Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Mě se tento thriller o chlapci, který byl s bratrem svědkem sebevraždy mafiána a jenž mu ještě před tím prozradil nebezpečnou informaci, líbil. Celkem slušně tu zahrál Brad Renfro v roli kluka, který hledá ochranu pro celou svou rodinu i když je jen dítě. Místo Susan Sarandon, která umí být daleko lepší bych si dokázal představit někoho lepšího, ale film je přesto napínavý až do konce a tak mu dávám 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ve své době hit, jehož halasný úspěch jsem tehdy příliš nechápal, a dnes, po repríze, už vůbec. Silné obsazení, úspěšná předloha, klasická historka, ve které figurují vlivný nafoukaný ambiciózní prokurátor, chudá leč udatná a spravedlivá advokátka, a mezi nimi malý hajzlík, který ví něco co by neměl a pro co by mnozí zabíjeli. Přesto je výsledkem jen průměrný thriller, nablýskaný, ale studený jak psí čumák. Když už Grisham, dám si příště raději Pelikána nebo Čas zabíjet. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones je podle mě ne zrovna sympatický chasník, čili role prokurátora jdoucího proti malému klukovi mu sedí jak Rumcajsovi klobouk. Sjůzn zase hraje ochranářku dětí s vlastním životem na dranc tak přesvědčivě, až jsem měl pocit, že si charakter advokátky napsala sama podle svojí současné životní situace. Ve finále je to takový ten film ve formátu závodů Formule 1. Předem vám ukážou trať a všechny zatáčky, takže pak jen dvě hodiny čučíte na auta jak jezdí dokolečka, aby pořadí v cíli nakonec bylo stejné jako na startu. Aspoň že to slušně odsejpalo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc jsem měl pocit, že sleduji parodii - tak přehnané vše bylo. Přehnané jednání ambiciózního prokurátora, přehnané jednání matky, naprosto neskutečně otravný kluk, advokátka, kterou furt posílají někam, a ona se drží případu zuby nehty místo aby je taky všechny poslala někam.... Parodie. Tohle nikdo přece nemohl myslet vážně? Nejvíc se mi nakonec líbil ten polda, co od začátku toho nesnesitelnýho kluka strašil - ten jediný se choval tak nějak normálně. Jinak by mě zajímalo, jestli se skutečně v amerických nemocnicích smí všude kouřit, a proč film nabádá ke kouření mladistvých, ale to už jen tak bokem. Celkově naprosto dryáčnicky natočený film. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Grishamovky mám rada, no filmovým spracovaniam som okrem Klienta ešte nedokázala prísť na chuť. V tomto právnickom thrileri je hneď niekoľko logických chýb, no napriek tomu mu nechýba hojná dávka napätia a skvelých hereckých výkonov. Prichytila som sa pritom, ako som bola naštvaná na toho malého chlapca, ktorý si parkrát zbytočne vyrobil problémy a občas mala dojem, že zvíťazí tá ,,nesprávna strana". Ale to je celý Grisham. A tomu pocitu, že nejaký gangster ,,sa chytil do pasce" a prehráva na plnej čiare, sa len ťažko odoláva. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama