Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Francie / Německo / Itálie, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Režie:

Josée Dayan

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scénář:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrají:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

S velkými ambicemi sáhli znovu francouzští tvůrci po slavném románu Alexandra Dumase "Hrabě Monte Christo". Ve čtyřdílném filmu se soustředili především na pomstu Edmonda Dantese - jeho dokonalý, rafinovaný plán, jak po dvaceti letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest. V nádherných kostýmech a dekoracích se vrátíme do Paříže roku 1838 a opět prožijeme krutý osud mladého marseillského kapitána a opět se budeme ptát po smyslu pomsty, která ničí nejen viníky... Producenti, scenárista Didier Decoin a režisérka Josée Dayanová vsadili na jistotu - nejen co se předlohy týče, ale i co do hereckého obsazení. V titulních rolích Edmonda Dantese a Mercedes uvidíme Gérarda Depardieua a Ornellu Mutiovou a jejich děti coby mladé snoubence Guillauma Depardieua a dceru Mutiové - Naike Rivelliovou. Jean Rochefort, Pierre Arditi, Michel Aumont, Jean-Claude Brialy a Christopher Thompson patří k francouzské herecké elitě. A jak se zdá, tvůrci vsadili správně. Nová filmová verze Hraběte Monte Christa slaví úspěchy po celé Evropě. Některé příběhy jsou zkrátka nesmrtelné, a tak máme potřebu je znovu a znovu vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (203)

mira007 

všechny recenze uživatele

Depardie jako hrabě Monte Christo? Překvapivé, ale překvapivě funkční. ne tak démonicky dokonalé jako Chamberlain , ale na druhou stranu je tohle asi nejlepší zpracování Dumasova románu. Je to sice seriál z dob, kdy televizní tvorba vypadala hodně televizně a slovo quality tv vzniklo až o pár let později, ale jako odvyprávěný příběh poutavé. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ztvárnění legendy jménem Monte Cristo. Myslím, že v žádném jiném filmu Gerard tak neexceloval, jak v tomhle. Je dobře, že to má 4 díly, je tam hodně podstatných informací.. Na tohle nedám dopustit už od 9 let.. tak moc se mi to líbilo.. Update k 22. 11. 08: Po připomenutí všech 4 dílů na DVD (byť v TV kvalitě, jiná se nedá sehnat), skončilo toto dílo u mne v TOP 10 seriálů. Tohle je totiž velice silný příběh o zradě, odplatě, lásce, pravdě a spoustě dalších věcech. A když si k tomu připočteme vynikající práci s hudbou, excelentní výkony všech zúčastněních a vynikající dabing z dílny ČT, není nad čím váhat. Dumas by byl jistě nadšen. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Je to ještě z doby, kdy nebyl Depardije živoucí Obelix, ale ještě uměl hrát. Von je v tom dobrej, ale jinak je celej hrabě MCH strašná volovina a taky nevěřim, že by ho jen po 20 letech vůůůůůbec nepoznala, je to blbost. Člověk vypadá po 20 let úplně stejně. Ale z toho lze vinit jen tatíčka Dumase, že si vymejšlel takový kraviny. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh, skvělé herecké představení a v českém znění neuvěřitelně skvělý Miroslav Donutil. Tohle zpracování se mi opravdu moc líbilo a seděl sem u něj po všechny ty čtyři večery se zatajeným dechem. Myslím že těch pár nedostatků jako krátká doba ve vězení nebo sladký šťastný konec naprosto překonává Depardieho herectví a to jak si díky němu Monte Christo vychutnává pomstu je geniální. Navíc velice oceňuju nápad, kdy mladého Dantese s Mercedes hráli potomkové Depardiueho a Mutiové Guillame Depardiue a Naike Rivelli. Nejlepší zpracování Monte Christa ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se zhrozil, co na tom může trvat 8 dílů, když ta nejlepší pasáž z vězení se odkrouhne tak rychle, že jsem ji skoro propásl krátkou procházkou do kuchyně, nepočítám-li to, že jedna scénka této vězeňské minipasáže pak slouží jako exotické pozadí pro titulky na začátku každé epizody, snad proto, abychom nezapomněli, že tato pasáž tam opravdu také byla. Jinak je vidět, že Edmondovým krajanem je také Fantomas, role totiž střídá stejně obratně, jenom kamufláž trochu flákal, protože maskování velkého nosu za ještě větší, občas také s kolárkem a kotletama, by mohlo stačit tak akorát na slepého v tunelu. S celkovým zpracováním ale spokojenost, knížku jsem sice nečetl, přesto však doufám, že tato verze nepřinutila Dumase obracet se v hrobě jak vrtule. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama