Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (366)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Freddy s Jasonem se ve svých sériích dočkali hravosti a odlehčení, Michael hrál prakticky vždy na vážnou notu. Asi nejzábavněji jej pojal Rob Zombie. David Gordon Green pak v roce 2018 natočil důstojnou poctu, o tom žádná. A u ní mělo zůstat. Dvojka hned od začátku jede v naprosto jiných kolejích a deformuje přímočarý slasher do psychologizujícího  komunitního příběhu o zmučeném Haddonfieldu. Nutno podotknout, že zcela neuvěřitelnému, nudnému a hloupě působícímu. Michaelovy vstupy, čti vražedné epizody, jsou sice zase moc fajn a kydlení  má svůj nezpochybnitelný krvavý půvab a náhodností a nesmyslností útoků báječně připomene osmdesátkové slashery, stejně jako Myersova nezranitelnost.  V závěru se pak Green vcelku originálně pustil jinou cestou než jeho vzory a místo zmrtvýchvstání v posledním díle volí vzpouru monstra ještě v tomto. No, jsem zvědavý, co má nachystáno na závěr. Nebýt těch kokotmunitních odstínů zůstal bych zase na čtyřech hvězdách. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Halloween, je má srdcovka a i když musím souhlasit, že tohle nebylo úplně ono, stále pod čtyři prostě nejdu. Retro flashbacky byly fájn, začátek byl výborný a úvodní titulky s legendární melodií přinášející husinu, excelentní. Postavy celkem ale nic moc, logika občas (klasicky) extrémně pod nulou, Jamie Lee Curtis nedostala vůbec žádný prostor (předpokládám ale, že v Ends se to bude točit jen okolo ní) a celkově atmosféra nebyla tak "depresivní a brutální" jako ve 2018. Každopádně, Gore vynikající, zabití je tu celkem dost (Top scény - důchodci s dronem, doktor v autě, skok z okna, homosexuální pár ..). Zklamaný nejsem, ale přeju si, aby to příští rok, bylo o dva levely lepší. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na nový Halloween jsem se těšil i po těch rozpačitých ohlasech z Benátek. Myslel jsem si, že návštěvníci tohoto festivalu prostě jen nedokázali ocenit jednoduchou, tupoučkou, ale zábavnou, brutální a atmosférickou slasherovou jízdu. Však se celou kampaň lákalo na to, že Halloween Kills bude mean and evil, nejrozmáchlejší Halloween ever s mohutným bodycountem. A i ty ohlasy zde tak vlastně dominantně působí - že masakr je to slušnej a vadí hlavně nelogické chování postav. Tak to je teda podle mne bullshit a papouškování toho, co nám vtloukla do hlavy kampaň. Halloween Kills je hlavně otřesná nuda, konceptuálně úplně blbě postavená. Snaží se psychologizovat jakési kolektivní trauma Haddonfieldu a neskutečný množství času otravuje postavama, který nikdy nikoho nezajímaly a zajímat nemohou. A Laurie je po celou stopáž odstavená ve špitále a nic nedělá. Jednotlivá zabití jsou sice fajn, ale čistýho času moc nezaberou a rozhodně mi nepřijde že by byl Myers na obrazovce víc než v jiných Halloweenech. Kéž by byl! Na úkor Tommyho, Lonnieho a těch dalších otravů. S každým dalším "Evil dies tonight!" se mi víc a víc chtělo vyhodit monitor z okna. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chápem, že Green chcel trochu zariskovať a v závere je jasné, kam celá nová trilógia smeruje a o čom bude jej zakončenie. Mike vážne vraždí jedna radosť, avšak film by bol účinnejší ako priamočiary slasher, než dramaturgicky rozháraná cesta do minulosti a späť, kedy riešime traumy z Halloweenu roku 1978. Ako to už teda pri nových návratoch býva, po ľahkom nadšení z H 2018 prichádza sklamanie a ďalšia časť asi bude pre mnohých už peklom, pretože film proste skončil tak ako skončil a ani ja s takýmto nožíkom do chrbta nie som stotožnený. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle pokračování zabíjí hlavně rodící se sérii hned v počátku a velmi to zpětně ubližuje i filmu z roku 2018. Je to tupé, je více mrtvých, postavy se chovají absolutně nelogicky a ty které minule byly sympatické jsou vesměs otravné. Ty které byly nově přidané, tak nefungují nebo jsou k smíchu. Uřvanou holku udělali z kluka a ještě mu dali svetýrek kolem ramen. Spokojený být opravdu nemůžu. Není totiž s čím jak tak koukám. David Gordon Green pohořel s přímým pokračováním vlastně úplně stejně jako Rob Zombie nebo tvůrci v roce 2002. 30% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Ve flashbackové scéně z roku 1978 Michael napadne lanem zástupce McCabea (Jim Cummings). V původním Halloweenu (1978) šerif Leigh Brackett (Charles Cyphers) reagoval na poplach v železářství a nahlásil, že bylo ukradeno lano, několik halloweenských masek a sada nožů. (Takeshi666)
  • Natáčelo se od 12. září do 3. listopadu 2019. Točilo se ve Wilmingtonu v Severní Karolíně a v Chicagu (Illinois). (ČSFD)
  • V domě homosexuálního páru hraje z gramofonu píseň „Could I Have This Dance“ od Anne Murray. (Duoscop)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama