Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 2

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (685)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že za kočkou jako Blake je potřeba jít si tvrdě a třeba i přes mrtvoly, ale podle mě to ten žralok přece jen trochu přehnal. Nicméně jako rivala v námluvách by mě hravě strčil do kapsy, protože plovoucí majáky já kvůli holkám fakt nežeru. Zrovna nedávno jsem přemejšlel, proč mám vlastně madam Temperamentní v oblíbenejch a ono je to asi takhle: ach, můj Bože! Poprvý v životě jsem chtěl bejt surfovací prkno. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mělčiny přináší divákovi hned několik věcí. Blake Lively je nejenom kočka, ale umí i dost dobře hrát. Nádherné lokace, které v člověku vzbudí touho vypadnout z toto po*raného města plného socek a alkoholiků, kde žije a vyrazit někam mimo uspěchanou, vystresovanou společnost. Na místo, kde se svět řídí podle jiného řádu, kde člověk cítí čerstvý vzduch každý den a kde neuvidí otrávené a protivné ksichty lidí, kteří si dokážou furt jen na všechno stěžovat a nadávat. Kromě asi dvou na city hrajících scén (matčina rakovina, vzkaz na kameru ála "Tati, mám tě ráda.") se snímek nese na vlnách výborných kvalit scénáře i zpracování. Skvělý CGI žralok a překvapivě NE Steven Seagull. Myslela, jsem, že věrný Nancyin společník na skále pochází z CGI, ale zjistila jsem, že byl opravdový:) Scéna, kdy Nancy surfuje a v přicházející obrovské vlně se objeví žralok, je perfektní. Dívka je vybavena znalostmi medicíny, bystrostí a vůlí k přežití. Začíná souboj s nejdokonalejším predátorem oceánů. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vďaka krátkej stopáži som sa nestihol nudiť, ale veľa od toho nechýbalo. Úvod sa podarilo tvorcom natočiť obstojne. V krátkosti sme sa zoznámili s hlavnou hrdinkou a mohli sme si spoločne s ňou užiť jazdu na vlnách. Príchod žraloka bol pomerne napínavý a bavil som sa dokonca aj pri infantilnýzch scénach s čajkou. Pri neskorších súbojoch s morským dravcom sa však už napätie začalo vytrácať a spôsob porazenia žraloka bol naozaj nezmyselný. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Blake Lively nikdy nepatřila mezi takové ty typické filmové sexbomby. Krev v těle vám sice pořád rozproudí rychlostí hladového žraloka, nicméně i tak se jedná spíš o takovou tu holku od vedle. Holku od vedle, která je nadlidsky sexy a ještě k tomu blond. Zároveň je ale skutečná, jde si na ni sáhnout. Klidně si s ní dokážete představit rande v kině nebo společné usínání na gauči po filmovém večeru. Co se jejích křivek týče, tady si taky není moc na co stěžovat. To důležité vám ukáže a klidně i víckrát. Ještě aby ne, když se nemá za co stydět, detaily a jednotlivé části ale samozřejmě nejvíce oceníte až ve zpomalených záběrech. Ty je lepší vidět víckrát, abyste si mohli ve správných momentech vytvořit mentální kopie, ke kterým se lze později vracet. V tomhle případě se opakovaná shlédnutí nejenže vysoce doporučují, kvůli nim jste vlastně i přišli. K výrazové části toho příliš říct nejde, základní emoce přenáší, nicméně to podstatné se stále děje pod povrchem (nebo pod hladinou, chcete-li) a jakmile kamera opustí předmět vašeho zájmu, začne se rychle zatahovat a na pláž vylézají krabi. Naštěstí se ale focus pokaždé vrátí na to správné místo a často i v tu správnou chvíli, takže většinu času o nic nepřijdete. Tím jsou samozřejmě myšleny veškeré pohyby, od protahování, stoupání a lehání si, až ke skokům do vody, potápění, nebo klasickým prsům na 100m. Ve finále tedy vše funguje víceméně jak má a s tímhle vědomím tak lze alfě a omeze této hodiny a půl vytknout skutečně minimum. Minimum, které s radostí budete ignorovat kompletně už jenom jako poděkování za to, že vám tvůrci (vždycky na to jsou dva) dali přesně to, co jste v onen moment / den / týden / měsíc , či rovnou za daný život potřebovali vidět. A vy to vidět potřebujete. Stejně tak jako žralok potřebuje jíst, racek létat nebo Jaume Coller-Serra odteď už netočit nic jiného, než polonahé krásky v nesnázích. It's just how it's supposed to be. 8/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těmhle filmům kde je hlavním killerem žralok zrovna dvakrát neholduju, protože až na vyjímku v podobě Čelistí a Útoku z hlubin jsou tyhle žraločí ataky strašný 3,14čoviny. Mělčiny, ale musím zařadit k těm povedenějším žraločím kouskům. Nádherná pláž, ucházející buchta, solidní soundtrack, celkem povedená kamera a pár napínavých scén. Nebýt toho trapnýho konce dám 4 hvězdy. Do kina bych na to nešel ale na kouknutí doma to určitě není špatný. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Pôvodne sa mal natáčať na pobreží Mexického zálivu v Spojených štátoch neďaleko Galvestonu, ale filmárom bolo z bezpečnostných dôvodov zamietnuté povolenie na natáčanie. Natáčalo sa napokon v New South Wales v Austrálii, mimo iného na Ostrove lorda Howa a tiež na austrálskej pláži Gold Coast. Film sa natáčal od 28. októbra 2015 do 15. januára 2016. (Arsenal83)
  • Nancy (Blake Lively) dá rackovi (v angličtině "seagull"), který jí velkou část filmu dělá společnost, přezdívku Steven Seagull, což je očividná narážka na herce Stevena Seagala. S nápadem pojmenovat racka Štěpán (Steven) přišla sama Blake Lively. (Stanislaus)

Reklama

Reklama