Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lidi, co to tady srovnávají s Training Day (10/10), buď nepochopili Training Day, nebo neviděli 16 Blocks (9/10). Obojí je zločin a měli byste se stydět. Každopádně po zajímavém traileru jsem se těšil na solidní policejní thriller a přesně to jsem dostal. Jasně, zápletka není dvakrát originální, Tyrese Gibson není Mos Def a Naomie Harris rozhodně není Bruce Willis, jenže zasazení do chudinské části New Orleans, pohled na rasový konflikt a taky neselhávající Frank Grillo nakonec stačili, abych se u toho mohl bavit, být jednou nebo dvakrát překvapenej, a nemusel příliš nadávat. Ke konci to sice začínalo skřípat, zejména po stránce logiky, ale naštěstí těch 104 minut bylo naprosto adekvátních, takže to rutinér Deon Taylor nestihl příliš zmrvit. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Myslíš si, že když jsi černá, tak jsou to tví lidé?“ Výtečná hodina. A pak nesmyslný ústup ze čtyřhvězdičkového hodnocení. Odkroutila si zahraniční misi v Afghánistánu, na policejní stanici je zatím pár týdnů. Nemá rodinu, upíná se k práci. A jedné noci natočí, jak její parťáci s plackou odkrouhnou trojici dealerů. Navíc jeden z nich byl synovcem velkého bosse. A i tomu zkorumpovaní poldové namluví, že právě ona za jeho smrt může. Postřelená, zoufalá, po dvojité šichtě. Jak píšu, hodinka je skvělá. Atmosférická, ze strany Naomie Harris velmi dobře zahraná, napínavá, slušně nasnímaná (kameraman Dante Spinotti). Ovšem v posledních desítkách minut se projeví špatný scénář a jeho nelogické momenty, a rovněž režisér, který má za sebou akorát kupu špatných béček. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející policajtský film zkřížený s thrillerem o falešně obviněné postavě na útěku. Do Ayera tomu chybí propracovanější postavy a scénář ničím nepřekvapí, ale snaha vyprávět dospělejší příběh o skutečných problémech tu vidět je. Navíc je to dynamicky natočeno, akce má svoje momenty a povedlo se obsazení. Harris si získává sympatie jako idealistický nováček, který se ale umí o sebe postarat a Grillo jako zkorumpovaný polda (bohužel ničím výjimečný) jen potvrzuje, že se pro tyhle role narodil. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sice dobře natočené a určitě se spoustou filmařských kvalit... na mě bohužel přiliš nudné a otravné. Zlý poldové (ideálně běloši) šikanují tmavé gheto (???) ovládané dvěma gangy (!!!). Tak tomu říkám solidní zápletka. Když k tomu přidám tu hromadu drsných borců v každém druhém záběru a ty kecy... tohle 2x vidět prostě nejde. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Do prdele, kdo pořád vymejšlí takhle blbý scénáře ? Zkorumpovaní fízlové, proti nim pipka, která je u policie tři týdny, do toho šikana menšin, drogy - prostě nic novýho. Je samozřejmost, že ti elitní policajti na počkání střílí na dálku jak snipeři, ale když míří na zraněnou hlavní hrdinku, tak ji netrefí snad ani z očí do očí a všechno jde pánu bohu do oken. Navíc v tomhle filmu jde lehce odhadnout, jak se bude všechno vyvíjet dál - kolega bude taky úplatnej, dávní kamarádi z mládí ji nejdřív zavrhnou, ale potom pomůžou, zlo bude potrestaný a všichni správní a utlačovaní přežijí s pár šrámama. Na tohle jít do kina, budu nasranej, 35%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama