Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poslední osmdesátkový Halloween je osmdesátkový až moc (v tom špatném slova smyslu), ale jinak nemám moc co vytknout, líbí se mi, že každej další díl (když teda pominu debilní trojku) přímo (nebo nepřímo) navazuje na ten předešlý a děj tak více vrství (nevím, asi se mnou bude leckdo nesouhlasit, ale sérii Halloween vůbec neberu jako nastavovanou kaši, ač by k ní mohla lehce sklouznout). Atmosféru a takovou správnou auru Michael Myers prostě má. Jediná věc, která mě tady fakt vyloženě srala, byla ta malá Michaelova neteř, jenž se prořvala celým filmem od začátku až do konce :-) Další kvalitní Halloween. "Modlil jsem se, aby shořel v pekle, ale v hloubi duše jsem věděl, že ho peklo nepřijme." ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Ale jo, i tento pátý HALLOWEEN mě bavil – a to od začátku do konce. Samozřejmě, že to mělo pár hluchých míst. Atmosféra z prvních dvou dílů se už tak nějak vytratila, v cca ½ tohoto filmu to nebylo vůbec děsivé, ale v druhé půlce filmu se to už pořádně rozběhlo, obětí Myerse bylo docela dost, naháněčky za svou neteří byly docela napínavé. Sice mě furt otravovala tím svým ječením a celkově ten nápad s propojením mysli s Myersem nebyl nejlépe podán, ale to mi moc nevadilo. Úplný konec nám tu pokládá několik otázek typu, kdo byl ten chlápek v černém atd. No, bylo to slabší jak dvojka a čtyřka, ale nakonec ty zasloužené 4* dávám. Nebudu mít problém to někdy při dobré náladě vidět znova. Opět to byla fajn vyvražďovačka se skvělým soundtrackem jako vždy. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po trojce druhý nejslabší díl Halloweenu. Chtěl bych věřit, že se to od příštího dílu zlepší, ale vzhledem k tomu, že ani jeden z dosavadních pěti, co jsem viděl mě nijak řádně neoslovil...Nekvalita je dána především příšernými hereckými výkony. Příběh je sice tuctový a podobný všech ostatním vyvražďovacím hororům, nicméně kdyby se udělalo kvalitní obsazení, našel lepší režisér, tak se z toho dá vytřískat mnohem víc. ()

pand 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jako trojka se celkem povedl. Malá dívka z který tvůrci mi připadaly že plánujou z ní udělat malou Jamie Lee Curtis. Vraždičky se celkem povedly . Vadila mi jenom smrt Rachel která mi připadala zbytečná. Donald Pleasence je borec v tomhle dílu byl zas vynikající a ta malá dívka celkem ušla. Jen mi vadil konec prostě už by si Michael zasloužil v klidu zemřít. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nastavování kaše pokračuje. Přímé pokračování na čtvrtý díl nenabízí v podstatě nic nového, tedy aspoň ne to, co by jej pozvedlo. Snaha udělat telepatické spojení mezi malou Jamie a Michaelem, s nímž měli autoři úmysl vnuknout mu mysteriózní podtext, se nepovedla. Naopak plní opačný efekt a celý snímek znehodnocuje. Daleko lépe bych si dokázal představit přímé brutální vyvražďování, které by sice nebylo nic zázračného, ale pořád by to ve výsledku dopadlo lépe. Atmosféra je nulová a aby toho nebylo málo, přichází vlna nelogičností, což je poslední střípek do už tak špatného dílu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Šlo o poslední film ze série, který měl v úvodních titulcích vyobrazenou dýni, až do Halloweenu z roku 2018. (Takeshi666)
  • Autobus, ze něhož vystoupí muž v okovaných botách, zastaví před obchodem, kde si v předchozím díle Jamie Lloyd (Danielle Harris) a Rachel Carruthers (Ellie Cornell) kupovaly kostým na Halloween. (HellFire)
  • Tento jediný diel z celej série nebol nikdy vydaný v Taliansku. (FromHell)

Reklama

Reklama