Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer 2
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (137)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další… ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

slaboučký odvar libovolné série původních Narcos, který na obou stranách postrádá výrazné postavy a celkově dost působí únavou materiálu, kdy se ukazuje, že drogovou tématiku zřejmě donekonečna dojit nepůjde.. Mexico je od první do poslední epizody takové nijaké, chybí napětí, pořádná akce a vlastně skoro všechno, co učinilo z předchůdce dnes už takřka kultovní záležitost.. navíc není věnován skoro žádný prostor samotnému budování impéria a nabyté postavení Lunova Felixe tak vůbec nepůsobí věrohodně.. sedm dílů z celkových deseti pro mě bylo čiré utrpení, výjimkou byla pouze epizoda 5, kde se děj protne s Kolumbií, což dodá aspoň na chvíli trošku šťávu, a pak závěrečná dvojice epizod, kde tempo lehce graduje, ale nakonec to stejně víceméně nikam nevede.. odklepnutou druhou sezónu skoro určitě vynechám, třebaže závěrečný příchod Scoota McNairyho by mohl být příslibem lepších zítřků - vidím to tak, že k tomu, abych dal seriálu ještě šanci, by mě snad mohl přesvědčit jen případný návrat Pedra Pascala, což asi není moc pravděpodobné.. jinak samozřejmě chápu, že se seriál věnuje poklidnějšímu období drogových dějin, které předcházelo řežbě, již známe z původních Narcos, ale přesto bych očekával, že jeho zpracování nebude taková ukrutná nuda... ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opět velmi povedlo! Tentokráte se z Kolumbie přesouváme do slunného Mexika, přičemž i zde dostaneme nekompromisní dávku akce, drog, neustálých intrik a s tím spojenou i neotřelou lekci z této temnější stánky tamní historie. Jediným nedostatkem tedy zůstává fakt, že jsem byl neustále nucen porovnávat postavy Diega Luny a Wagnera Moury z původních “Narcos”, z čehož bohužel první jmenovaný nevyšel úplně se ctí. Postava Félixe Gallarda zkrátka vedle Pabla Escobara působí jako chudý příbuzný. Avšak až na tento detail se stále jedná o velmi povedený seriál z prostředí drogových kartelů, který byste si rozhodne neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „What I’m building here is an empire!" ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak tuhle záležitost hodnotit... zvlášť ve stínu originálních a dnes již kultovních Narcos. Problémy Mexika totiž můžu na scénáristy hodit jen z části. Celá první série je neskutečně pomalá a po 10 dílech jen steží dokážu vyjmenovat nějaké důležité příběhové momenty. V lepším je děj pomalý, v těch horších případech jen nudný. To samé platí o postavách. Felix a permanentně zamračený Diego Luna je asi nejlepší z nich, protože mu toho narco bosse fakt věřím, i když jeho motivace jsou po většinu seriálu nedostačující. Don Neto taky válí. Ostatní postavy včetně idiota Rafy a absolutně naivního Kiky jsou na vraždu. Poslední tři díly naštěstí rozpohybují motory příběhu a dostane to spád. Konec mě hodně bavil a s příchodem Scoota McNairyho dám mexickým kartelům ještě šanci se zlepšit. ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Lost In My World“ od Los Dug Dug's. (Duoscop)
  • Na konci epizody hraje píseň „Ti Amo“ od Umberta Tozziho. (Duoscop)

Reklama

Reklama