Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedinou slabinou tohto filmu je hlavná záverečná pointa. Našťastie je tu aj tá vedľajšia... Celkovo solídny súdny triler, s výborným obsadeným. Pár scén šikovne zrežírovaných, ale režisér by sa už konečne mal vykašľať na spomalené zábery... Umiernenejšie ako bol napr. OBHAJCA. Ako modernejší následovník Grishamovských adaptácii (FIRMA, ČAS ZABIŤ, KLIENT, ČARODEJNÍK), dobre odvedená robota... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Netradiční námět s opravdu nečekanou zápletkou. Dobře propracovaný scénář, skvělý Hackman, obstojný Hoffman a jako vždy nehrající Cusack. Finále ještě takové "late-90s", což odpovídá době vzniku. Celkově ale podařené a pro mě příjemné překvapení, které si užije každý kdo má rád filmy z amerických soudních síní. ()

Reklama

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Tento film byl dost divný. Naťukl mnoho věcí ale ani jednu nedokončil kompletně, dobrá pointa provedená hůř než byst čekali v přítomnosti těchto slavných jmen. Film vždycky nakousl lidský problém a potom hned vložil zápletku s podle mě ne s moc kvalitním vysvětlením. Snad jen ten Dustin Hoffman a Gene Hackman měli na práci soudnické věci, čekal jsem trochu víc... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy z právnického prostředí miluju. Např. Pár správných chlapů bych s přehledem dal do své TOP 20. A tento film je tomu podobný. Do poslední chvíle nevíte, na čem jste. Posledních 10 minut je opravdu hodně nervy drásajících. Sice tento film nestavím na úroveň chlapů, ale přesto jsem se hodně pobavil. Za mě zaokrouhluji nahoru, hlavně kvůli Hackmanovi a Weisz. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne podľa môjho gusta!!Nie lepšie ako film Rainmaker, slza mi nevypadla, ale klobúk dolu. Myslím, že v mojej zbierke filmov si určite nájde svoje miesto ako párok v rožku s horčicou. Tieto filmy vždy donútia zamyslieť či je záujem jednej osoby alebo nejakej spoločnosti dôležitejší a väčší ako myslenie "nás všetkých obyčajných ľudí" stojacích ráno v potravinách v rade na čerstvé pečivo. Bohužiaľ je síce realita úplne iná ale ako rozprávka na dobrú noc vôbec nie je zlá :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)
  • První film, ve kterém se spolu na plátně potkali Gene Hackman a Dustin Hoffman. Ve škole Pasadena Playhouse byli spolužáky, oba byli zvoleni jako ti, jež mají "nejmenší naději na úspěch". (viperblade)

Reklama

Reklama