Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

„MODLIL SOM SA, ABY ZHOREL V PEKLE, ALE V HĹBKE DUŠE SOM VEDEL, ŽE HO PEKLO NEPRIJME.“ Že je Michael survival expert všetci vieme a potvrdzuje to aj v úvode piateho filmu. Rozstrieľaný na rešeto a pre istotu vyhodený do povetria... všetko márne, lebo nejaký starý pobláznený dedko ho predsa rád vylieči. Kristepane. Viete, ako to na mňa celé pôsobilo? Že Michael už konečne chcel zgegnuť, lebo videl do akých sračiek sa jeho séria rúti a tak svoju záchranu od aktívneho dôchodcu prijal zo značnou nechuťou. A zas sa znudeným krokom vydal vraždiť, pretože inému remeslu sa holt nestihol vyučiť. Táto odporná fraška nemala nikdy vzniknúť. Všetko je tak neskutočne trápne, až to bolí. Postavy sú absolútne neznesiteľné, primitívne a afektovane zahraté. Z Loomisa je úchylný psychopat, polícia je ešte neschopnejšia ako predtým, tínedžeri ešte tupší, Jamie sa prevrieska celým filmom a Michael je len jalový panák so začínajúcou stareckou demenciou, ktorý nevzbudzuje ani len ten najmenší rešpekt, nieto ešte strach. A keď už nemôže byť horšie, na scénu prídu keltské runy, telepatia, komická dvojka policajtov a plačúci Myers. Ach bože, za čo?! Pravda, ani predchádzajúce sequely nestáli za veľa, ale oproti tomuto sú to veľdiela. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na úplné poplivání (i s přihlédnutím k faktu, že jde o pátý díl) to sice ještě není, ale sestupné kroky jsou notně propastné. Slasherové scény se docela povedly, ale ono mrazivě temné brnkání na divákovy nervy je definitivně tatam. Podobně jako u čtyřky to padá díky scénáři, jehož debilní podání Michaelova návratu do hry je to nejmenší. Telepatická rovina funguje zpola, jelikož v druhé půli ztratí účel, zato postavy se povětšinou chovají jako neschopný dobytek kráčející vstříc porážce vedené Michaelovou rukou. Škoda, že to absentuje byť sebemenší náznak inovace, který by nějak vybočil z mustru daného prvním dílem, podle nějž pak kráčí všichni ostatní. Zůstala pouze vyčpělá rutina, která nepobaví, natož aby děsila. ()

Reklama

pand 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jako trojka se celkem povedl. Malá dívka z který tvůrci mi připadaly že plánujou z ní udělat malou Jamie Lee Curtis. Vraždičky se celkem povedly . Vadila mi jenom smrt Rachel která mi připadala zbytečná. Donald Pleasence je borec v tomhle dílu byl zas vynikající a ta malá dívka celkem ušla. Jen mi vadil konec prostě už by si Michael zasloužil v klidu zemřít. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl této série se dočkal opravdu velkého zájmu a částečně i slušné divácké přízně a tak bylo samozřejmě potřeba „kout železo dokud je žhavé“, no a tak další díl na sebe nenechal pochopitelně dlouho čekat. Pětka začíná přesně tam, kde předchozí díl skončil a divák má šanci vidět opravdu úsměvný Michaelův únik a jeho následné roční „zakuklení“. Je až k nevíře, co všechno tenhle borec už přežil – jenže jak poznamenal již mnohokrát Dr. Loomis – ON už dávno není člověkem, je to ztělesnění ZLA. A to nám tento sériový vrah ukáže i tentokrát v celé své kráse. Nicméně je nám zde opět naservírováno přesně to, co každý od klasického slasheru čeká – spousta mrtvol, zajímavé mord scény, ucházející atmosféra a nekompromisní zabiják. Takže nač si vlastně stěžovat? Problém je v tom, že tahle série pomalu ale jistě začíná už tak trochu nudit. Jede se pořád v tom samém schématu, jeden díl často ignoruje ten druhý (nebo spíš jeho tvůrci kašlou na předchozí scénáře) a nové prvky nejsou tak zajímavé, jak by si jejich autoři přáli. Tedy alespoň to tvrdí většina lidí, co tento film viděla a já s nimi víceméně souhlasím. Asi nejvíc mi vadil osud Rachel, která byla na čtverce vůbec tím nejlepším, co nám tam bylo nabídnuto a tady se moc dlouho neohřála. Tady si musíme vystačit s malou Jamie – což bylo nebylo zas až tak špatné, kdyby se děj soustředil hlavně na ní. Jenže zde dostává až moc prostoru jiná postava. A tou je rebelka Tina. Jasně byla s ní sranda, její přátelé byli dobře jeblí, ale až příliš humoru do této série prostě nepatří. Kupříkladu scéna ze stodoly byla vůbec jednou z nejlepších, jaké jsem tady viděl – samozřejmě nesmím opomenout ani nervy drásající úprk Jamie před jejím strýcem šachtou ve starém domě. A právě kvůli těmto momentům je v mých očích pětka stále průměrnou záležitostí, kterou prostě odstřelit nehodlám. 50% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kvalita akosi začala upadať. Ide síce o priam pokračovanie. Tam kde sa skončila štvrtá časť pokračuje piata, no scenáristicky nestojí za nič. Michael Myers sa stáva nesmrteľný, no vďaka nelogickému, nereálnemu a nemysliacemu deju, dokonca aj na bohapustú béčkovú vyvraždovačku, sa to stáva takmer nepozerateľné. Škoda lebo potenciál to malo, tá 80´s atmosféra je stále kúzelná, gore obstojné, no scenár robí z tohoto pokračovania niečo, na čo veľmi rýchlo zabudnem. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Po Halloweenu II (1981) jde o druhý film v sérii, který končí až ránem po Halloweenu. (ČSFD)
  • Severoamerické tržby byly 11,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama