Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (363)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím podľa toho, kde a ako som ho videl - v údajne najmodernejšom multiplexe na Slovensku. Kde sú tie časy, keď ste v kinách mohli sledovať film bez toho, aby ste sa báli, že vám od ohlušujúceho rachotu odletia uši! A ak k tomu prirátam zvukovú stopu pri jump scares... 9 z 10 otorinolaringológov neodporúča návštevu súčasných kín (no a ten desiaty do nich chodí preto, lebo je hluchý ako poleno). Keďže diskotéková verzia mi znemožnila normálny vnem filmu, hodnotenie môže byť skreslené. Takže... Ten nesmrteľný panáčik s bodnými, sečnými i rôznymi ready-made zbraňami ma baví od chvíle, keď som ho uvidel prvýkrát, lebo je príjemne strašidelný. Ani to najslabšie filmové spracovanie tú strašidelnosť nestratí, lebo toho panáka proste postaví pred kameru a efekt sa okamžite dostaví. Takže príjemné zimomriavky boli. Čo ďalej? Máme tu narážku na covidovú dobu ("nepodceňovať nebezpečenstvo") i na Trumpov útok na Kapitol (lynčujúci dav, ktorý "chce dobre"). Aj podozrivo podivne formulovaný názov odkazuje na covid. Možno som si to zle vyložil, ale zatiaľ moju domnienku nikto nevyvrátil. Uzavriem - ďalší z radu cash grab movies, pri ktorom za svoj cash dostanete (približne) presne to, čo očakávate, takže s príliš nízkym alebo príliš vysokým hodnotením pri takejto koncepcii kinematografie nikdy nemožno reálne pracovať. PS: S odstupom krátkeho času dávam hviezdičku navyše za odvahu autorov prejsť od teenagerskej vyvražďovačky k hororu, kde vekový priemer účinkujúcich je asi 39 rokov a kde tzv. kozy nie sú povinnou jazdou. Lovecraftovi by sa to páčilo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak mohl tohle někdo schválit a vypustit do světa?! "Halloween" letos opravdu ZABÍJÍ, především ale mozkové buňky, protože město s větší koncentrací imbecilů pravděpodobně neexistuje. Idiotské chování je takovou hororovou klasikou, takže u jednotlivců či skupin jsem schopná ho tolerovat. Když si ale uvědomíte, že jediný logický čin celého filmu má na svědomí duševně chorý utečenec z léčebny, tak je něco sakra špatně. Co se týče Michaela, byl mi snad poprvé v životě fuk (stejně jako všichni ostatní), takže jeho teleportování se z místa na místo, umění neviditelnosti a nesmrtelnost, která byla posunuta na zcela novou sci-fi úroveň, úplně přejdu. Jediným pozitivem je, že došlo k zabití tak velkého množství lidí, že snad průměrná imbecilita pro třetí díl trošku poklesla... P.S.: Ještě jednou někde uslyším "Evil dies tonight!" a prostřelím si hlavu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MICHAEL MYERS TOHLE MĚSTO SUŽOVAL 40 LET. DNES HO DOSTANEME!…“ ///    Hele, s ničím se neserou… - vod počátku je to krvavý představení. Vobčas někdo něco řekne, ale hlavním protagonistou je Michael a jeho vražedná nápaditost. Pravda, postupně se lidi začnou chovat jako stádo a vyrážejí v houfech smrti vstříc (což možná vocení i někdo jinej než Michael). Co moc nevoceňuju třeba já, jsou ty srdceryvný dialogy a údernický kecy zbytečnejch lidí. Je to taková píčovina, který jde hlavně vo to, vydělat prachy. A udržet při životě Johna Carpentera. Ovšem ani tady pokrok nezastavíš…. takže v Michaelově domě teď bydlí párek bukvic. Sláva!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Narodil jsem se v Haddonfieldu (a mám strach, že tam i umřu…). 2.) Chtěl bych, aby na mě, u nás v rodný vsi, všichni vzpomínali. /// Thx za titule „titulkomat“.       /// PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Na tento nový HALLOWEEN KILLS jsem se delší dobu těšil. Samozřejmě, že jsem na to rok čekal kvůli covidu, ale na to jsem si už chtě nechtě zvykl. Takže odkud začít? Nebudu zde vypisovat srovnání jednotlivých dílů. Prostě tohle je přímé pokračování verze z r. 2018, kdy halloweenská noc pokračuje. Co se týče trailerů, očekával jsem masakr a skvělou slasherovou zábavu. No, ve finále jsem byl ke konci trochu rozpolcen, že se film ubral jiným směrem a měl spoustu nových věcí, které Halloween nikdy neměl. Rozhodně tím nechci říci, že jsem zklamán. Právě naopak. Přečetl jsem si, proč to spoustě lidem moc nesedlo a některé argumenty chápu. Já to ale moc vytknout nemohu. Třeba vyvražďovačky byly o něco lépe točeny v tom r 2018. Zde byly též určitě dobré a řádně krvavé, u jedné scénky mi to přišlo lehce komické, ale to u slasherů bývá. Ihned z úvodu je tu jistá propojenost s původním filmem (r. 1978). Následující úvodní theme s dýněmi a Carpentorovou hudbou je super! Když už jsem zmínil Carpentera, tak hudba je sice už taková recyklace předchozích počinů, ale poslouchat se dala v pohodě. J. L. Curtis zde neměla tolik prostoru, respektive se v žádné akci neobjevila a mě to vůbec nevadilo. Už jen ten dějový nápad, kdy se městečko semkne a rozhodne se po Meyersovi jít mi přijde zajímavý. Takže nějakou tu myšlenku nám snímek nabídne a to zejména ve finále, které jak tu čtu diváky zklamalo nebo naštvalo apod. Musím se přiznat, že jsem z toho byl paf a ještě ten den jsem si úryvky z filmu, především konce pouštěl znova. Většinu té myšlenky či psychologického pojetí jsem pochopil. Jde o to, aby si diváci nad tím položili otázky co a jak a ne to hned sestřelit slabým hodnocením. Nicméně, závěr mi přišel strhující, okořeněný dobrým soundtrackem, ale něco bych tu ještě pozměnil, třeba asi vynechal Meyersovu poslední vraždu. To už bylo tak trochu na sílu, ale vzhledem k tomu, že se natočí ještě jeden díl téhle „nové trilogie“, tak top chápu. Hlavně jsem hltal záběry, kdy tu Meyers je chvíli bez masky. Šikovně byly natočeny, aby nebyl vidět detailně jeho obličej. Zbytek herců bez problému. Tempo filmu je docela velké, nové nápady tu jsou. Víc si stěžovat nemůžu. Solidní a netypická záležitost ze světa oblíbeného vraha v masce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil americký filmár John Carpenter snímok "Halloween". Stvoril horrorovú legendu. Vdýchol život Michaelovi Myersovi. Odvtedy bolo vyprodukovaných viacero titulov, v ktorých sa objavil tento chladnokrvný, psychopatický vrah. Videl som ich všetky. Niektoré ma bavili viac, iné menej. Naposledy oživil Michaelov príbeh režisér David Gordon Green, ktorý natočil vlastnú halloweensku trilógiu. Odštartoval ju v roku 2018 surovou chuťovkou, ktorá vzdáva poctu pôvodnému kultovému snímku. Dokonalá atmosféra, skvelý carpenterovský soundtrack a starý dobrý Michael Myers vo výbornej forme. Bol to parádny masaker. O tri roky neskôr, v roku 2021, prišiel do kín Greenov snímok "Halloween zabíja", ktorý plynule nadväzuje na prvú časť. Michael Myers dostal dosť priestoru, aby znova predviedol svoje vražedné vyčíňanie. Ja som bol z jeho výkonom spokojný. Teším sa na tretí diel s názvom "Halloween konči". **** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Postava Doktora Loomisa (Donald Pleasence) sa niekoľkokrát nanovo objaví vo flashbackoch a dokonca má tiež niekoľko riadkov dialógu. Zaujímavé je, že jeho vzhľad nebol dosiahnutý pomocou CGI ale prácou SFX make-upového tímu na inom hercovi. (Zupan_)
  • Masky dýně, zelené čarodějnice a kostlivce, které lze vidět v traileru, jsou tytéž masky, okolo nichž se točil příběh Halloweenu 3 (1982), jediném filmu ze série, kde se neobjevuje Michael Myers. (Hyperbolic)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama