Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

rawen 

všechny recenze uživatele

Serie deviti japanimovanych povidek ze sveta matrixu, ze kterych vycniva predevsim Druha renesance a Nezname uzemi (ta dle meho nazoru trochu vykrada Tarkovskeho Stalkera, ale je neodolatelna), ty ostatni jsou vice ci mene zapomenutelne. Pro milovniky matrixu povinnost, pro ostatni zajimava exkurze. 7/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Díky vznešenému a takřka hypnotickému způsobu vyprávění ani příliš nevadí, že Animatrix není tak obsahově podnětný a nepřináší mnoho nového, stále dokáže diváka hluboko ponořit do takřka bezedné studnice ohromného světa Matrixu... Myslím, že Animatrix je spíše záležitostí pro fajnšmekry, přestože znalost posledních dvou dílů trilogie není pro pochopení nutná, Animatrix z emocionální roviny hraných filmů těží, aneb čím více se člověk v Matrixu orientuje a hlavně čím více si jeho svět užívá, tím spokojenější bude i s tímto nostalgickým návratem oblíbeného prostředí... 9/10 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak, a najlepší Matrix je tu. Priehrštie jednoduchých príbehov, ktoré dáva viac odpovedí (ale aj otázok) ako pôvodný film. Niektoré sú určené len absolútne prekrveným mozgom, lebo pochopiť všetky tie keci a svetoch okolo (a v) nás je dosť ťažká úloha. Rozhodne som nepochopil všetko čo mi Animatrix ponúkal, ale je tam pár častí, pri ktorých som sa triasol nadšením. Skrátka je to niečo, kde si vybere každý... ()

Seejey8 

všechny recenze uživatele

Tohle je povinná věc pro všechny fanoušky světa matrixu, ještě že jsem si na ní vzpomněl, vždycky jsem se na to chtěl podívat. Člověk se dozví celej origin matrixu a další zajímavý informace. Některý příběhy jsou opravdu fascinující a ze všech číšila atmosféra a osudovost. Jsou tam i slabší povídky, ale různý styly animace mě překvapovaly a nezklamaly ani u jedný. Rozhodně jsem se nenudil a mám chuť si zopakovat matrix, což teď udělám. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejvíce si cením grafické pestrosti, kterou Animatrix oplývá. Každá povídka vypadá jinak. Nejvýraznější je v tomto směru hned první Osiris a samozřejmě Detektivní příběh. Ale grafická nádhera, to je také to nejlepší, s čím se Animatrix dokáže vytasit, jelikož po obsahové stránce to často dosti skřípe. Nejhůře je na tom v tomhle směru opět Osiris, ale především závěrečná Matrikulace a pro mě velmi nezajímavé příběhy jako je Program a World Record. Animatrix by si mě zkrátka daleko více získal, kdyby se více kecalo a méně máchalo...třeba mečem. Proto se mi také nejvíce líbily povídky jako Kid's Story, Detective Story a samozřejmě jednoznačně nejlepší části a sice obě Renaissance, které jako jediné do celé mytologie Matrixu přináší informace opravdu zásadnějího charakteru a díky tomu jsou velmi zajímavé i napínavé. Ovšem tři hvězdy ode mě získává Animatrix opravdu z milosti a především kvůli Renaissanci, jinak mě většina částí spíše minula. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama