Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (684)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI TO NĚKDO NAJDETE, POŠLETE MI POMOC. NAPADL MĚ ŽRALOK.“... /// Osamělá žraločárna (len ty a vrah…), vyzývavá (v bikinách) Lively a vyzývavej žralok (furt čumí z vody a říká „pojď se vykoupat!“). Hlavně ty bikiny jsou fajn, taky úžasnej oceán…, strach nemám, ale soucítím, což značí, že na další Čelisti si ještě počkáme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že neopren se blbě trhá (teda pokuď nejsu žralok). 2.) Chystám se usadit na bóji. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "The Shallows" som sa celkom tešil. Mám rád Blake Lively a už to bude nejaký ten čas, kedy sme mohli vidieť dobrý film so žralokom. A tento film ma skutočne potešil a má svoje dobré momenty. Kým iné zase boli trošku divné. Keby som to ohodnotil ako celok, tak si myslím, že hlavná hrdinka je dostatočne inteligentná, má s čím pracovať a vie sa dostať zo situácií a vyťažiť maximum z toho, čo môže. A robí z filmu dobré sledovanie, lebo vie ako bojovať a rozhodne sa nevzdať. Záverečná momentka so žralokom podľa mňa skutočne stojí za to. Ale zase scénky s medúzami, alebo fakt, že vidí svoju zosnulú mamu a podobné pre mňa robia z tohto filmu viac jednorazovú záležitosť, než filmovú klasiku. Musím dokonca priznať, že aj to priateľstvo s čajkou bolo dobre spracované. Som rád, že som film videl, možno by som si ho v telke pozrel aj znovu, ale skôr ako nostalgickú spomienku než ako silný thrillerový zážitok. Čakal som viac atmosféry, viac boja a napätia. Ale celkovo som neostal nespokojný. Takže preto je aj moje hodnotenie nakoniec pozitívne. Hodnotenie: B- ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod a prvých 10 minút ako z videoklipu, pekná krajinka, pestré farby raja na zemi a B. Lively sa premáva v plavkách... Po prvom zdramatizovaní začína byť film zaujímavý, celkom sa vydarila scéna s veľrybou a kamarátka čajka neurazí... Film mal takmer po celú stopáž našliapnuté k slušným štyrom hviezdam, ale záver z kategórie nezmyselných, nereálnych až úplne debilných to hodnotenie vrátil na priemernú úroveň. Tak nečakanú smerovku a odpich do strany nedá ani M. Phelps a to je iný plavec. 60%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Nevadilo by mně, že se tenhle film tváří, nebo vlastně je čistokrevné béčko. Těch už jsem viděl spousty a vůbec jsem neváhal tasit vysoké známky. Pokud na to samozřejmě měly, což však rozhodně není tenhle případ. Tenhle film popírá skoro všechno a nejvíc asi fyzikální zákony. Jen tak je totiž možné, že se v jedné chvíli promění žralok v Christiana Ronalda a hraje fotbal, respektivě hlavičkuje s velrybou, která je od oka těžší asi pětkrát, než on sám. Vím, že voda nadnáší, ale o tolik? To snad ne. Ale to jsem vypíchl jen tu největší pitomost. Je jich tam totiž víc, včetně totálně nepřesvědčivého konce, kde dominuje létající Molotov, šití bez narkózy a pak chroupaní železa, jako by to byl kus namočenýho rohlíku. Takže můžu s klidným svědomím říct, že nejlepší filmy na tohle téma se točily s 70 kách. Čelisti a Orka, jasně, že jo, tenhle jim sahal sotva do půlky, půlky kotníku. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, který díky krátké stopáži ani chvilku nenudí. Naopak, Collet-Serra je kvalitní režisér a zvládá emocionální momenty, lekačky, napětí... Blake Lively nesleze z plátna a pro mě překvapivě je velmi sympatická, takže mi nedělalo problémy si o její postavu dělat jako divák starosti. Líbilo se mi, že mexické postavy jsou tu vykresleny pozitivně/neutrálně, ne jako podezřelí cizáci, kteří chtějí jen ukradnout Nancyin americký iPhone. A líbilo se mi, že Nancy není žádná dáma v nesnázích. Collet-Serra má čas i na to věnovat pozornost rackovi, který Nancy celou dobu dělá společnost. (Byla jsem si jistá, že to racek schytá!) Jako jednohubka (o nic jiného se zúčastnění nesnažili) jsou Mělčiny dokonalé - pobaví, napnou, nabídnou krásné scenérie a sympatickou hrdinku, o kterou se budete bát. 70 % ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Blake Lively si s čajkou vytvorila reálny vzťah. Scéna, kde ju vták pohryzie, je skutočná, pričom producent Matti Leshem poznamenal: "Povedal by som, že vzťah bol komplexný v tom zmysle, že tam bola veľa lásky a skutočne sa spriatelili, ale boli okamihy, keď ste mohli vidieť, že Sully (vták) skutočne vzdoruje. Samozrejme, snažila sa mu pomôcť, ale myslím si, že komplexita a hlboká emocionálna väzba, ktorú medzi sebou majú, robí tento film skvelým."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama