Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kdyby Deon Taylor zůstal u tvrdé policejní žánrovky, když je libo, klidně i se "sociálním přesahem", mohlo být Black and Blue o třídu výš. První polovině se to daří, příběh je komornější, zajímavý je pohled komunity na černou v modrém, prostředí ghetta tomu celkově dává takovou "fajn" atmosféru. Navíc je tu správně záporácký Frank Grillo a právě ten děj, který díky jasnému příběhu a solidní akci nedá vydechnout. Ono tohle všechno pokračuje i v polovině druhé, jenže přibývá i náhod a místo rychlého řešení se vymýšlí další plán. Na policejní stanici sice nepronikne myš, za to Myšák ano. Dokonce se dočká i svého momentu, když potkává starého známého z obchodu a má tak možnost pokračovat v načaté konverzaci. Zkrátka zůstáváme v tom lepším z kategorie B. 65% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Black and Blue je v podstatě dost klasickým policejním akčním krimi thrillerem, s vážně tuctovou zápletkou, nicméně celé zpracování tohoto filmu je zatraceně zábavné a především svižné, takže výše zmíněné výtky tu tentokrát nehrají zas až tolik zásadní roli, nehledě na to, že se tvůrcům podařil i výrazný casting, který celou tuto podívanou též povyšuje na skutečně svěží podívanou. Kdybych měl tomuto snímku tedy ale něco opravdu vyloženě vytknout, byla by to absence větší nekompromisnosti, jelikož jak drsnost prostředí, tak syrovost atmosféry k tomu přímo vybízeli, ale tvůrci se přeci jen drželi v tomto ohledu krapet při zdi, a ještě mi tu chyběl nějaký ten moment překvapení, jelikož to přeci jen celé plyne až příliš předvídatelně a bez možnosti jakýchkoliv zvratů. Jinak je to ale vážně super jízda, které nechybí skvělá akce, napětí, spád, působivý styl zpracování a jak jsem již zmiňoval, silné obsazení, se sympatickou Naomie Harris a charismatickým Frankem Grillem v čele. Já tak zkrátka sice na jednu stranu nemohu tento film nějak vyloženě velebit, neboť přes všechny své klady nedokázal ani na moment opustit pomyslné žánrové mantinely, na druhou stranu ale v rámci pravidel a možností právě onoho daného pomyslného mantinelu zároveň nabízí opravdu fungující a působivou zábavu, která dokáže naplnit a uspokojit jistá divácká očekávání. Takže hodně silný průměr. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Black and Blue není tématem nic nového a převratného. Takových filmů jsme tu už měli mraky, kdy nováček a čistý polda, věřící v zásady policie narazí na bandu těch zkorumpovaných apod. Tentokrát hraje hlavní hrdinu žena, herečka Naomie Harris, které zde role padla jak ulitá, takže jsem ji od začátku do konce určitě fandil. K tomu ten správně drsný a slizký Frank Grillo – ten též nezklamal. Zato takový Tyrese Gibson mi zde vůbec neseděl. Když jsem se na něj díval, nemohl jsem se ubránit pocitu, že sleduji postavu Romana z Rychle a zběsilé série. Ani ten závěr mi nepřišel moc napínavý. Prostě postava T. Gibsona neměla logicky moc velký důvod pomáhat hlavní hrdince, která by to ve finále bez něj nakonec ani nezvládla. Celkově mě to ale bavilo. Technická stránka, kamera apod. – to vše je na nízkorozpočtový film super. Nějaké ty přestřelky a to vše – na to se dobře dívalo. Víc jak na jedno shlédnutí si mě ale tento snímek nezískal. Přeci jen bych zde chtěl ode všeho něco vylepšit. Vlastně to nemá moc chyb, je to už dost ohraná tématika. Prostě lepší průměr – nic více, nic méně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba do poloviny je to celkem slušný akčňáček podle zajeté šablony,kde to mají černoši v Americe těžké a "nemají jinou možnost" a skoro všichni policajti jsou zkorumpované svině.V půlce ale přijde zlom a většina osazenstva (hlavní hrdinka,vrchní mafián,pomocník hlavní hrdinky,...) se začnou chovat jako retardi a všechno napětí jde do kopru.Na konci už mi bylo i celkem jedno jak to dopadne a je to škoda,protože rozjeté to bylo solidně...40% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušně rozehraný policejní thriller, v němž se poctivá novicka u sboru stává štvanou zvěří, protože natočila své zkorumpované kolegy při činu (vraždě). Navíc ve vyloučeném prostředí zločinem prolezlého ghetta, kde už "modří" raději ani nezasahují – všichni jsou proti nim. Ta bezmoc z toho, že zde nenajdete nikoho, kdo by (vám) chtěl pomoct, se zadírá dost nepříjemně. Akční rozřešení už ji ale tolik neakcentuje a bohužel tendenčně přidává třetí barvu, na které do té doby nezáleželo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama