Reklama

Reklama

Španělská princezna

(seriál)
  • USA The Spanish Princess (více)
Trailer
USA, (2019–2020), 15 h 15 min (Minutáž: 54–60 min)

Předloha:

Philippa Gregory (kniha)

Hrají:

Charlotte Hope, Elliot Cowan, Stuart McNeil, Ruairi O'Connor, Richard Pepper, Alan McKenna, Bradley Birkholz, Olly Rix, Laura Carmichael, Jack Baggs (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osmidílné historické drama Španělská princezna pojednává o Kateřině Aragonské, krásné mladé španělské princezně, které je již od dětství zaslíben anglický trůn. Přijíždí proto do pošmourné, deštěm bičované Anglie se svým pompézním a rozmanitým královským dvorem včetně dvorní dámy Liny, pocházející ze subsaharské Afriky. Stane se princeznou z Walesu, ale po náhlé smrti prince Artura, za něhož se provdala, vše nasvědčuje tomu, že je pro ni trůn navždy ztracen. Kateřina však tvrdí, že její manželství nikdy nebylo naplněno, takže je stále pannou. Začne se zajímat o nového dědice, charismatického a umíněného prince Jindřicha, který bude jednoho dne vládnout jako král Jindřich VIII. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele slunicko2 k tomuto seriálu (1)

Španělská princezna (2019) 

Love story v nepříliš věrohodném historickém kabátku. 1) Seriál je vhodný zejména pro diváky, kteří jsou humble and loyal._____ 2) Historii si tvůrci upravili, aby se jim hodila do děje. Například když 16letá Kateřina dorazila do Londýna, Jindřichovi bylo 10 let, těžko tedy mohl psát v zastoupení svého bratra vášnivé milostné dopisy a těžko ho mohl představovat 28letý O´Connor._____Podobných autorských licencí je v seriálu více._____ 3) 25letý Angus Imrie (15letý princ Arthur) je pěkný kluk. 28letý Ir Ruairi O´Connor (10letý princ Jindřich) působí sice dost nevěrohodně, ale zato mu to moc sluší._____ 4) 30.3.2021 - Druhá řada nepřnáší žádnou změnu k lepšímu ani k horšímu. ()

Reklama

Reklama