Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf místní policie Martin Brody společně s policistou Hendricksenem na pláži objeví hlavu a část ženského trupu. Lékař je přesvědčen, že žena byla napadena žralokem. Brody si uvědomuje nebezpečí a chce nechat zavřít pláže, což se ovšem nelíbí starostovi. Městečko, zcela závislé na krátké turistické sezóně, si podle něj nemůže dovolit takový luxus. O pár dní později se další obětí stane šestiletý chlapec. Přestože starosta stále odmítá vydat zákaz koupání, zpráva pomalu prosakuje na veřejnost. Do pátrání se zapojí nejen policie a ichtyolog Matt Hooper, ale také desítky amatérských lovců, kteří se do městečka sjeli pod vidinou odměny, kterou za dopadení žraloka nabídla matka zabitého chlapce. Teprve když je přímo před očima stovek turistů v mělké zátoce napaden další muž, je starosta přinucen přiznat vážnost situace a pod nátlakem Brodyho najmout profesionálního lovce Quinta. Společně s ním se na moře vydává i Hooper a přes svůj strach z moře i Brody. Když se jim konečně podaří žraloka přilákat, jsou šokováni jeho velikostí? (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (915)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Spielbergova klasika o lidožravém bílém žralokovi, při které tuhne krev žilách a teče krev v moři. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celisti jsem videl uz nekolikrat, ale nikdy jsem je nevidel cely, s vycistenym sirokouhlym obrazem, bez reklam a s originalnim znenim. A i kdyz to jsou detaily, fakt to zazitku z filmu pomaha. Cimz ovsem nechci tvrdit, ze by to bylo takove mistrovske dilo, jak to podle hodnoceni vypada. Proste se tenhle film radi mezi nejlepsi, co v podobnem zanru vznikly, coz az zas takova pochvala neni, protoze prevazna cast takovejhle eko hororu jsou sracky. Taky necekejte, ze by film jel podle nejakeho originalniho pribehu, i tady plati, ze hlavnimu hrdinovi se nejdriv neveri a pak musi sam zachranit celou situaci. A takovy filmy nijak zvlast nemusim, ale tenhle mi nevadi, zvlast podporenej dobrou hudbou a s nekolika napinavejma scenama, hlavne dokud se zralok neukazuje. Jakmile je videt, tak to pusobi jak komedie, i kdyz misty krvava a rozhodne to neni trikama, ktery obstoji i ted, byt s primhourenym okem. Herci jsou dobry, Scheider tu fakt nema chybu, ale me se vic libil Quint v podani Roberta Shawa, ten mel hodne slusny hlasky. Nemuzu rict, ze bych se u filmu nudil, ale taky jsem z nej nebyl nak hotovej. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Poctivý horor (thriller, chcete-li). Výkon hlavních představitelů celkem dobrý, hudba vhodně podbarvuje, ale hlavně...atmosféra! Málokterý režisér dokáže v divákovi vzbudit strach nebo vzrušení z něčeho, co se jen sem tam mihne, aby na sebe následně jen lehce upozornilo, pak zmizelo a nechalo vás dál v nejistotě, kdy se zase objeví. Nemám rád filmy s tématikou zabijáckých zvířat nebo netvorů, ale tento film je z nich snad nejzdařilejší, takže hodnotím 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZDÁ SE, ŽE VELKÝ BÍLÝ ŽRALOK SE ZABYDLEL VE VODÁCH OSTROVA AMITY. BUDE TU LOVIT, DOKUD BUDE MÍT VE VODĚ POTRAVU“..... /// Další legenda, která má dokonalej remastering (třeba jako Vertigo). Nemá cenu (ani smysl) se víc v největší bitvě člověka se žralokem pitvat. Snad jen – STÁRNE nebo NESTÁRNE? Ehm… kurva řek bych (a mladej taky), že stárne. (Ty hajzle! Dyť je to klasika!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Peter Benchley v roce 1974 číst nebudu. 2.) Chtěl bych si vyslechnout historku o potopení Indianopolisu. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Takže, tohle je absolutní veledílo v historii kinematografie...Steven Spielberg natočil úchvatný, strhující a napínavý thriller o smrtícím obřím bílém žralokovi, který začal řádit u jednoho rekreačního městečka...pro mě typický film, ve kterém napětí a strach buduje očím skryté monstrum...mluví se o něm, píše se o něm, dohaduje se o něm, ale spatříte jej až na konci filmu...přesně takhle má vypadat napjatá atmosféra a skutečně to funguje...strach z neviděného je strach největší!!...na tehdejší dobu velice umě vypracovaná maketa "velkého bílého"...jde z něj opravdu strach a zároveň si nepřipouštíte, že je to výmysl, protože něco takového skutečně může existovat...lidstvo není obecně o problematice žraloků dostatečně informováno, spousta věcí je dosud nezjištěných, tudíž skutečně uvěříte, že ten ohromný kus šedé hmoty se může někde prohánět oceány...role šéfa místní policie Martina Brodyho se zhostil Roy Schneider a je to něco neskutečného, on nehraje, on prostě opravdu toho žraloka loví, ty lidi chrání a vůbec..tahle role je geniálně napsaná a geniálně zahraná - bravo!!..rovněž Robert Shaw(Quint) a Richard Dreyfuss(Hooper) jsou skvělí...filmu nechybí i úsměvné momenty, které celý snímek mírně odlehčují(táta a syn - co uděláš Ty, udělám já taky...Quint drtící prázdnou plechovku, Hooper drtící obyčejný prázdný kelímek...Mary Ellen Moffat "lámající" srdce)...John Williams se postaral o nesmrtelnou hudbu!!..Jaws Theme bude strašit ještě moc generací!!...já opravdu smekám, tohle je jedna z mála perel mezi zrnky písku...7 miliónů dolarů(rozpočet)/470,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (216)

Zajímavosti (233)

  • Ve scéně, kdy "žralok" táhne loď, je možné si ve spodní části obrazovky všimnout velkých vln, které samozřejmě dělala druhá loď táhnoucí Orcu. (Armin82)
  • Na konci filmu se Brody (Roy Scheider) snaží zahnat žraloka kopím. Během této scény je jasně vidět, že ho jím atakuje do čumáku a do horní části hlavy, ale když se žralok s kopím potápí, je zapíchnuté v tlamě. (Armin82)
  • Film je natočený podľa románu "Jaws" Petera Benchleyho z roku 1974, ktorý čerpal zo skutočných prípadov útoku žraloka pri pobreží New Jersey v roku 1916. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

16.01.2019

Kultovní Čelisti se 23. ledna vrátí na jediný den na velké filmové plátno. Díky projektu Symphonic Cinema se uskuteční projekce tohoto oscarového filmu Stevena Spielberga za doprovodu živé hudby… (více)

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

10.03.2018

Český národní symfonický orchestr 3. dubna v pražském Obecním domě zahraje hudbu z filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Koncertem s filmovou projekcí začíná mezinárodní projekt Symphonic… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Reklama

Reklama