Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

higuain 

všechny recenze uživatele

McGregor a Christensen se v rámci PR k tomuto seriálu zúčastnili společně několika interview, přičemž v jednom z nich se vyjádřili k Lucasovým prequelům, který jsou podle nich nedoceněný. No, já třeba prequely nikdy nepovažoval za špatný filmy, čili zrovna mnou byly doceněný už od začátku, nicméně s ohledem na to, jak negativně byly vnímány dvě dekády nazpět, tak v kontextu dnešní Disney Star Wars éry věřím, že se na ně nejeden "kritik" podívá a řekne si, kéž by dnešní SW tvorba byla alespoň na této úrovni. Až na výjimky totiž Disney opravdu působí dojmem, že nemá tušení, kam tuhle značku směřovat a jak s ní zacházet. Obi-Wan není vyloženě špatný, ale je brutálně nevyrovnaný. Občas jsou k vidění záběry, co působí úchvatně a občas v něm jsou akční scény a pasáže, co naopak vypadají až neuvěřitelně lacině. Scénář sem tam zabrnká na vážnější notu a někdy to i zafunguje, ale pak vždy přijde s nějakou nelogickou kokotinou, která to celý shodí. Hudba celkově vzato taky nepříliš výrazná. 3* není zas tak zlý hodnocení, nicméně jde opravdu o zklamání, protože zrovna zde byl potenciál mnohem větší. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jasně, mohlo být lépe. Celé to mohla být méně vata a určité chvíle jsem sledoval s metaforicky zavřenýma očima. Především já ani nevím kolikátá záchranná mise na nepřátelskou základnu už mě i sr...kakala. Ale co? Je to sakra  Ewan McGregor... a Ewan McGregor je  Obi-Wan Kenobi. Já si to jako celek užil. U první a poslední epizody jsem cítil ty pocity, které jsem si přál cítit u celé minisérie. Nejprve jsem byl zklamán z toho, že těch chvil mohlo být více. Ale je to jako v životě. Važme si alespoň těch, které přijdou. 75 procent za fajn návrat do světa SW ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľné, ale ja - jeden z najväčších fanúšikov Star Wars, dávam tak dlho očakávanému seriálu o Obi-Wanovi Kenobim len 3 hviezdy. Teda pokiaľ ostane len pri prvej sérií, čo už je asi isté. Star Wars som videl všetko, čo doposiaľ vyšlo a teda aj mnoho obsahu s Obi-Wanom v 7 sériovom seriáli Clone Wars. Tu sa sem tam objavila aj moja najobľúbenejšia SW postava - Anakin. A i tak som schopný dať len 3 hviezdy. Ani neviem čím to bolo. Všetko to proste vyzerá rovnako ako Mandalorian či Book of Boba Fett. Ale asi ten najväčší dôvod je ten, že z najlepšieho Jedi bojovníka urobili presne to, čo v najnovšej filmovej trilógií Lukovi. Urobili z nich otravných dedkov ktorí nevedia bojovať a na všetko frflú. Veľké sklamanie. (15.6.2022) / Hodnotenie: Epizóda 6 ***** Epizóda 5 **** Epizóda 1,4 *** Epizóda 2,3 ** ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit jen herce, zejména Ewana McGregora a Haydena Christensena, byl by to plný počet hvězdiček. Ani mnohými kritizovaná malá Leia nebyla špatná. Veškerou snahu tvůrců ale sráží průměrná režie a naprosto debilní scénář. Ten je tak špatný, že zejména 3. a 4. díl místy působí jako parodie. Obsahuje sbírku všech možných klišé, které si lze představit. Postavám se mění síla, rychlost, inteligence, dostupné vybavení a zbraně podle toho, jak si to scénář přeje. Darth Vader v jednom momentě cupuje, co mu přijde do cesty, ale poté mu hned dvakrát za seriál dojdou baterky a jen kouká, jak hlavní hrdinové utíkají. Postavy se teleportují dle libosti. Obi-Wan ucítí Lukea v nesnázích a přiletí k němu přes celou galaxii asi za 10 minut. Základna inkvizitorů je absolutně nechráněná před napadením, protože jak nám prozradí jedna postava: "Nikdo není tak hloupý, aby na ni útočil." To dělá ze seriálu zábavnou podívanou, ale pouze na úrovni fan fikce. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V animovaném seriálu Povstalci, určeném především mladšímu publiku, je scéna, v níž se prošedivělý Ben Kenobi, tou dobou už usazený na Tatooine a z dálky dohlížející na malého Luka, naposledy střetne s Darth Maulem. Není to vůbec dlouhý souboj, ale je skvělý, napínavý, osudový. A nejde jen o ten souboj samotný, jde o dialog mezi nimi, o jeho smutně krásné vyznění... Pusťte si to. Ta scéna nemá ani čtyři minuty, ale je až nečekaně dospělá a je lepší než naprostá většina fanoušky vymodleného seriálu Obi-Wan Kenobi. Co je platné, že se Ewan McGregor k ikonické roli vrátil s chutí a chce opravdu dobře hrát, když to ve výsledku vypadá, že se snaží skoro jako jediný. Pominu-li absolutně nezajímavou režii, kvůli níž to v předaleké galaxii občas vypadá amatérsky až parodicky (srovnání s Andorem je propastné), je peklo hlavně zoufale nepromyšlený scénář. Že by se někdo zamyslel nad tím, jak bude na Obi-Wana navazovat Epizoda IV a kolik logických nesmyslů vznikne zapojením malé princezny Leiy, si opravdu nemyslím. Bohužel. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Na banketu rodiny Organů se objevují také droidi C-3PO a R2-D2. (NiWi)
  • Klonový veterán, který žebrá, patří k 501. legii, tzv. Vader's Fist. Jedná se o elitní jednotku pod vedením Anakina Skywalkera i Ahsoky Tano v poslední sérii Klonových válek (od r. 2008). Je to taktéž legie, která vyvraždila Chrám Rytířů Jedi a připsala si jeho zničení. Tato elitní jednotka existovala ještě spoustu let po pádu Republiky a jako jedna z mála nedodržela tzv. War-mantle, tedy nahrazení klonových vojáků lidskými rekruty napříč Impériem. Dále také doprovázela Darth Vadera na jeho cestách i loveckých výpravách a je tedy zvláštní vidět příslušníka této legie žebrat. (Veskoslav)
  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama