pořad je ode mne má. ()

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele

Já chápu, že českej národ je na jídlo. Já chápu, že každá TV musí mít z toho důvodu nějakej pořad o vaření. Já dokonce i chápu, že pro některý lidi jsou tyhle pořady nepostradatelný. Tyhle pořady by měly bejt o tom, že ukážu lidem co si doma uvařit a jak to nejlíp uvařit. Sapík bude určitě dobrej kuchař, to nezpochybňuju, jeho "nervydrásající" duel s tím, co je schopnej udělat z ušního mazu náhražku jíšky jsem viděl dvakrát a mohl jsem si ukroutit hlavu. To co vytvářel pan Sapík odpovídalo jeho postavě - žrádlo plný tuku, který plavalo v oleji musí bejt fakt mňamka. Mě by zajímalo, jestli podle něho z tohoto "tv skvostu", zkusil někdo něco uklohnit a jak mu z toho potom bylo. K tomu druhýmu cirkusákovi se radši nebudu vyjadřovat, určitě by víc zaujal dabingem nějákýho notorika než jeho kulinářskejma schopnostma. Jediný co mu jde na jedničku je dávat maso do trouby, ten si tu troubu úplně hejčká...Za komoušů by před začátkem tohodle pořadu byla velká hvězdička. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Kdes ten recept sebral Jirko? Jsem ti říkal, že jsem žil 15.let v Německu!" Pat a Mat vaří  tučná a nezdravá jídla v šílených kombinacích ideální jedině tak pro žaludeční vředy. Tak dobrou pochuť. 0/10 ()

Bernyz 

všechny recenze uživatele

Horší jak Babicovy Dobroty. Kazí to tu překvapivě Jarda Sapík, který prostě neumí s kamerou. Kdyby zůstal jenom Babica, tak by to pořadu pomohlo. ()

ZnalecH odpad!

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem nějaký zkušený kuchař, ale koukat na tento pořad je opravdové utrpení. "A teď ho vytáhneme stejně jako jsme ho tam strčili." ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, kdo vymýšlel tento prazvláštní koncept, kdy Jyrka tradičně "vaří" všemožné i nemožné pokrmy a do toho pak pan Sapík přestavuje různé staročeské speciality. Oba dva je radost sledovat, zvlášť když je na obou vidět jistá společenská únava. To se pak člověk nestačí divit, že ani jednomu není rozumět a jejich pohyby nápadně připomínají latinskoamerické taneční kreace. Sranda to je, o tom žádná, ale jelikož to oba očividně myslí smrtelně vážně, je to spíš tragédie. Od odpadu tuhle show zachraňuje snad jen pan Sapík, nestor české gastronomie, na kterého se dá občas dívat a jeho recepty mě vesměs bavily. 1/10. ()

masekjc odpad!

všechny recenze uživatele

Pana Sapíka jsem měl za odborníka ale tady, po boku démona českých kuchyní, ze sebe dělá akorát šaška a amatéra. Jeho projev před kamerou a neustálé koukání co se tam děje je do očí bijící. Recepty podobné úrovně jako v Babicovy dobroty. Za zmínku stojí i můj postřeh z dílu o mrkvy, který reprezentuje kvalitu tohoto pořadu - Jirka na začátku říká, že mrkev je nejlepší syrová protože se z ní vařením ztrácí vitamíny. Když se dostane ke sporáku pan Sapík tak tvrdí, že mrkev je jediná zelenina která po uvaření má živin víc. Tak kde to jsme? ()

knihovna odpad!

všechny recenze uživatele

Když koukám na jídlo od pana Polraicha dostávám hlad. Když koukám na jídlo od Babici, dostávám žlučníkoví záchvat. Co tam dělá pan Sapík netuším, asi na něj Babica něco ví. ()

MyskaMari 

všechny recenze uživatele

Já se omlouvám, ale fakt si nevím rady. Pořad je to absolutně příšerný, ale ty hlášky: "Ten česnek, to je jako když vánek prochází okolo" "Tak to tam přiznáme" "Můžete použít takový to jak říkáme všichni turbo" "Teď tu bramboru, to je ta chuť, to je ta síla" "Tam tomu říkají šanjuka nebo tak nějak podobně" "Tak jsem měl česnek, tak jsem tam dal česnek" "Tu mám rukulu" "Jirka mě přesvědčil, že cibule není černá, že je fialová, po 50 letech jsem to přiznal" "Křen se strouhá zásadně dokolečka" "Tak to vomotáme jako když honíme vrtulku" "Můžeme přidat kurkunu" "Zakysaná smetánka, podivej se na to, takhle ji jebneme nahoru, když to řeknu lidově" "Je z toho či- čimimuri? No čimičuri" Nakonec jsem se rozhodla dát jednu hvězdu, protože mě neskutečně rozesmívá, jak Sapík nestále říká celeru "cerel". ()

infernet odpad!

všechny recenze uživatele

Sapík říká Babicovi: "Říkáš nudle a děláš noky. Tak jak to je?" Hrůza hrůzoucí! Pan Sapík je asi dobrý kuchař, ale působí v kuchyni trochu jako slon v porcelánu. No a Babica je takový patlal, že už to pomalu není ani k smíchu. Ty jeho sračky jsou dobré tak na žlučníkový záchvat. Skoro by se řeklo, že když někoho z jedné televize vyhodí(oba už svůj pořad jinde měli), tak je to pro něj na obrazovce konec. Ale ono ne, TV Barrandov je dost zoufalá na to, aby se nebála recyklace ani "umělců" tohoto ražení. Za mě nekoukatelné a to jsem napřel všechny síly. ()

Reklama

Reklama