Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 9

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (684)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Blake Lively nikdy nepatřila mezi takové ty typické filmové sexbomby. Krev v těle vám sice pořád rozproudí rychlostí hladového žraloka, nicméně i tak se jedná spíš o takovou tu holku od vedle. Holku od vedle, která je nadlidsky sexy a ještě k tomu blond. Zároveň je ale skutečná, jde si na ni sáhnout. Klidně si s ní dokážete představit rande v kině nebo společné usínání na gauči po filmovém večeru. Co se jejích křivek týče, tady si taky není moc na co stěžovat. To důležité vám ukáže a klidně i víckrát. Ještě aby ne, když se nemá za co stydět, detaily a jednotlivé části ale samozřejmě nejvíce oceníte až ve zpomalených záběrech. Ty je lepší vidět víckrát, abyste si mohli ve správných momentech vytvořit mentální kopie, ke kterým se lze později vracet. V tomhle případě se opakovaná shlédnutí nejenže vysoce doporučují, kvůli nim jste vlastně i přišli. K výrazové části toho příliš říct nejde, základní emoce přenáší, nicméně to podstatné se stále děje pod povrchem (nebo pod hladinou, chcete-li) a jakmile kamera opustí předmět vašeho zájmu, začne se rychle zatahovat a na pláž vylézají krabi. Naštěstí se ale focus pokaždé vrátí na to správné místo a často i v tu správnou chvíli, takže většinu času o nic nepřijdete. Tím jsou samozřejmě myšleny veškeré pohyby, od protahování, stoupání a lehání si, až ke skokům do vody, potápění, nebo klasickým prsům na 100m. Ve finále tedy vše funguje víceméně jak má a s tímhle vědomím tak lze alfě a omeze této hodiny a půl vytknout skutečně minimum. Minimum, které s radostí budete ignorovat kompletně už jenom jako poděkování za to, že vám tvůrci (vždycky na to jsou dva) dali přesně to, co jste v onen moment / den / týden / měsíc , či rovnou za daný život potřebovali vidět. A vy to vidět potřebujete. Stejně tak jako žralok potřebuje jíst, racek létat nebo Jaume Coller-Serra odteď už netočit nic jiného, než polonahé krásky v nesnázích. It's just how it's supposed to be. 8/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že za kočkou jako Blake je potřeba jít si tvrdě a třeba i přes mrtvoly, ale podle mě to ten žralok přece jen trochu přehnal. Nicméně jako rivala v námluvách by mě hravě strčil do kapsy, protože plovoucí majáky já kvůli holkám fakt nežeru. Zrovna nedávno jsem přemejšlel, proč mám vlastně madam Temperamentní v oblíbenejch a ono je to asi takhle: ach, můj Bože! Poprvý v životě jsem chtěl bejt surfovací prkno. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda byl to drsťák jak prase a holčina měla asi tak trojitej výcvik u zelených baretů, poněvadž já bych tam zařval už tak po deseti minutách. Viděl jsem druhou žralokovku a musím říct, že dobrý, asi nejpodstatnější je tempo, že se na tak malým prostoru pořád něco děje a že tvůrce byl soudnej a nedělal z toho F.L Věka na 20 dílů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„We're gonna need a bigger tits..“ Eye candy survival, kde si to vyšinutý žralok rozdá se spoře oděnou blondýnkou. Pěkně se na tu faunu a flóru dívá, ale někde od poloviny se scénář plíživě překlopí do podoby, že by se za ní nestyděli ani Shakespeaři z Asylum. Scény jako videovzkaz rodině, nahazování vypadlého ramínka rackovi Wilsonovi či samotný závěr, kdy žraločice vypadala, že chce mít s bójí děti, posunuly Mělčiny do sfér přepálené letní komedie. Docela taky zamrzelo, že Blake Lively použila na zaškrcení tržné rány neopren a ne horní díl plavek. Styděla se snad před Stevenem Seagullem? Pokud chcete trochu více realismu a ne psychopatickou parybu, kterou neintoxikuje ani půlka nadraného Mexikánce, doporučuji australské The Reef.. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veril som tomu, že mi to sadne, a sadlo. Mínusom boli pre mňa len pasáže, v ktorej sa hlavná hrdinka dosť vykecávala, ale v konečnom dôsledku ma ten film dokázal pohltiť až natoľko, že som držal palce aj niekomu takému ako bola tá úbohá čajka s vykĺbeným krídlom. Žralok vydarený, chválim aj scény s medúzami. Dokonca ma raz myklo. A samozrejme pekná blondínečka mala moje sympatie od samého začiatku. "The Reef" u mňa síce neprekonaný a asi ani tak skoro nebude, no napriek tomu jeden z tohtoročných topov. Za kameru 100%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Co se pohlaví žraloka týká, tak má jít podle tvůrců o samici, jelikož u bílého žraloka jsou samice viditelně mohutnější než samci. (Stanislaus)
  • Film se v roce 2014 objevil na Černé listině nejlepších nerealizovaných scénářů. (Spidey3)
  • Blake Lively sa čiastočne inšpirovala prácou svojho manžela Ryana Reynoldsa v podobne minimalistickom filme Pochovaný (2010), pričom uviedla, že „to bol jeden z dôvodov, prečo som sa chcel ujať tohto filmu toľko, pretože viem, aké ťažké to pre neho bolo a aké to bolo obohacujúce". (Arsenal83)

Reklama

Reklama