Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (137)

Adasin 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ série: určitě slabší než Narcos. Dění v Mexiku je podáno totálně nezajímavým způsobem. Nejdřív to vypadá podobně: rodící se drogový boss a nějaký nový agent, který mu půjde po krku. Samozřejmě i pár dalších postav. Nikdo z nich ale není ničím výjimečný. Snad až na Kikiho, Michael Peña tu předvádí poměrně dobrý výkon, určitě se mi tu líbil víc jak třeba v Ant-Manovi, nekomediální role mu svědčí. Škoda, že vypravěčem je v této sérii někdo jiný, někdo, jehož ani neuvidíme. Vzhledem ke konci série se to pochopit dá, ale tím spíš celá série vypadá víc jako dokument s klasickým voice-overem. Felix vypadal na začátku celkem slibně, ale postupem času mě jeho postava začala neuvěřitelně štvát. Vůbec z něho nešel strach a respekt, jaký na začátku původního Narcos budil Pablo Escobar. Felix už od začátku působí jako neuvěřitelnej kretén a pěknej debil, kterej si respekt nezískal ale vyobchodoval, vymluvil a vyprosil. Až jsem se divila, že ho nikdo nepodrazil. Jakej rozdíl to je, je krásně vidět ve chvíli, kdy se Felix s Pablem setká, jednoznačně vrchol série a bohužel i seriálu (Pablo Escobar také může za to, že hodnotím o něco lépe). ----------------------- DRUHÁ série: zejména první polovina se táhne jak smažák při krájení. Měla jsem pocit, že se tam nic neděje, že by bylo úplně jedno, kdybych to přeskočila. Měla jsem problém u toho udržet pozornost. K tomu mě Felix štval čím dál tím víc a já se hrozně těšila, kdy se mu to všechno sesype pod rukama. Vypravěč se tu konečně přesunul i před kameru a je to asi nejzajímavější postava ze série. I tak ale žádnej zázrak. Vrchol nastává v druhé půlce série pár epizod před koncem, kdy atmosféra nejvíc připomíná tu z původního Narcos – napětí, nečekané zvraty, zajímavé dialogy o něčem. Dokonce jsem začala víc vnímat i soundtrack, což je ve výsledku asi to nejlepší, co série nabídla. Uvidíme, co třetí série, jestli bude. S odřenýma ušima seriál jako celek ode mě má zatím 7/10. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Miguel Ángel Félix Gallardo se z policisty a pěstitele marihuany stává bossem, sjednocuje plazy a přechází na kokain a nakonec umučí agenta Camarenu. První série je těžké zklamání asi i proto, že přichází po kolumbijské nepřekonatelné sérii, ale i objektivně je to slabší - způsob cesty nahoru je přitažený za vlasy, nerealistický a dokonce není ani zábavný. Trochu to je poučné historicky, ale jediná autentická věc je práce agenta Camareny, ale tam to padá na úkor akce do průměrnosti. S02: Felixe honí tajná jednotka DEA v čele s Waltem, ale on je stále silný směrem do politiky i proti Kolumbijcům, přesto následuje pád a vězení. Druhá série je pro mne jako někoho kdo má k tématu mexických kartelů něco načteno hodně poučná a přehledná. Je fantasticky vidět, jak se z Felixovi organizace spolupracujících "plazas" rozdrolí postupně na kartely v mocenském rozložení, tak jak se ta drogová válka v Mexiku ( která má víc obětí než válka v Sýrii ) vede mezi nimi dodnes. Pro fandy žánru lahůdka, která nemá úžasně nakombinované atributy realističnost, akce ( která je tady znatelně slabší ), zábavu tak jako Narcos s Escobarem, ale za mne maximální spokojenost. ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série jako by už trochu ztrácela tu beznadějnou ďábelskou brutalitu a spád sérií předchozích a až příliš často sklouzávala do zdlouhavých a (zvrhle) rutinních konverzaček zpestřených občasnými "cool" dějepisnými ponaučeními a nějakým tím příležitostným pif paf. Výběr hlavních hrdinů nebyl možná úplně nejšťastnější - hlavní padouch po většinu času vypadal trochu jako vyplašený František Filipovský (který ze začátku ani nenaspořil na pár bodyguardů) a chudák agent Kikina připomínal spíše nějakého dobrosrdečného indického strýčka z rodinné pohádky. Trošku se to rozeběhlo v posledních dvou dílech, ale vítr do plachet už úplně nedohnalo. Holt Moula je Moula a když se tam v jednu chvíli na moment nečekaně objevil, hned to trošku nabralo temné grády ... Dost nesnesitelné bylo to nepřetržité hulení každé z postav mužských i ženských - chvílemi jsem měl pocit že ten kouř mi prolézá už i z monitoru :) Šokující reflexí smutné a stěží uvěřitelné zvrácenosti části naší civilizace tohle všechno však bohužel zůstává... Jihoameričtí divoši jsou opravdu hodně šílení. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1 4/5. Lunův Felix sice není Mourův Escobar a parta z Cali byla taky jinde, ale pořád jsou to Narcos s tím svým vtahujícím doku-stylem vyprávěním a že vyprávět je teda co. Takže hodně fain spin-off..prequel..(nebo možná něco ještě jiného?) s vrcholem v pátém díle. U toho jezírka s hrochy mi bylo hodně fain. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak tuhle záležitost hodnotit... zvlášť ve stínu originálních a dnes již kultovních Narcos. Problémy Mexika totiž můžu na scénáristy hodit jen z části. Celá první série je neskutečně pomalá a po 10 dílech jen steží dokážu vyjmenovat nějaké důležité příběhové momenty. V lepším je děj pomalý, v těch horších případech jen nudný. To samé platí o postavách. Felix a permanentně zamračený Diego Luna je asi nejlepší z nich, protože mu toho narco bosse fakt věřím, i když jeho motivace jsou po většinu seriálu nedostačující. Don Neto taky válí. Ostatní postavy včetně idiota Rafy a absolutně naivního Kiky jsou na vraždu. Poslední tři díly naštěstí rozpohybují motory příběhu a dostane to spád. Konec mě hodně bavil a s příchodem Scoota McNairyho dám mexickým kartelům ještě šanci se zlepšit. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Když bankovní úředník ráno odváží dceru do školy, říká, že tentokrát vezmou „Magnum“ a nasedá do Ferrari 308 GTS. Pojem „Magnum“ použil z důvodu, že s Ferrari 308 GTS se proháněl i Tom Selleck v seriálu Magnum (od r. 1980). (Morrello)
  • V epizodě zazní píseň „Contigo En La Distancia“ od Cheo Feliciano a po ní následuje „No Me Hables De Ese Amor“ od Maria Alma. Při zatčení Félixe hraje „Tonada De Luna Llena“ od Simóna Díaze. Při rozdělování plaz hraje „Cielo Rojo“ od Davida Zaizara. (Duoscop)
  • Alejandro Edda, který v seriálu hraje Joaquína Guzmána přezdívaného El Chapo, se byl podívat na soudní proces se skutečným drogovým bossem. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama