Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásná připomínka původní analogový trilogie, která se bohužel utápí v líných scenáristických vodách tý poslední. Zápletkou to částečně připomíná Mandaloriana, kterej zachraňoval malýho "Yodu", zatímco Obi zachraňuje malou Leiu. Spousta scén navíc postrádá jakoukoli životnost a dynamiku. Naštěstí to drží pohromadě skvělej soundtrack, slušná atmosféra, výbornej McGregor a tak trochu i ta nostalgie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že je jednoduchosť príbehu určená pre mentálnych atlétov, ktorí majú problémy aj s malou násobilkou. Lenže vďaka tomu je samotná story dostatočne priamočiara, pričom v rýchlom slede udalostí, nemá príliš kedy nudiť. Jediné čo môže fanúšikov mrzieť, je absencia skutočného vesmíru a fajtovačiek v ňom. Väčšina deju sa totiž odohráva na zemi, no a aj tam je tej akcie akosi pomenej. Ja však ako kurevsky zarytý fanúšik "Star Wars" pod štyri jednoducho nepôjdem, lebo na mini sériu o dĺžke 4 hodín, to nie je až taký prešľap, ako to podaktorí prezentujú. Mňa osobne to bavilo. Ale Ja som skromný, obyčajný chlapec z dediny .. to je iné 🥰❤️ ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po té poslední epizodě, ze které dýchá nádherné kouzlo SW, k tomu přiznávám, že si mě tvůrci naklonili, zejména se o to postaral Ewan McGregor a jeho výměny s temným Anim, jsem najednou zapomněla, co všechno mě v předchozích dílech rušilo.. Moje hodnocení je čistě subjektivní, tuhle jízdu jsem si užila, byla jsem ráda, že jsem mohla potkat staré známé a zase na chvíli pobýt ve společnosti charismatického Obi-Wana.. Chápu, že tenhle svět není pro každého, pro mě je.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Som dosť prekvapený, že Obi-Wan Kenobi pôsobí vizuálne o dosť lacnejšie ako The Mandalorian. Zároveň som dosť sklamaný, že sa v jeho prípade nikto nedokázal poučiť a naservírovali nám tie najväčšie, najčastejšie klišé Star Wars nudy. Vrcholom bola posledná epizóda, kde to bola vyložene nechcená paródia plná neexistujúcich emócií. Mať najväčší ťahák celého vesmíru menom Darth Vader a tváriť sa, že najväčším zloduchom je nejaká Reva? Samotný Obi-Wan je bohužiaľ ako alkoholik, ktorý sa bojí každej flašky alkoholu. Príbeh veľká sázka na istotu, bez silných momentov, či zaujímavých nových postáv. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Obi-Wan Kenobi patří mezi základní stavební kameny celého světa Star Wars a v podání McGregora skoro sám odtáhl Epizody II a III. Prázdné políčko jeho životopisu mezi oběma trilogiemi tedy stálo za vyplnění. Tenze mezi Kenobim a Vaderem nepolevuje. Víme, že jejich střety nedopadnou fatálně, ale jsou stále extrémně vypjaté. Sázka na další roztomilý prvek v podobě žvatlající princezny se však míjí účinkem a linka Třetí sestry je pouze zbytečnou vatou. S1: 60% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Merson pirates, tzv mersonští piráti, se poprvé představili v komiksu od Marvelu z roku 1977. Jsou propojeni se strážci ze sektoru Aquilian, protože zejména jejich nájezdy na civilní a vojenské cíle jim „přidávali“ nejvíce práce. (Veskoslav)
  • V seriálu vystupují inkvizitoři. Jsou to postavy, které můžeme znát ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) nebo z počítačových her. (Hindy23)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama