Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Ten záver ma zničil. Nie že by som to nečakala. Ale aj tak. Cowboy mi dal zvláštnym spôsobom všetko, čo mám rada. Skvelé, rôznorodé a vrcholne sympatické postavy (áno áno, Spike vládne), krásnu animáciu, prepracované súboje a prestrelky, opatrne odhaľovanú minulosť postáv, space operu šmrncnutú westernom (presne ako vo Firefly - videla som skôr ako CB, našla som veľmi veľa podobného), lásku, mnoho zaujímavých "záporákov" a úžasnú hudbu. Toto som napísala tesne po zhliadnutí celého seriálu za tri dni v skúškovom období (som to ja ale inteligentné dievča). Tri dni som CB žila a dávam do obľúbených seriálov. Ach jaj, žiadny (animovaný) seriál na mňa ešte tak silno nezapôsobil. See you, space cowboys. Till then, I'll truly miss you. 10/10 ()

Const.ex 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, která ač se na první pohled nezdá tak v sobě skrývá to nejlepší co kdy bylo tužkou na papíře stvořeno v oblasti seriálové tvorby. A když to dáte na jeden zátah, což z vlastní zkušenosti doporučuji, tak se vám dostane skvělé odměny v podobě skvěle ztráveného dne. Serialu není co vytknout je chválit.. ať už skvělá animace, parádní hudba, propracované hlavní postavy a v neposlední řadě jednotlivé příběhy zasazené do mistrovsky potemnělého rámce. Seriál, ve ktrém je od všeho přesně to správné množství, aby příběh nikdne nepokulhával a zdánlivá hluchá místa se po zhlédnutí vyjeví jako jedny z těch nejlepších scén. Hlavní hrdina Spike, který je správně vyšinutý, pohodový, zachmuřený, laksní ale hlavně jen sám sebou - to je hrdina, který mnoha seriálům ale především filmům bohužel schází. A tady si ho užijete opravdu do sytosti. Ale přeci jen všechno nestojí jen na ústředním charakteru a tak ve většině epizod exceluje jak parťák Jet (trochu strejdovského ražení) se svou pošramocenou minulostí, tak i skvělá podvodnice "z minulosti", vysoce inteligentní ořech (pes :-) a hacker Eda, o niž jsem měl zpočátku obavy aby nekazila již trochu zaběhlí děj.. ale na konec se ukázalo, že byz ní by posádka Bebopa nebyla tím pravým a na pět hvězdiček by nejspíše nedosáhla. Skvělé situace s edou jsou prostě nepopsatelné.. ať už houbová příhoda :-) nebo na monstrum z ledničky (variace na Vetřelce :-). Humor, akce, poetika,.. co víc si přát? ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kovboj Bebop představuje výbornou vstupní bránu do světa anime seriálů. Je dostatečně komediální na to, aby s ním divák zajatý představou, že animovaný seriál je za buď humorný nebo pro děti, neměl problém, ale na druhou stranu je v některých chvílích tak vážný, že si stejný divák začne uvědomat, že by měl svůj názor možná přehodnotit. Anime no sekai ni youkoso. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na seriálu je patrné, že se jedná o japonské dílo. Kromě toho, že zde je animace, která je unikátní právě pro zemi vycházejícího slunce, najdeme zde ženy s tak bujným poprsím, až nechápete, jak se jim vejde do oblečení a jak v něm vydrží, jsou zde fantastické prvky, které jsou místy bizarní, nechybí otravné děti a samozřejmě ani umělá vylepšení těla. Japonci jsou možná zvláštní, ale to, co dokáží natočit a jaký to má v konečném důsledku efekt, to je prostě těžko k uvěření. Jsou dobří a jejich příběhy mají sílu, mají smysl. "Cowboy Bebop" není podbízivý. Nezískal si mě hned, ale postupně. To však stálo za to. Když někdy uslyším "3, 2, 1 Let's Dance" jsem si jistý, že to ve mně vzbudí příjemné nostalgické pocity. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Stylové anime s jedním z nejsympatičtějších hrdinů Spikem, jehož pohodový apatický výraz mu někdy závidím. Ostatní členové posádky vesmírné lodi Bebop je taky široká škála charakterů od bývalého policisty Jeta, přes psa Eina, kluka/holku (pohlaví je zde dost neurčité) Eda, který je sice schopný hacker, ale někdy se chová jako debil s IQ 50, až podvodnici Faye s jejím velmi malým oblečkem. Jelikož episody na sebe nenavazují, je každá skoro úplně jiná. Hlavně hudbou, která díl co díl střídá žánr, přesto je stále vynikající. Některé episody nám odhalují minulost hlavních postav, protože od začátku o nich nic nevíme. A zde je trochu potíž. Těch epizod by mělo být víc, jelikož finální dvoudíl tak nemá schopnost vás zasáhnout jak by měl. Proto komediálnější díly patří k nejlepším, hlavně Mushroom Samba s halucinogenními houbičkami (-"Tohle jsou schody do nebe! Víte to?" - "Otravná prťavá žába" -"Á peču na to, já tě varovala!", kdo neviděl nepochopí) ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • V páté minutě 7. epizody zmíní hlasatelka jména Mackey a Mannie. Jedná se odkaz na známou Disney dvojici Mickey Mouse a a Minnie. Ve 22. epizodě Andy zmíní jméno Wyatt Earp - jedná se o legendárního pistolníka z divokého západu. (P. J. D.)
  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)
  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama