Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 3

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (685)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lepší Shark horor zde od Jaws nebyl. Jaume Collet- Serra se od akčního žánru přesunul k našemu oblíbenému a velmi mu tahle pozice sedí, Blake Lively je úžasnou volbou a Serra moc dobře ví, že fanoušci hororů jsou převážně muži dostáváme tedy v plné kráse detailní záběry na její úžasné tělo, což si zajisté každý chlap vychutná. ( Reynolds si hold umí vybrat). Krom jejího těla si můžeme vychutnat i vynikající podvodní záběry, které působí úchvatně, ten chlap má smysl pro detail a je radost sledovat přírodní divy. Shallows má velmi dynamické tempo, strhující a gradující napětí, slušné vychytávky, Blake reáguje logicky a samotný žralok vypadá perfektně. Kdo má se žraloků respekt jako já, tak jej neminou i účinné lekačky. Survival one woman show jak víno a já si tuhle jízdu vychutnal skvěle. Finále napnuté jak tanga od sousedky a minimální využití CGI efektů chválím.80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Svižně natočené komorní drama z jednoho malého subžánru s velice vnadnou Blake Lively. Nejedná se o žádné terno, ovšem v rámci možností se povedlo natočit poměrně napínavou jednohubku s nádherným zálivem a až na výjimky realistického predátora...7/10...[10.8.2016_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý z mnoha důvodů - atraktivním obsazením hlavní role, napínavým dějem, výtečnou technickou stránkou (úchvatné surfařské scény, výborné digitální efekty), nádhernými lokacemi i samotnými okolnostmi jeho náročného vzniku (natáčelo se na Ostrově lorda Howa, který je zapsán do UNESCO - Mělčiny jsou vůbec první film, který se zde natáčel). Ten film je současně i velkolepou poctou surfování (surfařské scény za Blake Lively točila Isabella Nichols, nejlepší juniorská surfařka na světě) a lidské vůle přežít - považuji ostatně za symptomatické pro dnešní dobu, že hlavní postavou je žena - z toho důvodu jsem si tenhle film soukromě překřtil na "Stařec a moře pro 21. století". Blake Lively je zde skutečně skvělá a hlavně kvůli ní se mi film tak líbil - ona v podstatě nechybí v jediném záběru, takže si člověk jejího herectví i pohledů na její skvostnou figuru užije víc než dost. Na filmu mi mírně vadil snad jen soundtrack a potom některé drastické záběry Nancyiných zranění, které mi nebyly úplně po chuti - ale co už, osobní laťku otrlosti má stejně každý nastavenou jinak. Samotnou "uvěřitelnost" žraločího chování posoudit nedokážu, neb o žralocích v podstatě nic nevím, ale už z toho, že to zde zmiňuji, je zřejmé, že pochybnosti o věrnosti realitě jsem měl v kině velké. Na léto ideální záležitost a výborná pecka - těch 87 minut uteče jako nic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $55,124,043Tržby Celosvetovo $119,100,758Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,754,714Tržby za predaj DVD v USA $3,974,922║ jednoznačne režisér Jaume Collet-Serra dokáže ponúknuť aj hútnejšiu atmosféru čo dokázal v predošlích jeho filmoch, tu mu to vychádza skôr tak na polovičku, Blake Lively to ustála a dokáže po celý čas slušne upútať, dejovo v pohode, žralok dosť zúrivý nervák, slušný priemer /60%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Na tvorbě žraloka se z největší části podílelo švédské studio ILP, které je specialistou na tvorbu digitálních žraloků. (imagoo)
  • Väčšina filmu bola natočená v nádrži s použitím modrých obrazoviek na dosiahnutie efektu. Napriek tomu Collet-Serra chcel zabrániť tomu, aby to bolo vidieť, takže 10% filmu bolo natočených na skutočných miestach s cieľom "oklamať" diváka, aby si myslel, že prostredie je skutočné: "Každá scéna má jednu skutočnú snímku a zvyšných 99% ich nemusí mať – ale tá jedna skutočná snímka vás oklame." (Arsenal83)

Reklama

Reklama