Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mělčiny přináší divákovi hned několik věcí. Blake Lively je nejenom kočka, ale umí i dost dobře hrát. Nádherné lokace, které v člověku vzbudí touho vypadnout z toto po*raného města plného socek a alkoholiků, kde žije a vyrazit někam mimo uspěchanou, vystresovanou společnost. Na místo, kde se svět řídí podle jiného řádu, kde člověk cítí čerstvý vzduch každý den a kde neuvidí otrávené a protivné ksichty lidí, kteří si dokážou furt jen na všechno stěžovat a nadávat. Kromě asi dvou na city hrajících scén (matčina rakovina, vzkaz na kameru ála "Tati, mám tě ráda.") se snímek nese na vlnách výborných kvalit scénáře i zpracování. Skvělý CGI žralok a překvapivě NE Steven Seagull. Myslela, jsem, že věrný Nancyin společník na skále pochází z CGI, ale zjistila jsem, že byl opravdový:) Scéna, kdy Nancy surfuje a v přicházející obrovské vlně se objeví žralok, je perfektní. Dívka je vybavena znalostmi medicíny, bystrostí a vůlí k přežití. Začíná souboj s nejdokonalejším predátorem oceánů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako fantastický film dobré. Skvělá kamera, krásná pláž, fotogenické vlny, solidní hudba, byť téměř stejná jako u podobných snímků, což je nakonec dobře (kromě děsivého duc duc při surfování, tam bych dal raději hardcore), dobrý nápad s rackem, průhledná voda, nádherné útesy, světélkující medúzy, hop delfíni, krabi, velryba, co to nezvládla, a samozřejmě ostré zuby. Řada scén je přirozeně z říše fantazie - žralokovi zkrátka uplavat nelze, po žahnutí touhle medúzou by nastalo ochrnutí a současně šok a závěrečný souboj je zcela nereálný. Uvítal jsem, že nikde neuvedli - podle skutečné události, jelikož na rozdíl od Otevřeného moře by tohle neprošlo. Čekal jsem, zda dorazí i bouře, ale to by pak asi holka nezvládla vůbec...p.s. jako varovný film, co člověk nemá v moři dělat, bezchybné. ps.2 - předpokládám, že žralok byl komplet digitál, zčásti maketa, živý vůbec - ale udělaný výborně! ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veril som tomu, že mi to sadne, a sadlo. Mínusom boli pre mňa len pasáže, v ktorej sa hlavná hrdinka dosť vykecávala, ale v konečnom dôsledku ma ten film dokázal pohltiť až natoľko, že som držal palce aj niekomu takému ako bola tá úbohá čajka s vykĺbeným krídlom. Žralok vydarený, chválim aj scény s medúzami. Dokonca ma raz myklo. A samozrejme pekná blondínečka mala moje sympatie od samého začiatku. "The Reef" u mňa síce neprekonaný a asi ani tak skoro nebude, no napriek tomu jeden z tohtoročných topov. Za kameru 100%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra ten žralok má, ale pech! Napřed si dá jednoho kořalu k večeři, pak posvačí dva surfaře a jako hlavní chod by si dal jakousi pyzdu z Texasu, ale ta je proti. Nehodlá v těhlech mělčinách zhebnout a žralok se nehodlá vzdát vydatný svačiny. Jak tenhle duel dopadnul? Absolutně pohodovým a nenáročným letním survival filmíkem z dokumentárního cyklu : Surfujeme se žraloky. Potěší i vedlejší dějová linie z ptáčkem a napravením jeho křídla plus závěrečná bojová sekvence. Shark není moc na scéně, ale je dobře trikově udělanej, rozhodně žádný Asylum. No a ptáček přežil taky! Proto velmi spokojený a pobavený 4* co víc od podobnýho filmu chtít.70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase s radostí zjistil, že tu máme další žraločí filmeček. Začátek byl parádní. Už když se stařičký chevrolet prokousával tropickou džunglí aby se posléze před ním otevřel výjev jak z ráje jsem si spokojeně mlaskal. Bělounký písek a moře všech odstínů zelené a modré, vlny... Buď jak buď letošní dovolená po Čechách byla jen dovolenovým odvárkem proti dovolené u tohoto zálivu kdesi v Mexiku.... Do toho fešná blonďatá Blake, která byla v plavečkách vyplněná přesně tam, kde měla být a nevyplněná tam kde neměla být :-). Fascinovaně jsem sledoval její hrátky ve vlnách, kdy některé záběry byly opravdu skvostné. Kamera si tu s vlnami i s ní opravdu vyhrála! Po prvním ataku predátora jsem ani nedýchal i když základní schéma filmu jsem znal. Bohužel ale od první poloviny se žralok začne chovat jako pardon - debil - a když mu nechutná korálový útes, začne žrát kovovou bójku... Trochu jsem se bál aby do toho celé nevstoupila maminka a hádejte co. Vstoupila. No víc nebudu spoilerovat. Myslel jsem, že od čelistí, kdy žraloci v nich potápěli helikoptéry a lodě už krapet pokročila. Bohužel tohle točili Amíci a tak solidní zpracování začne strhávat nedotažený scénář. Pokud vás to zaujalo, pak doporučuji mnohem reálnější záležitost The Reef (2010). Konec konců to točili Australáci a ti s Brusíčky a surfaři mají nějaké zkušenosti... Tohle je jen za tři krvavá pírka racka Radka. Škoda :-( * * * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Vzhľadom na neočakávaný úspech v pokladniach sa objavili hlasy, že sa natočí dvojka, no režisér Jaume Collet-Serra zavrhol túto myšlienku, že on neverí na pokračovania a chce robiť len originálnu prácu. Paradoxne, on sám svoju režisérsku kariéru odštartoval remakeom (Dom voskových figurín, 2015) a sequelom (Góóól! II, 2007). (Arsenal83)
  • Blake Lively si s čajkou vytvorila reálny vzťah. Scéna, kde ju vták pohryzie, je skutočná, pričom producent Matti Leshem poznamenal: "Povedal by som, že vzťah bol komplexný v tom zmysle, že tam bola veľa lásky a skutočne sa spriatelili, ale boli okamihy, keď ste mohli vidieť, že Sully (vták) skutočne vzdoruje. Samozrejme, snažila sa mu pomôcť, ale myslím si, že komplexita a hlboká emocionálna väzba, ktorú medzi sebou majú, robí tento film skvelým."  (Arsenal83)
  • Umierajúca veľryba bola zmesou CGI a polystyrénovej rekvizity. (Arsenal83)

Reklama

Reklama