Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (442)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

And now for something completely different! Zbožňuju tyhle pány - takový humor, jako mají oni hned tak nenajdete. Odvaha, s jakou se pustili tam, kam se dosud žádný člověk nevydal je obdivuhodná. Britský humor v té nejextrémnější podobě nesnesou všichni a ne každému sedne. Ale pokud vydržíte a najdete si k Pythonům nakonec cestu, nebudete litovat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé, ano. Tohle prostě nemá obdoby. Kult, špička, genialita, říkejte si tomu jak chcete, prostě Monty Python je Monty Python. Kdo neviděl Závod degenerované britské aristokracie, Lva Davidoviče Trockého nebo Tanec rybích políčků, či snad nedej bože neví co znamená věta "Two bulls of sea lion in a life death combat..." ten neví co to znamená psychotický humor:) Dokonce si můžete i zazpívat:)) Co třeba tu naši? Immanuel Kant was a real pissant....:))) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Varování ministerstva švihlé chůže: sledování tohoto seriálu může způsobit třeskutě dobrou náladu a zalknutí smíchem. 100% Zajímavé komentáře: Aiax, packa, platzman ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbila soutěž, ve které byl úkol, převyprávět za jednu minutu obsah Proustova románu Hledání ztraceného času. (Jen tak pro představu - ten román má přibližně 3000 stran ;-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všem fanouškům se omlouvám, ale tenhle humor mi prostě vyloženě nesednul. Dal jsem tomu šanci osm dílů, přičemž jsem se v těch čtyřech hodinách čistýho času usmíval celkem asi 10 minut. Škoda, je mi to moc líto... ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Nedá se to popsat, musí se to vidět ! Není to pro každého, kdo tomu ale přijde na chuť, je uchvácen. Britský humor, srandu s dělají opravdu z každého, kdo je napadne, od anglické královny po Hitlera. Celkem 45 dílů ve 4 sériích. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jediný seriál, v ktorom skormútený muž spoločne s hrobárom zje svoju mŕtvu matku... a aby jej predsa len preukázal dostatočnú úctu, tak ju potom vyzvracia do hrobu. ;-D Moje best of: Kočkozmat, emzáci premieňajúci ľudí na Škótov a snažiaci sa vyhrať Wimbledon, vtip zabiják, mastrovstvá sveta v schovávačke, opravár bicyklov vo svete Supermanov, neúspešný podomový predavač encyklopédií... a mnoho, mnoho ďalších geniálnych skečov. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Máte dojem, že už jste v televizi viděli všechno možné, snad všechny nejnemožnější praštěnosti, a snad všechny existující styly humoru, a snad i všechny známé či neznámé vtipy? A viděli jste Létající cirkus Monty Pythona? Ne!?? Tak zapomeňte, že jste kdy předtím viděli něco směšného. Protože tohle je vysoká škola humoru, a to jsem ještě HODNĚ mírný ve výrazech. Zkuste si vymyslet něco opravdu hodně praštěného, vynásobte to asi tak dvaceti a budete mít přibližnou představu, jak vypadá ten nejslabší a nejméně ujetý vtípek či gag v podání této legendární humoristické skupiny. Všechny ostatní gagy v jejich provedení jsou tak neskutečně praštěné a legrační, že při nich můžete smíchy umřít (ostatně, tohle rčení Pythoni zparodovali hned v 1.díle svého seriálu). Zkrátka a dobře, jde o tu největší legraci, co se kdy na televizní obrazovce objevila. A pokud tento jejich humor někdo nechápe, či se mu snad nelíbí, je mi jej OPRAVDU UPŘÍMNĚ LÍTO. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pythoni jsou hodně ujetí a jejich humor je na hranici snesitelnosti. Pro někoho jistě nebe na zemi a pro druhé naopak peklo. Pro mě je to kmitající nebe peklo ráj a má oblíbenost se často mění. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V tvorbě MPFC rezonuje svoboda 60. let minulého století, vždyť tenhle sextet doslova vyhodil do vzduchu konvence v instituci zvané televize, jako skuteční novátoři televizní zábavy porušili základní pravidlo komediálního žánru, neboť stavěli skeče bez pointy, navíc dali volný průchod svým anarchistickým tendencím exaktně obsaženým v zesměšňování autorit coby základní podstatě jejich podvratného humoru (královny, úřednického aparátu, armády, BBC...), významnou složkou skečů byla satira (namířená často proti střední třídě), karikování postav i pozic ve společnosti, utahování si z autorit, generační revolta, záměrně volili humor, kde převládala situační komika, ale také parodie, hra se slovy, nadsázka, ironie, mystifikace, absurdno, surrealismus, pásmo skečů jako volný proud vědomí vystavěné tak, že jednotliví pythonovci navazovali volně jeden na druhého bez výrazného ohraničení, jeden skeč přechází volně do dalšího jako metafora toho, jak rychle se mění vědomí i svět. Podvratná filosofie absolutní svobody a vzdor namířený proti autoritám představujícím uniformy, pozice, statusy... Do té doby nebyl také v televizi uveden zábavný pořad, který by již do svých základů zakomponoval animaci jako nositele poznávacího trademarku. Televizní zábavná tvorba jako akt absolutní svobody (neboť institut komiky umožňoval beztrestně říci prakticky vše), intelektuální vedle spontánního, faktické vedle dadaistického, smysluplné vedle nonsensového, naprosto synkretický pelmel podnětů, odkazů, zdrojů, aluzí a především vlastní invence. Monty Pythonův létající cirkus ... ,,And now for something completely different..." ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

"Líbí se paní fotečky? Klik, víte co myslím, co, co, co, drc, drc, co, víte, jak to myslím, drc, drc" Co pět, klidně i deset hvězdiček, hergot!:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

And now for something completely different... Co napsat ještě nového ke gejzíru geniality pryštící z nekonečné studny originality zvané Monty Python? Asi nic, takže si prostě vypomůžu encyklopedií navajo.cz (Ctrl+C, Ctrl+V), která v nejlepším možném Pythonovském odkazu praví, že: "Surreal BBC náčrtkové komediální představení od Montyho Python, a skupina je počáteční zásluha. Přehlídka byla známá pro jeho nemožný nebo vysoce nepravděpodobné události, nepokrytý humor, uvidět roubíky a náčrtky bez point. Přehlídka často zamířila na výstřednosti britského života (obzvláště profesionálové), a byl občas politicky nabitý. Členové Montyho Python byl vysoce vzdělaný (Oxford a Cambridge absolventi), a jejich komedie byla často ostře intelektuál s četnými odkazy na filozofy a literární čísla." Takže asi tak. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejkultovnější kult, nezastavitelná salva geniálních skečů a nezapomenutelných hlášek. Tahle skupinka pánů bude žít navždy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vysoce originalni a zabavnej serial. S timhle skvelym serialem mam jen dva problemy. Za prve, hodne casto se zminujou nebo parodujou nejakou znamou osobu nebo udalost, jenze ja je bohuzel neznam a pak mi to neprijde tak vtipny. A za druhy, obcas jsou ty animace genialni, ale obcas otravny. Jinak je to fakt skvela a neskutecne ulitlejma napadama narvana podivana s genialnima hercema. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

A teď něco úplně jiného: Muž, který hypnotizuje cihly, vtip, který je tak směšný, že je použit k válečným účelům, tanec rybích políčků, soutěž o Vola Vyšších Vrstev, sebeobrana pomocí ovoce, ministerstvo švihlé chůze, muž, který chce jako první přeskočit kanál LaManche, Bodlinatý Norman, vysoká škola pro obecní blázny, hra Julius Caesar zahraná pomocí signálních lamp a všudypřítomné šestnáctitunové závaží, které padá na aktéry ve chvílích, kdy to vůbec nečekají. Ostatně, španělskou inkvizici nikdy nikdo nečeká... 100 % ()

movie 

všechny recenze uživatele

Šli tva prcky po ulici a jednocho fipily ... Prcka ... Hahaha, chrhcrch ... Tohle budu milovat a pouštět si večer před spaním až do smrti !!! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

viděl jsem to jen anglicky (bez titulků), ale vůbec to tomu neubírá. a člověk se tak aspoň dobře naučí mluvit, protože ta slovní zásoba, kterou mají tihle hoši je neuvěřitelná. žádných pět set slov, jako holywoodští filmaři, ale minimálně pět tisíc. jen je škoda, že john cleese ke konci(v poslední serii) nevystuppoval, to jeho Shut Up! nebo And now for something completely different(případně jednou taky And now for something completely the same.), nebo ten jeho úžasnej německej přízvuk mě vždycky dostal. Poslední serie se mi asi líbila nejmíň. přeci jen už mají za sebou čtyřicet dílů a začíná se to okoukávat, a jak jsem řekl, chybí mi tam john cleese. podle mě nejlepší scénka je s tím, jak si přijde hygiena došlápnout na výrobce nechutných sladkostí(zajímalo by mě, jestlipak se tu duchovní máti harry pottera neinspirovala pro ty svoje lentilky 1000x jinak) jako křupavé žabičky nebo švábi v čokoládě apod. Jo, ještě jedna věc. Pro ty, jež to mají třeba náhodou v jiném formátu než z televize nebo na DVD, české titulky jsou na této stránce http://sweb.cz/monty-python-cz-subtitles/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěli bychom se omluvit za způsob, jímž jsou v tomto pořadu předváděni politikové. Nikdy jsme neměli v úmyslu naznačovat, že politikové jsou rozklepaní oportunisté, kteří se více starají o své soukromé války než o problémy vlády, natož jim podsouvat, že obětují důvěryhodnost, když se brání svobodné diskusi o životně důležitých problémech svou mylnou představou, že partajní jednota stojí nad blahem lidí, jež údajně zastupují. Rovněž nikomu nechceme sugerovat, že to jsou hašteřiví krhounci bez špetky zájmu o sociální problémy dneška. Rozhodně jsme nechtěli, aby je diváci považovali za nedůtklivou, prohnilou, sobeckou havěť, s chlupatýma nohama a s nadměrnou příchylností k alkoholu a k jistým jednoznačným sexuálním praktikám, jež mnohé lidi urážejí. Omlouváme se, vznikl-li snad takový dojem." Tato kombinace šesti geniálních mozků je vražedná pro intelekt normálního smrtelníka. Někdy nechápu, jestli jsou tak vtipní nebo jenom utekli z blázince, ale bavím se u jejich hovadin vždycky. Teda vždycky ne, ale to je přece moje chyba, když nepochopím vtip. On tam totiž někde je. Jen ho najít. To je pak skvělej pocit. ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama