Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří jsou stejně jako já v oblasti amerického fotbalu úplnými ignoranty (ani do poslední vteřiny poslední čtvrtiny posledního zápasu mi nebylo jasné, co jsou to ty strike-downy), si můžou alespoň vychutnat výtečné obsazení. Jamie Foxx již tady v roli trochu „jednoznačného“ amerického hrdiny naplno předváděl svůj neobvyklý talent. Cameron Diaz zde pro změnu předvádí více než svůdné natřásání zadkem. A jde jí to překvapivě dobře (možná zbytečně moc emocí, ale fajn). Zato Al Pacino je spíš zklamáním. Kolikrát jsme jej v poslední době už mohli vidět v roli unaveného veterána, jenž má nejlepší dny za sebou a pouze chce důstojně zakončit svou kariéru? Tady již nemá čím překvapit. Nejedná se o převratný film, jenže ten jsem od Stonea – na rozdíl od jiných – nikdy ani neočekával, tudíž vám jej coby neamerický nefotbalista s čistým svědomím doporučuji. 80% Zajímavé komentáře: Faye, Renton, francis, Fr, TotalFilm ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

O väčšine výrazov z prostredia amerického futbalu som nemala ani tucha a pri pohľade na čas 2,5 hodiny som sa zľakla, ale keďže som počula, že Any given sunday je dobrý športový film, povedala som si, že sa presvedčím na vlastné oči. Na dve etapy mi to cez víkend vyšlo. Za to, že sa scenár nevyhol klišé a že vlastne nasledoval iba dávno známe postupy tohto žánru by som dala 3*, ale objektívne musím trochu pridať. Za adrenalín, za Tonyho posledný predzápasový prejav (tiež klišé, ale efektné) aj za celkovú atraktivitu filmu, ktorý mohol byť pre neamerické publikum nezrozumiteľnou klišovitou zívačkou - a napriek všetkému sa ňou nestal - dávam 3,7* a zaokrúhľujem nahor. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si, no celkovo ma nebaví pozerať sa na vypchatých amíkov ako si skáču po hlavách, váľajú sa po zemi a trieskajú sa navzájom kvôli nejakej lopte. Americký futbal pre mňa nie je adrenalín, preto ani z tohto športového filmu nie som na vetvy. Čo možno chváliť, tak skutočne réžiu, scenár, po tejto stránke bol film výborne zvládnutý. Americké klišé sa k takémuto typu filmu síce hodí, ide o prezentáciu, vrcholné výkony, predovšetkým o show... no mne takéto reči žalúdok netrávi, preto priemerné hodnotenie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal nechápu, nekoukám na něj ani mu nefandím, ale tenhle film má prostě své kouzlo. Stone se očividně vyřádil, protože servíruje jednu režisérskou chuťovku za druhou. Kromě toho je akce výborně nasnímaná a dialogy mají takový náboj, že mi z obrazovky odskakovaly elektrony. Al Pacino tu navíc podává znovu jeden ze svých nejlepších výkonů a jeho povzbuzovací řeč při finálovém zápase je z řádu nezapomenutelných. + Cameron Diaz je tu dokonalá mrcha. + Skvělý a ještě lépe do filmu zakomponovaný soundtrack. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Provokatér Oliver Stone tentokrát nahlíží do zákulisí amerického fotbalu (který mi nic neříká, ostatně jako většině Evropanům). Bohužel tady mu to vyšlo napůl. Film má výtečné herecké výkony (Pacino s Foxxem vedou) a skvěle nasnímanou akci z fotbalového hřiště, problém je v tom, že to ve výsledku není tak provokativní jako třeba u Takových normálních zabijáků. Nehledě na to, že stopáž je zbytečně dlouhá a Pacinových proslovů k hráčům více než je zdrávo (jinak nic proti nim). 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Režisér Oliver Stone sa snažil získať povolenie na použitie originálneho loga a štadiónov NFL, ale neuspel. (fishki)
  • Jistě jste si všimli, že režisér Oliver Stone si ve filmu střihl roli komentátora. (HellFire)

Reklama

Reklama