Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Ale jo, i tento pátý HALLOWEEN mě bavil – a to od začátku do konce. Samozřejmě, že to mělo pár hluchých míst. Atmosféra z prvních dvou dílů se už tak nějak vytratila, v cca ½ tohoto filmu to nebylo vůbec děsivé, ale v druhé půlce filmu se to už pořádně rozběhlo, obětí Myerse bylo docela dost, naháněčky za svou neteří byly docela napínavé. Sice mě furt otravovala tím svým ječením a celkově ten nápad s propojením mysli s Myersem nebyl nejlépe podán, ale to mi moc nevadilo. Úplný konec nám tu pokládá několik otázek typu, kdo byl ten chlápek v černém atd. No, bylo to slabší jak dvojka a čtyřka, ale nakonec ty zasloužené 4* dávám. Nebudu mít problém to někdy při dobré náladě vidět znova. Opět to byla fajn vyvražďovačka se skvělým soundtrackem jako vždy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poslední osmdesátkový Halloween je osmdesátkový až moc (v tom špatném slova smyslu), ale jinak nemám moc co vytknout, líbí se mi, že každej další díl (když teda pominu debilní trojku) přímo (nebo nepřímo) navazuje na ten předešlý a děj tak více vrství (nevím, asi se mnou bude leckdo nesouhlasit, ale sérii Halloween vůbec neberu jako nastavovanou kaši, ač by k ní mohla lehce sklouznout). Atmosféru a takovou správnou auru Michael Myers prostě má. Jediná věc, která mě tady fakt vyloženě srala, byla ta malá Michaelova neteř, jenž se prořvala celým filmem od začátku až do konce :-) Další kvalitní Halloween. "Modlil jsem se, aby shořel v pekle, ale v hloubi duše jsem věděl, že ho peklo nepřijme." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

V rámci dosavadní série celkem slabý díl. Místo aby po vzoru 1., 2. a 4. Halloweenu budoval atmosféru, soustředí se na nadpřirozené vlastnosti hlavní hrdinky, která je od posledního setkání s Michaelem sice němá, ale na druhou stranu je s ním v telepatickém kontaktu(!) Prostě mi v souvislosti s Halloweenem vadí jakýkoliv nadpřirozený prvek, stejně tak dítě (i když celkem nadané) v hlavní roli. Donald Pleasence je ještě více bláznivý dědek než dříve, tomu se nic vytýkat nedá. Filmu podráží nohy i zdánlivé drobnosti... například pár nedomyšleností, nebo Michael pronásledující svojí oběť autem - v lese:D Ale nakonec, přes všechny předešlé zápory to není v celku tak špatný film - 4/10. (jo a P.S.; konec je narozdíl od - ještě proti mému očekávání celkem dobře vymyšlenému začátku - naprosto debilní) (historie série) ()

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

„MODLIL SOM SA, ABY ZHOREL V PEKLE, ALE V HĹBKE DUŠE SOM VEDEL, ŽE HO PEKLO NEPRIJME.“ Že je Michael survival expert všetci vieme a potvrdzuje to aj v úvode piateho filmu. Rozstrieľaný na rešeto a pre istotu vyhodený do povetria... všetko márne, lebo nejaký starý pobláznený dedko ho predsa rád vylieči. Kristepane. Viete, ako to na mňa celé pôsobilo? Že Michael už konečne chcel zgegnuť, lebo videl do akých sračiek sa jeho séria rúti a tak svoju záchranu od aktívneho dôchodcu prijal zo značnou nechuťou. A zas sa znudeným krokom vydal vraždiť, pretože inému remeslu sa holt nestihol vyučiť. Táto odporná fraška nemala nikdy vzniknúť. Všetko je tak neskutočne trápne, až to bolí. Postavy sú absolútne neznesiteľné, primitívne a afektovane zahraté. Z Loomisa je úchylný psychopat, polícia je ešte neschopnejšia ako predtým, tínedžeri ešte tupší, Jamie sa prevrieska celým filmom a Michael je len jalový panák so začínajúcou stareckou demenciou, ktorý nevzbudzuje ani len ten najmenší rešpekt, nieto ešte strach. A keď už nemôže byť horšie, na scénu prídu keltské runy, telepatia, komická dvojka policajtov a plačúci Myers. Ach bože, za čo?! Pravda, ani predchádzajúce sequely nestáli za veľa, ale oproti tomuto sú to veľdiela. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)
  • Tento jediný diel z celej série nebol nikdy vydaný v Taliansku. (FromHell)

Reklama

Reklama