Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

I mně se to jako menšímu kupodivu líbilo víc, než teď. Nevím proč, jenom to, že se mi Klient docela zaryl do paměti jako vydařený. Po dalším, současném, zhlédnutí nakonec za tři. I když mě závěr filmu dokázal dojmout tak, že jsem měl na krajíčku, retrospektivně musim říct, že je to opravdu průměrný snímek, který nepřináší nic nového, nenabízí žádné zvraty a je napínavý možná tak ve finále, kdy se spolu svědek s advokátkou snaží přesvědčit, že mrtvola je tam, kde má dle popisu být. A na jedenáctiletýho kluka mi ta postava přišla až moc dospělácká (na termín právní způsobilost se chytá, jako by měl sám titul JUDr.a, když se mu právnička svěřuje se svojí minulostí, přikyvuje jí, jako by fušoval do psychologie a plně s ní souzněl,...a navíc už kouří...:-D). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Klučičí dobrodružství v dospělém světě právníků, mafiánů, soukromých oček, proradných fízlů a slizkých mafošů. Je-li celý koncept příběhu postavený na tom, jak desetiletý hloupý Honza přelstí všechny chytráky, jen těžko by jej šlo realizovat bez toho, aby se všichni dospělí chovali jak naprostí idioti. A toho rozhodně nebyl nikdy schopný Schumacher se svojí foglarovskou (notch notch wink wink) slabostí pro odvážné mládežníky na okraji společnosti. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Téměř precizní thriller, jehož formu mu dokázal vnuknout především Joel Schumacher a jeho přirozený um a čuch. Musím dále přiznat, že mám slabost jak pro T.L.Jonese, tak pro S.Sarandon, takže jejich filmová spolupráce mnou musela být náležitě oceněna - filmovou Grishamovu předlohu jsem četl a podotýkám, že že mě její filmová podoba zaujala mnohem víc - to jak tady někteří píší, že se jedná o nudný film je možná způsobeno tím, že nečetli knihu. Ta mi naopak přijde jednotvárná a rozhodně mě jednotlivé herecké charaktery nepřišly tak zajímavé, jednoduše jsem si je nemohl personifikovat. Pokud k tomu ještě přihodím skvělého Shorea a jeho neustálé hudební podmanivé podkreslování, nemohu hodnotit jinak, než velice kladně - lepší 4*....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Příběh balancuje na hranici těžko uvěřitelné fikce a zoufalého hájení tzv. amerických hodnot. Pohádka o právních řádech a neřádech? Snad. Nicméně pro mě maximálně příjemným obsazením dostává příběh šmrnc. Mafiáni jsou zvlášť ve finále spíš nadšení břídilové, takže finále nikoho nepřekvapí. Na mě to fungovalo dobře. Ostatně příběhy o osobní odvaze, i když často naivní, stojí za to točit. Za mě slušné řemeslo a dobří herci - oblíbená Susan Sarandon a Tommy Lee Jones. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Možná to není nejlepší Grishamova kniha, přesto stále kvalitní. Filmová verze mě mile překvapila, velmi dobře se drží knižní předlohy, a i když něco bylo obměněno, to hlavní zůstalo zachováno, a to mě potěšilo. Navíc se zde setkala výborná herecká sestava v čele se S. Sarandon a T. L. Jonesem (jeho postava byla daleko lepší než v knize). Viděno krátce po dočtení knihy a spokojenost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama